FC Utrecht wint Champions League

Stommeling Jones

‘FC Utrecht wint Champions League’ is een kop die u vermoedelijk nooit had verwacht te zullen lezen en nu is het maar zo twee keer achter elkaar gebeurd. Niet dat FC Utrecht de Champions League gewonnen heeft, maar wel dat u die onverwachte kop heeft gelezen. Het is toch wat. Maar hoe komt het? Welnu: terwijl FC Utrecht het in werkelijkheid moeilijk genoeg heeft om zich te plaatsen voor Europees voetbal, al is het ‘maar’ de UEFA Cup of de Europa League of hoe dat tegenwoordig ook heet, blijkt het op de Wii allemaal een stuk makkelijker.

Zoals u ongetwijfeld geheel ontgaan is, hebben wij sinds enige tijd de beschikking over genoemde Wii, die eerst van onze interiminternettoezichthoudster was, maar die haar is afgepakt omdat hij ten koste ging van haar werk (zie ‘Yvonne van Hertum negeren gaat helaas ook niet‘). Wij hebben over de desbetreffende Wii gezegd, in ‘Wij houden niet van Oranje‘:

waarna wij alsnog gaan proberen kampioen te worden met FC Utrecht op de Wii, in PES 2009 (lag voor €9,95 bij Dirk van den Broek, zodoende).

Gisteravond hebben wij van De Graafschap gewonnen en we staan nu zeuvende, maar het seizoen is nog jong. Vanavond speelde het Nederlands Elftal bij tijd en wijle de bal net zo rond als ons FC Utrecht, dus wij hebben goede hoop. Als we er maar eindelijk eens in zouden slagen om knop Z op de nunchuk los te laten op het moment dat we via A op de remote control een speler aan een free run willen laten beginnen, zodat we hem op tijd via knop B een bal in de voeten kunnen spelen en via het pookje, zoals wij dat noemen, op de nunchuk een dribble (of dribbel, zoals sommige mensen zeggen) kunnen laten maken, waarna hij de bal er, doordat wij aan de nunchuk schudden, keihard injoekelt of, doordat wij de remote control bewegen, over de keeper heenwipt, want dan worden we gewoon ongeslagen kampioen, maar dat is een heel ander verhaal.”

Weliswaar hebben wij de besturing nog steeds niet helemaal onder de knie en zijn wij ook nog geen kampioen geworden, maar de Champions League hebben wij al wel gewonnen. Dat komt zo: we hebben de FC Utrecht versterkt met een nieuwe linksbuiten, een dito voorstopper en een verse laatste man. Vanaf dat moment ging het in de competitie meteen al een stuk beter, hoewel het te laat was om nog kampioen te worden, waardoor we als vierde zijn geëindigd. In de Champions League hadden we toen nog niet vaak genoeg gespeeld om al kansloos te zijn, met als gevolg dat wij de groepsfase als tweede in de poule afsloten om daarna niet alleen door te stomen naar de finale, maar die nog met 4-1 van Manchester United te winnen ook.

Het winnende principe blijkt zeer simpel: de verdediging is er met de beide nieuwe spelers een stuk op vooruitgegaan, maar het is de aanval die het grote verschil maakt. Naast het eindeloze gebrei met al die knoppen en besturing beschikken we in eerder genoemde linksbuiten over een krachtig wapen. Het geheel is gebaseerd op het roemruchte negende elftal van JSV van dertig jaar geleden, dat toen kampioen werd en na de kampioenswedstrijd tot de ontdekking kwam dat het Eerste de gereedstaande broodmaaltijd had opgevroten, waar niemand ooit zijn excuses voor heeft aangeboden, maar dat is een heel ander verhaal. Net als bij genoemd Negende geldt bij dit FC Utrecht: “Alle ballen op links, en vandaaruit zo snel mogelijk in de goal”. Hieronder plaatsen wij twee filmpjes. Het eerste filmpje bevat de hoogtepunten van de finale.

Het filmpje is verwijderd: filmpjes kosten te veel bandbreedte.

In het tweede filmpje kunt u zien hoe FC Utrecht de beker met de grote oren in ontvangst neemt (de aanvoerder met de grote neus en nummer 17 is overigens eerdergenoemde nieuwe laatste man) en feestviert. Hartstikke mooi natuurlijk. In het echt zien wij het er voorlopig niet van komen en nu gaan we een uurtje skispringen op de Wii, want dat plankje zit er ook niet voor niets bij, natuurlijk.

Het filmpje is verwijderd: filmpjes kosten te veel bandbreedte.

4-04-2011 18.02 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Computerij, Koppen, Voetbal

Er heeft iemand gereageerd op “FC Utrecht wint Champions League”

  1. […] PES 2009 bleek een optie te zitten. Wacht, dat zeggen we verkeerd. Er zitten een heleboel opties in dat […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2019 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.18 RSS-feed/RSS-feed reacties