Yvonne van Hertum bedreigt huishoudelijke hulp met de dood

Wij kennen Yvonne van Hertum al jaren. Eerst alleen uit de verhalen van ons overigens onbekende derden, als daar zijn de dames van Overvonne, die haar weer zeer persoonlijk kenden. Nadat zij was begonnen onze doctorandus te stalken en haar vriendjes van Zeikerdje.nl op hem en ons had losgelaten hebben wij ons een duidelijk beeld van haar weten te vormen en, het zal u niet verbazen, dat beeld is voorzichtig gezegd niet erg positief. Volgens ons is mevrouw van Hertum, kort samengevat, een gevaarlijke gek.

In de loop der jaren heeft zij al heel wat keren anderen opgeroepen om over te gaan tot grof geweld, zo niet moord en doodslag, jegens door mevrouw van Hertum aangewezen personen. In een directe confrontatie met onze eerdergenoemde doctorandus heeft zij het zelfs bestaan de goede man te bedreigen omdat hij haar wat eenvoudige vraagjes gesteld had, die zij niet kon beantwoorden zonder zichzelf te incrimineren. Toen wij dan ook op haar blerghje de kop ‘Ik heb niet snel moordneigingen maar nu…. lazen, moesten wij ontzettend hard lachen, daar dat mens volgens ons permanent moordneigingen heeft. Taalkundig gezien is er misschien wat voor te zeggen om een tegenstelling tussen “niet snel” en permanent te construeren, maar uiteindelijk kun je van iemand die voortdurend moordneigingen heeft en bij het minste of geringste mensen dood loopt te wensen wel zeggen dat je sneller met zijn, of in dit geval haar, moordneigingen geconfronteerd wordt dan met de moordneigingen van iemand die eerst een minuutje nadenkt. Maar ach, het doet er feitelijk niet toe wanneer de vleesgeworden moordneiging de vleesgeworden moordneiging geworden is.

Vanavond lazen wij echter ‘Ik heb niet snel moordneigingen maar nu (vervolg)‘. En nu vinden wij dat wij toch even moeten ingrijpen. Gewoon omdat het kan. En dat doen wij door te doen waar wij hier met zijn allen zo goed in zijn: kloosrieden. Daar gaan we:

Ik heb niet snel moordneigingen maar nu (vervolg)

Dat “ik heb niet snel moordneigingen”, was dus gelul, zoals we net gezien hadden.

Begin deze week schreef ik een klein stukje over mijn moedertje, hoe deze letterlijk te grazen is genomen door haar hulpje.

Het was een forse lap text en die text kwam niet erg geloofwaardig over. Mocht het allemaal waar zijn, dan had mevrouw van Hertum, die volgens eigen zeggen de financiële zaken voor haar moeder regelt en volgens eigen zeggen daarbij jarenlang stront in de ogen gehad heeft, aangifte moeten doen, waarna de zaak ongetwijfeld snel zou zijn opgelost, want voor die bedragen wil de politie best nog even rennen. Soms. Toch? Maar goed.

De woorden van mijn moeder “ze is zo lief”malen door mijn hoofd. In 4.5 jaar dat dat secreet mijn moeder geholpen heeft, heeft ze haar de laatste 2 jaar echt goed te grazen genomen.

En waar was mevrouw van Hertum dan die “laatste 2 jaar”? Die deed toch de financiële zaken? Wij krijgen een keer in de maand een overzichtje, dus ons besteelt niemand, afgezien van de overheid, maar die heeft er zijn beroep van gemaakt, langer dan een maand. En zeker niet onopgemerkt. Nu heeft mevrouw van Hertum wel eens opgemerkt dat “niemand in de schaduw van [haar] ontlasting [kon] staan”, of woorden van gelijke strekking, en het waarom is ons thans duidelijk: die ontlasting heeft geen schaduw, daar die ontlasting in zijn geheel in haar ogen terechtgekomen is. Of zou ze gewoon liegen en bestaat dat “hulpje” helemaal niet, c.q. mevrouw van Hertum zelf haar moeder bestolen heeft? Of is die moeder niet bestolen en is het allemaal helemaal verzonnen omdat mevrouw van Hertum weer aandacht nodig heeft? Nou, onze aandacht heeft ze nu weer eens. Zij blij.

Nu is het mijn beurt, hoewel ik kalm aan moet doen omdat mijn hart nu eenmaal een goede opdonder gehad heeft, ben ik echt des duivels.

Als wij het goed begrepen hebben, beweert mevrouw van Hertum in februari een hartaanval gehad te hebben, maar daar geloven we ook al geen barst van. Het mens liegt gewoon te veel. Dat ze “des duivels” is, geloven we dan weer wel, want dat is ze bij ons weten altijd. Daar is werkelijk helemaal nix voor nodig. Als die een keer wakker wordt met een goed humeur, schrikt ze zich dood.

We hebben een goed contact met de politie, maar nu komt het, mijn moeder is bang, bang dat “het lieve hulpje”verhaal komt halen.

Iets zegt ons dat mevrouw van Hertum er garen bij zou spinnen als ze eens nadacht voor ze iets schreef, of het althans herlas voor ze het op internet pletterde. Nu lijkt het erop dat haar “moedertje”, dat het “hulpje” “zo lief” vond, tweehonderdzesenvijftig bruintinten schijt voor “het lieve hulpje”. Da’s toch raar, vindt u niet? Hier was enige verduidelijking op zijn plaats geweest. Nu blijven wij zitten met een aantal vragen, waarvan de eerste is: wie heeft de moeder van Yvonne van Hertum wijsgemaakt dat “het lieve hulpje” “verhaal” zou kunnen komen “halen”? Het is wel het soort actie waar Yvonne van Hertum en consorten te pas en te onpas, sorry, natuurlijk uitsluitend te onpas, mee lopen te dreigen, maar niet iets wat je zomaar associeert met ‘lieve hulpjes’. Zou Yvonne van Hertum soms haar eigen moeder aan het bangmaken zijn? Misschien zou de politie zich hier eens in moeten verdiepen.

Ze smeekte me bijna om het maar te laten gaan en geen aangifte te gaan doen “ik krijg het toch niet terug, ik ben zo dom geweest om haar te vertrouwen”dat zijn de woorden van mijn moedertje terwijl de tranen over haar kleine ingevallen wangen biggelen.

Agossie. Maar waarom geloven we hier nou ook gewoon weer geen barst van? Omdat er elders is gesuggereerd dat het stelende hulpje helemaal niet bestaat? Omdat er elders is gesuggereerd dat mevrouw van Hertum zelf het geld gestolen heeft, als er van diefstal al überhaupt sprake is? Omdat het er op lijkt dat mevrouw van Hertum een kutsmoes zoekt om geen aangifte te hoeven gaan doen van een diefstal die er nooit geweest is? Om al die redenen?

Eten doet ze haast niet meer, ze is echt totaal van slag.

Dat is zielig.

Ze haalt allerlei gebeurtenissen door elkaar.

Dat zit kennelijk in de familie.

Natuurlijk hebben we alles gedaan wat we moesten doen ook via de juridische weg.

Dat is ongeloofwaardig.

De tijden dat ik er niet ben wordt ze goed in de gaten gehouden, buren houden een oogje in het zeil

Dan hoeft ze dus nergens bang voor te zijn.

ik maak me zorgen om haar, ze is tenslotte bijna 83.

Misschien had mevrouw van Hertum dan een paar jaar eerder de stront uit haar ogen moeten vegen. Of misschien zou ze gewoon niet zo uit haar nek moeten kletsen. Je zou haast aan het bestaan van de moeder van Yvonne van Hertum gaan twijfelen, al was het maar omdat Yvonne van Hertum al liegt als ze ademhaalt.

Als ik dan voorzichtig begin over een aanleunwoning dan kijkt ze me aan of ze water ziet branden en komt de fonkeling weer even terug in haar ogen.

Wil mevrouw van Hertum hier nu suggereren dat haar moeder dermate dement is dat ze niet weet wat een aanleunwoning is? En dat de ogen van haar moeder beginnen te fonkelen als ze heel diep nadenkt? Of weet mevrouw Yvonne van Hertum niet wat de door haar gebruikte uitdrukkingen precies betekenen, met als gevolg dat ze ze verkeerd gebruikt? Wij houden het op het laatste.

“Jij denkt” zegt ze dan “dat ik tussen die ouwe lijken ga zitten”?

Daar kon ze best eens gelijk in hebben.

Dat is mijn moeder normaal gesproken fel en altijd een antwoord klaar, weet nu ook van wie ik dat heb ;-)

Dat zou kunnen, ware het niet dat wij mevrouw van Hertum er nooit op hebben kunnen betrappen “een antwoord klaar” te hebben en dat we haar ook niet zozeer als fel als wel als een ongezond agressieve schreeuwer zouden willen typeren.

Dan na dat antwoord gegeven te hebben zakt ze weer weg in een soort berusting loopt naar de keuken en vraagt of ik nog een kop koffie wil…

Wij hebben geprobeerd ons voor te stellen hoe de moeder van mevrouw van Hertum zich voortbeweegt, maar daar kwamen we zo snel niet uit. Loopt ze, ingezakt en wel, op haar hurken? Een hele prestatie voor een vrouw van 83. En als ze dan ook nog in staat is om in die houding terug te komen met een dienblad met twee koppen koffie, nemen wij ons petje voor haar af. Geen wonder dat ze niet in een aanleunwoning wil. Die moet het circus in.

zij heeft het naast zich neergelegd ik niet, ik heb nog steeds moordneigingen en degene die me dat kwalijk neemt kunnen voor mijn part in een aanleunwoning gaan zitten!

Wij nemen aan dat die moordneigingen het “lieve hulpje” betreffen en gezien het feit dat mevrouw van Hertum in dit stukje niet voor het eerst van die moordneigingen getuigt, menen wij te kunnen stellen dat er hier wel degelijk sprake is van een duidelijke bedreiging van genoemde huishoudelijke hulp. Dat mag niet en sommige gymnasiastes worden voor minder opgepakt. Wij zijn reuze benieuwd of de politie in het geval van Yvonne van Hertum ook zo voortvarend te werk zal gaan. Maar ja, als het allemaal gewoon gelogen is, is daar natuurlijk geen reden voor, dat snappen wij ook wel. Lekkere dochter trouwens: je moeder in een aanleunwoning willen douwen, terwijl je die vooral je ergste vijanden toewenst. Staat je netjes.

Yvonne van Hertum, plaatje.

27-04-2011 23.42 | Door: Cpt. Iglo | Categorie: Juridisch, Politiek, Taal, Tekeningen, Yvonne van Hertum

Er zijn 4 reacties op “Yvonne van Hertum bedreigt huishoudelijke hulp met de dood”

  1. Zizi says:

    Des te meer ze twittert, des te meer ze verstrikt raakt in haar eigen leugens.
    Yvonne van Hertum is een wandelende vleesgeworden leugen, haar moeder is niet te benijden met dievegge als dochter.

  2. […] ‘Yvonne van Hertum bedreigt huishoudelijke hulp met de dood‘, schreven wij eerder. Wij besloten dat stukje met de volgende woorden: “Wij nemen aan dat die moordneigingen het “lieve hulpje” betreffen en gezien het feit dat mevrouw van Hertum in dit stukje niet voor het eerst van die moordneigingen getuigt, menen wij te kunnen stellen dat er hier wel degelijk sprake is van een duidelijke bedreiging van genoemde huishoudelijke hulp. Dat mag niet en sommige gymnasiastes worden voor minder opgepakt. Wij zijn reuze benieuwd of de politie in het geval van Yvonne van Hertum ook zo voortvarend te werk zal gaan. Maar ja, als het allemaal gewoon gelogen is, is daar natuurlijk geen reden voor, dat snappen wij ook wel. Lekkere dochter trouwens: je moeder in een aanleunwoning willen douwen, terwijl je die vooral je ergste vijanden toewenst. Staat je netjes.“ […]

  3. […] Yvonne van Hertum bedreigde huishoudelijke hulp van Yvonne van Hertum’s moeder (Zie ‘Yvonne van Hertum bedreigt huishoudelijke hulp met de dood‘). Bedoelde hulp heeft volgens Yvonne van Hertum de genoemde moeder bestolen en moet nu dus […]

  4. […] verhaal) met de aankondiging van het langverwachte monsterproces tegen de door mevrouw van Hertum bedreigde huishoudelijke hulp, wier naam mevrouw van Hertum telkenmale anders spelt, wat hier niet echt ter zake is. Vandaag […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties