Krapuul.nl

Krapuul.nl, zegt dat u iets? Wij hadden er wel eens van gehoord, dachten wij, maar tot gisteren was genoemde webzijde hier nog nooit ter sprake geweest, dus erg prominent kan die webzijde niet zijn. Aangezien er maar liefst een paar bezoekers via krapuul.nl hier terechtgekomen zijn, werden wij toch benieuwd naar het totale aantal dagelijkse lezers dat ze daar hebben. Immers, niet alle lezers klikken op alle skakels, dus als er een paar zijn die via krapuul.nl tot ons komen, zijn er misschien ook wel een paar die dat niet doen, waarmee je toch al gauw op tien of zelfs twintig krapuullezers per dag zit.

Alexa.com zegt het volgende over krapuul.nl:

About www.krapuul.nl (krapuul.nl): Krapuul verzamelt en publiceert sinds 12 juni 2009, om redenen van algemeen belang dan wel landsbelang, nieuwsberichten, achtergronden en columns over Wilders/PVV en aanhang, en over andere personen, partijen en instituten welke een bedreiging vormen voor de sociale cohesie en fundamentele vrijheden in Nederland en Europa.

Dit textje is vermoedelijk afkomstig van krapuul.nl zelf, maar aldaar intussen gewijzigd, of zo. Krapuul.nl zegt namelijk over zichzelf:

Krapuul is een podium waarop sinds juni 2009 artikelen worden gepubliceerd die een bijdrage kunnen leveren aan de inhoudelijke discussie over normen en waarden, de sociale cohesie en de fundamentele rechten en vrijheden van alle Nederlanders en mensen die in Nederland verblijven.Krapuul is onafhankelijk en niet verbonden aan een politieke partij, een overtuiging of een religie. Wel hebben onze bloggers een mening, welke niet per definitie de mening van de volledige redactie hoeft te zijn.

Krapuul plaatst eigen artikelen en artikelen die in andere media geplaatst zijn, of artikelen die aangeboden worden, mits in overeenstemming met de missie van Krapuul.

Krapuul moedigt discussie aan ziet graag uw inhoudelijke en beargumenteerde reactie op de geplaatste artikelen. Krapuul is van mening dat discussie de beste weg is naar een beargumenteerde mening.

Krapuul is opgericht om tegenwicht te bieden aan de steeds radicalere groeperingen die in Nederland de sociale cohesie, normen en waarden, fundamentele rechten en vrijheid onder druk zetten.

Oftewel: Krapuul is opgericht met als enige doel Geert Wilders en de PVV te bestrijden, maar heeft in het huidige textje een poging gedaan die bestaansreden wat te verdoezelen.

Wat betekent krapuul eigenlijk? Krapuul is geen Nederlands woord, maar Belgisch. De Noordbelgen spellen het als krapuul, de Zuidbelgen als crapule en het betekent tuig.

Nou, lekkere webzijde is dat dan, dat krapuul.nl: men gebruikt als subkop, of hoe het ook heet, de text “you’re either with us or you’re with the krapuul”. Als je het niet met Krapuul.nl eens bent, ben je dus kennelijk een stuk tuig. Wij krijgen spontaan een hekel aan krapuul.nl. Zou zo’n textje trouwens wel “een bijdrage kunnen leveren aan de inhoudelijke discussie over normen en waarden, de sociale cohesie en de fundamentele rechten en vrijheden van alle Nederlanders en mensen die in Nederland verblijven”? Of hebben ze daar gewoon helemaal niet over nagedacht, die Belgen daar bij krapuul.nl?

Krapuul moedigt discussie aan ziet graag uw inhoudelijke en beargumenteerde reactie op de geplaatste artikelen. Krapuul is van mening dat discussie de beste weg is naar een beargumenteerde mening.

Ja hoor: “you’re either with us or you’re with the krapuul”. Was u toch nog niet vergeten hè?

Krapuul is opgericht om tegenwicht te bieden aan de steeds radicalere groeperingen die in Nederland de sociale cohesie, normen en waarden, fundamentele rechten en vrijheid onder druk zetten.

Ja ja, “normen en waarden” zogenaamd hoog in het vaandel, maar wel meteen beginnen te schelden. Staat ze netjes, die Belgen daar bij Krapuul.

Alexa.com zegt helaas niet hoeveel lezers die scheldende Belgen daar bij Krapuul hebben, maar wij krijgen de indruk dat het vaste publiek van Krapuul, als ze dat hebben, wel eens niet ons publiek zou kunnen zijn, dus het boeit ons al een stukje minder. Wel boeiend is plotseling, hoe anderen tegen krapuul.nl aankijken. Nou ja, boeiend, laat ons niet overdrijven. Op twipper.nl zagen we dit:

ik herhaal: JvdHeuvel van Krapuul.nl is een stalkende, gevaarlijke gek waar je uit de buurt moet blijven. Lees je mee @theoploeg ?

Maar ja, dat was van Bert Brussen en die spoort zelf niet, dus daar heb je nix aan. Toch is die JvdHeuvel vermoedelijk ook niet helemaal goed, want hij probeert op een wel heel doorzichtige manier aan gratis kopij te komen, blijkens ‘Krapuul.nl zoekt samenwerking‘:

Mijn voorstel tot samenwerking houdt heel eenvoudig het volgende in; jij publiceert jouw artikelen op jouw site zoals je gewend bent te doen. Ik zie ze verschijnen op mijn RSS feed en als ik het wat vind neem ik het artikel integraal over met een verwijzing naar jouw site.Er komt dan boven te staan: “dit artikel is met toestemming van de auteur, ~naam auteur~, overgenomen en verscheen eerder op zijn/haar site“.

Agossie. En wat is dan precies het samenwerkingsdeel? Welk voordeel heeft de gesamenwerkte ervan? Dat men zijn webzijde niet meer hoeft te bezoeken omdat de interessante dingen al op krapuul staan? Jochie toch. Wij nemen zomaar aan dat niemand daar ingestonken is. Nou ja, hij zal wel niet de slimste bloggers benaderd hebben (ons heeft hij alvast overgeslagen, dus dat klopt), maar toch.

Dat Jvdheuvel niet helemaal goed is, blijkt ook uit een reactie die hij op deze webzijde heeft achtergelaten, bij ‘NUjij.nl‘, waar hij zegt:

[…] Wij hebben het nu zo gedaan dat als je vanaf nujij klikt op een link naar ons, de gebruiker een popup (met de boodschap “NUjij staat op de zwarte lijst, voor vragen: info@nujij.nl“) te zien krijgt en vervolgens wordt geredirect naar een cursus lezen voor groep 3. […]

Misschien vindt hij het reuze stoer van zichzelf, maar op die manier blijf je vermoedelijk wel in de lagere bezoekersaantallen hangen, dacht u niet? Maar goed, we hebben nu wel genoeg over krapuul.nl gezegd. Misschien zelfs al te veel. Over tot de orde van de dag en op naar nieuwe avonturen. Reeds.

17-05-2011 14.29 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Geert Wilders, NUjij.nl, Politiek, Taal, Webzijden

Er zijn 5 reacties op “Krapuul.nl”

  1. […] Lensink is gek‘, schreven wij eerder. De Belgen van Krapuul.nl (term gejat van onze De Grote Vrager, doch dit terzijde) hebben dat niet zo begrepen en hebben een […]

  2. […] dat helemaal niets meer met liberalisme te maken heeft."Alsof de zelfbenoemde Wildersbashers van Krapuul.nl iets van liberalisme […]

  3. […] praat peop, zoals dat tegenwoordig heet. Als u ‘Krapuul.nl‘ gelezen heeft, wist u al dat de malle Belgen van Krapuul.nl hun webzijde hebben opgezet met […]

  4. Andie Arbeit says:

    Prachtig omschreven!

  5. […] nu ter zake. Wij begonnen hierover omdat wij via de Belgen van Krapuul.nl en hun stukje ‘Weg met het Joodse stemvee!‘ terechtkwamen bij een paar nare uitingen […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2019 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.18 RSS-feed/RSS-feed reacties