Neuro-Linguïstisch programmeren

[…] het ‘onmiddellijke resultaat was dat de patiënten sneller beter werden, en het gemiddelde ziekenhuisverblijf met iets meer dan een dag verkort werd’. Dat is trouwens nog maar een peulenschil vergeleken met andere wonderen die je met NLP kunt bewerkstelligen. Wat moeten we ons nog behelpen met speciaal onderwijs? Waarom tobben met dyslexie? Met NLP kun je, volgens J.O. Stevens in zijn voorwoord bij Frogs, ‘kinderen en volwassenen met ‘leermoeilijkheden’ spel- en leesproblemen, etc. helpen om zich over die belemmeringen heen te zetten, vaak in minder dan een uur’. Ook kan NLP je leren ‘af te komen van de meeste ongewenste gewoonten – roken, drinken, te veel eten, slapeloosheid, enz., en dat in een paar zittingen’. Verder kun je dan ‘veel fysieke problemen genezen – niet alleen de meeste die als ”psychosomatisch” bekend staan, maar ook enkele die dat niet zijn – binnen een paar zittingen’. ‘NLP draagt zevenmijlslaarzen, en tilt ”therapie” en ”persoonlijke groei” ver, ver voorbij alle eerdere noties.

‘Het grootste wonder van NLP is echter dat therapeuten, onderwijzers, orthopedagogen, mensen uit de wereld van de bedrijfscommunicatie zich in groten getale door zulke volstrekt ongefundeerde beweringen laten verlokken tot het volgen van allerhande kostbare cursussen.

Zie ‘Neuro-Linguïstisch programmeren‘.

2-10-2011 11.44 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Losse skakels, Wetenschap, Zweefkezerij

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2019 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.18 RSS-feed/RSS-feed reacties