Voegen in het strafproces

In ‘Hoe kan ik als slachtoffer schadevergoeding krijgen tijdens het strafproces?‘ lazen wij:

Wanneer u slachtoffer bent geworden van een misdrijf, kunt u recht hebben op een schadevergoeding. U kunt om een vergoeding van de schade vragen in het strafproces. Dit kunt u schriftelijk doen via een zogeheten voegingsformulier of u kunt dit mondeling doen op het moment van de zitting. Allebei de mogelijkheden noemen we voegen.

Wij kwamen bij dat stukje terecht doordat we gekoekeld hadden op [voegen in het strafproces] (kan ook [voegen in strafproces] geweest zijn, daar willen we afwezen) en dat hadden we dan weer gedaan naar aanleiding van een twitterberichtje van Yvonne van Hertum, dat wij aantroffen in de ‘Timeline’ van @YvonnevanH op Dutchpredators.info:

@twietpiet070 of ik me wilde voegen in het straf proces, nou dat wil ik wel en doe ik dus ook

Yvonne van Hertum kan zich niet voegen, want ze is geen slachtoffer

Misschien dat er in het Belgisch gesproken kan worden van een “straf proces”, zoals men het in België ook wel eens schijnt te hebben over een ‘straffe pint’, maar wij vermoeden dat mevrouw van Hertum het Belgisch niet voldoende machtig is om te weten wat zij met een “straf proces” zou kunnen bedoelen, met als gevolg dat wij aannemen dat zij bedoelde te gewagen van een ‘strafproces’. Dat wordt des te aannemelijker daar zij volgens eerdergenoemde Timeline ook het volgende had getwitterd:

@twietpiet070 kreeg brief van OM twiet de hulp van mijn moeder moet voor de rechter verschijnen!!

Yvonne van Hertum's moeder is al dan niet zogenaamd bestolen

Het betreft hier de door Yvonne van Hertum bedreigde huishoudelijke hulp van Yvonne van Hertum’s moeder (Zie ‘Yvonne van Hertum bedreigt huishoudelijke hulp met de dood‘). Bedoelde hulp heeft volgens Yvonne van Hertum de genoemde moeder bestolen en moet nu dus voorkomen, volgens Yvonne van Hertum. Even afgezien van de vraag of die hulp werkelijk bestaat: kan Yvonne van Hertum zich in dit geval voegen in het strafproces?

Als wij de Rijksoverheid mogen geloven, kan Yvonne van Hertum dat niet. Neen. Onder ‘Voorwaarden voor voegen in het strafproces‘ lezen wij:

U kunt zich alleen in het strafproces voegen onder de volgende voorwaarden:

 • U heeft schade geleden door een strafbaar feit.
 • De verdachte is opgespoord.
 • De verdachte moet voorkomen, er is dus een strafzitting voor de rechter.
 • De verdachte moet gedagvaard zijn voor het feit waarvan u slachtoffer bent geworden.

Aangezien Yvonne van Hertum geen slachtoffer is, kan zij zich niet voegen. Het lijkt ons dan ook zeer onwaarschijnlijk dat het OM haar gevraagd zou hebben zulks wel te overwegen. Maar ach, zo’n kattenblerghster moet toch wat te doen hebben zolang ze haar kattenblergh nog niet in de lucht durft te brengen, dacht u niet?

Yvonne van Hertum, plaatje.

8-10-2011 13.25 | Door: De Grote Vrager | Categorie: België, Juridisch, Taal, Tekeningen, Twitter, Yvonne van Hertum

Er zijn 2 reacties op “Voegen in het strafproces”

 1. Of Yvonne van Hertum zich kan voegen in het strafproces? Waarschijnlijk wel!

  U kunt zich alleen in het strafproces voegen onder de volgende voorwaarden:

  1: U heeft schade geleden door een strafbaar feit.

  “verdachte” heeft slechts 28.000 euro kunnen pinnen en indien moedertje er zorg voor had gedragen dat het banksaldo toereikend was geweest (bv. 56.000 euro), had “verdachte” 56.000 euro kunnen pinnen.
  De schade die “verdachte” geleden heeft door het plegen van een strafbaar feit bestaat uit het verschil.

  2: De verdachte is opgespoord.

  Zou moedertje in staat zijn om aangifte te doen, dan is het opsporen van de verdachte een koud kunstje, bij alle pinautomaten staan camera’s

  3: De verdachte moet voorkomen, er is dus een strafzitting voor de rechter.

  Dat is inmiddels een routine handeling voor “verdachte”.

  4: De verdachte moet gedagvaard zijn voor het feit waarvan u slachtoffer bent geworden.

  Indien “verdachte” gedagvaard wordt als zijnde verdachte, dan is zij tevens slachtoffer van diezelfde verdachte, aangezien verdachte verdachte’s erfenis heeft geminimaliseerd.

  Echter als verdachte hoeft “verdachte” zich niet in het strafproces te voegen, zij wordt daar dan vanzelf ingevoegd.
  Eigenlijk had ik dit dus net zo goed niet kunnen schrijven!

 2. smurf says:

  Volgens mij kan Vonne best voegen. De “verdachte” in kwestie is een virtuele asielzoekster met een virtuele WAO-uitkering, virtuele alimentatie en zéér diepe virtuele zakken. Oh ja…..en drie virtuele gouden slavenarmbanden om haar virtuele pols. De betreffende verdachte is geheel verzonnen door Vonne. In dier voege zou Vonne zich dus vast wel virtueel kunnen voegen. Maar zo is het nou maar nét…….virtueel kan Vonne veel……in het echte leven valt ze echter vies tegen.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties