Extreemrechts blogje boos op onbekende sukkel

Sinds kort hebben wij het ongetwijfeld noodlijdende extreemrechtse blogje dat zichzelf Dagelijkse Standaard noemt in ons RSS-lezertje zitten, in de afdeling ‘Eikels’. Weliswaar hebben wij naar deze rechtse rakkers gelinkt in ‘D66 deugt niet‘ en ze genoemd in ‘De informatiecrisis? Hij zal zichzelf bedoelen‘, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat wij het vaak met ze eens zijn. Wij zijn zelf nog van een tamelijk oude anarchistische lichting, dus het zal u niet verbazen dat wij al die eerdergenoemde ‘Eikels’ vooral volgen om te weten wat er leeft onder de vijand. Het is dan ook de grootste afdeling in ons RSS-lezertje, maar we dwalen af.

Vijand of niet: de rabiaat rechtse rakkers van Dagelijkse Standaard hebben met ‘Voorzitter D66 Gelderland gaat los op DDS‘ een hilarisch stukje geproduceerd en wij mogen nu eenmaal graag lachen, vooral om leuke dingen. Iemand die Gerard Niels heet, heeft de toorn van de auteur over zich afgeroepen:

Het gebeurt niet vaak, maar het gebeurt: de bijdragen van een DDS-reageerder worden niet langer op prijs gesteld. Normaliter wordt er geen melding van bans gedaan, maar voor Gerard Niels maken we graag een uitzondering. Gerard Niels? Ja, Gerard Niels, regiovoorzitter van D66 Gelderland. Naar voorbeeld van zijn voorman Pechtold heeft hij namelijk een heel duidelijke mening over mensen waar hij het niet mee eens is: die zijn allemaal extreemrechts.

Waarom pleegt deze dagelijksestandaardauteur zo’n persoonlijke aanval op de volslagen onbekende Gerard Niels? En moet deze dagelijksestandaardauteur eigenlijk niet geschorst worden wegens overtreding van punt 3 van de dagelijksestandaardhuisregels: “3. Ad hominem comments. We spelen hier de bal en niet de man”?

Wat heeft Gerard ‘de onbekende sukkel’ Niels zoal misdaan? Welnu:

Sinds de aankondiging van de grote ’sloop D66′-campagne meldt Gerard zich geregeld onder de posts over D66 om de ene na de andere ad hominem te spuien. Soms vermakelijk, meestal irritant. Om voor u de krenten uit de D66-pap te pikken: De Dagelijkse Standaard vindt hij een rabiaat rechts dan wel extreemrechts blogje, DDS-redacteur Frank Verhoef is daarentegen niet alleen extreemrechts ofwel eigenaar van een extreemrechts brein, maar getraumatiseerd en een dictator bovendien. Last but not least: u, de reageerder van DDS, bent het ergst van allemaal; u bent namelijk – zo mogelijk – nog extreemrechtser dan DDS zelf.

In de korte tijd dat wij ‘Dagelijkse Standaard’ enigszins volgen, hebben wij meer dingen gezien die het gelijk van Gerard Niels bevestigen dan die hem tegenspreken, hoewel wij nog niet het genoegen hebben gesmaakt bewust iets te lezen van “DDS-redacteur Frank Verhoef” en dus ook niets kunnen zeggen over zijn geestelijke vermogens, zijn psychische problemen of zijn al dan niet democratische inslag. Maar goed. Het voorgaande zal toch wel niet de reden zijn waarom ‘DDS’ de heer Niels er afgeschopt heeft? Even kijken:

We hebben het lange tijd aangekeken met Gerard, maar aangezien hij – ondanks zijn oproepen aan anderen om volwassen te worden – zelf steeds verder ontspoorde, is vandaag dan toch de knoop doorgehakt: Gerard mag zich volledig gaan toeleggen op zijn Nujij.nl-carrière. Toch jammer, want we hebben graag een tegengeluid. Inhoudelijke tegendraadse bijdragen, zoals die van Boris van der Ham, zijn dan ook nog steeds meer dan welkom.

Dus wel. En schijnheilig zijn ze ook, daar bij ‘Dagelijkse Standaard’. “We hebben graag een tegengeluid, maar dan alleen van mensen die het met ons eens zijn”, zoiets. Dat Boris van der Ham met name genoemd wordt als een D66er die wel welkom is, vinden wij trouwens geen goed teken, maar dat komt doordat wij al jaren een schijthekel aan die schijnheilige hufter hebben. Zo “tegendraads” zullen zijn bijdragen op de ‘Dagelijkse Standaard’ dan ook wel niet zijn. En Gerard Niels zal gewoon wel een gevoelige snaar geraakt hebben bij de moddereters van ‘Dagelijkse Standaard’. Bijvoorbeeld door gelijk te hebben.

12-01-2010 21.07 | Door: Cpt. Iglo | Categorie: Loggers gelogd, NUjij.nl, Provinciale politiek

Er zijn 22 reacties op “Extreemrechts blogje boos op onbekende sukkel”

 1. […] met mensen die het niet met ‘Dagelijkse Standaard’ eens zijn en er dan maar een aanval ad hominem ingooien. Vandaag doen ze dat dus ook […]

 2. […] zit het ook wel goed. Heus. Eerlijk waar.‘Wie is Camiel Eurlings eigenlijk? lezen wij op een extreemrechts blogje. Het maakt ons geen reet uit of een blogje links, rechts of iets anders is, want als Zelfbenoemd […]

 3. […] catastrofaal voor politie‘ lezen wij op een extreemrechts blogje. Het verwijst naar ‘‘Storing catastrofaal voor politie’‘ op de webzijde van […]

 4. […] Rossem beledigt Christendom en Fortuyn – docenten lopen boos weg‘, aldus een extreemrechts blogje. Men verwijst daarbij naar de webzijde van een godsdienstwaanzinnige krant, die zegt: […]

 5. […] lang geen land ter wereld dat criminelen zo zwaar straft als de Verenigde Staten en ons favoriete extreemrechts blogje heeft bewezen dat er een rechtstreexe relatie is tussen zware straffen en minder criminaliteit. […]

 6. […] naar climax: nog deze week Uruzgan-besluit‘, aldus een extreemrechts blogje. De kop heeft men overgenomen van Elsevier. Men heeft het echter geheel mis. Het besluit dat […]

 7. […] die menen iedereen die zo’n tekening plaatst te moeten gaan lastigvallen. Neem nu dit extreemrechtse blogje, dat zegt: ‘We hebben mail uit […]

 8. […] is een extreemrechts blogje opgevallen dat Job Cohen in de verte iets weg heeft van Gargamel, u weet wel, die falende tovenaar […]

 9. […] een extreemrechts blogje in ‘Pardon, JP, wat de kroonprins doet gaat niemand aan?‘. Kots op de monarchie, olé […]

 10. […] u dat FARC een voetbalclub was? Wij wisten het ook niet, maar volgens een extreemrechts blogje heeft FARC een nieuwe spits aangeschaft of is daar althans mee doende: ‘Spits voor […]

 11. […] niet. Nou ja, sinds zonet dan weer wel, namelijk sinds we net een dom stukje van hem lazen op een extreemrechts blogje, alwaar hij schrijft: ‘De falende RTL-journalistiek‘. De man schijnt historicus te […]

 12. […] Met tegenwind ga ik harder fietsen‘, lezen wij net op een extreemrechts blogje. “CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende ontkent dat het slecht gaat met zijn partij. ‘Ik […]

 13. […] noch wal raakt en dat Gargamel deze belediging niet verdiend heeft. Helaas zijn Matt Herben en het extreemrechts blogje niet de enigen die op grond van een oppervlakkige uiterlijke gelijkenis genoemde vergelijking menen […]

 14. […] een extreemrechts blogje kwamen we dit tegen: ‘‘Humorloos, slecht geïnformeerd en onzin’‘. Doorgaans zijn […]

 15. […] een zeker extreemrechts blogje hebben ze er een handje van verkeerde vergelijkingen te treffen. Nu is het weer de moppersmurf die […]

 16. […] een flauwekulstukje op een zieltogend extreemrechts blogje kwamen wij de uitdrukking ‘mirabile dictu’ tegen. Natuurlijk weten wij al jaren wat die […]

 17. Situatie says:

  […] uitdaging, probleem‘, schreven wij ooit. Wij moesten daaraan denken toen wij op een extreemrechts blogje het stukje ‘Krakers 020: Er komt ‘een situatie.’‘ lazen. Tss. Een situatie. Als dat […]

 18. […] TOEVOEGING: Dat men Assange op een extreemrechts blogje ook al tot held verklaart spreekt natuurlijk ook niet in zijn voordeel. EINDE TOEVOEGING […]

 19. […] zagen wij echter op een extreemrechts blerghje het stukje ‘Boer Zoekt Vrouw piekt. Alweer.‘ en dat verandert de zaak enigszins, in […]

 20. […] Wilders beschadigt rechtse coalitie‘, aldus een extreemrechts blerghje. De auteur van genoemd dom stukje noemt is Michael van der Galien en Michael van der Galien heeft […]

 21. […] een extreemrechts blerghje lezen wij: ‘Bosma: PvdA overbodige partij. Samsom reageert geprikkeld. Genoemde Martin Bosma […]

 22. […] een extreemrechts blogje lezen wij vandaag: ‘De Grote Deportatie‘. Het is een onzinnig stuk, wat je op […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2019 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.18 RSS-feed/RSS-feed reacties