Expansie van het universum

De onderstaande tekst is toegevoegd aan de Geschiedenis van ‘De logger’

Expansie van het universum

Terwijl de logger en zijn vrouw vakantie zaten te vieren en zich zo min mogelijk met de buitenwereld bemoeiden, begon de buitenwereld zich met hen te bemoeien. Eerst was daar een houthakker, kan ook een psychopatische seriemoordenaar geweest zijn. De broer van de logger, de jogger, bleek in de buurt rond te hollen en er kwam een clown op een eenwieler voorbij. Een politieman op een Segway, de dorpsgek, die zich J.P. de Charismatische noemde en zichzelf beschouwde als “lokaal hoeder van normen en waarden”, penningmeester Eerlijke Gerrit en een ezel, een toezichthouder met een camera en nog zo eentje. Het was een bonte stoet.

De logger kwam er zelf steeds minder aan te pas. Eenmaal, toen de buitenwereld ten koste dreigde te gaan van zijn nachtrust, greep hij hardhandig in. Verder zat hij in die periode regelmatig met die andere logger in de kroeg. Intussen diende er zich weer een nieuw personage aan: Vrolijke Femke met haar zwarte ezeltje. Een braaf beest, dat ezeltje, zolang je je een beetje aanpaste, tenminste. Vrolijke Femke werd gevolgd door Grote Wouter met zijn eeuwige grijns, die de bezem wilde overnemen van J.P. de Charismatische en probeerde zowel de zwarte als de witte ezel in te pikken. Met weinig succes overigens.

De volgende gek die de omgeving onveilig bleek te maken was Bejaarde Truus, die dacht dat ze de baas was. De bierdrinker die slechts zijn bier wilde drinken zou ook best een terrorist kunnen zijn, maar even zo goed ook niet. En toen er een brand geblust moest worden, dook plotseling Jan op, die er wel tegen was, maar toch niets deed. Ook een vals lachend vrouwspersoon en haar man, Dikke Wim, staken geen poot uit. De anonieme brandweerman wel.

Terwijl het leven in dit nieuwe universum zo zijn gangetje ging, zat de logger weer regelmatig in de kroeg. En in de vorm van een dwangmatige handenschudder kwam er opnieuw een personage bij, tegelijk met de eerste persoon die weigerde hem een hand te geven. Zij was trouwens niet de laatste. Zelfs een kansarme randgroepjongere bleek de handenschudder niet te vertrouwen.

De boerka deed zijn intrede, later gevolgd door een tweede. En nog later achtervolgd door Gekke Geert, de psychopatische clown. Er kwam een vrouw met een bord voor haar kop bij, die, naar later bleek, best baat gehad zou hebben bij fysiotherapie. Ondertussen vond Gekke Geert dat Charismatische Jeepee, Grote Wouter en André het Lachebekje hem erbij hadden moeten vragen, toen ze in hun huisje op de heide plannen zaten te maken.

2-01-2012 15.41 | Door: Cpt. Iglo | Categorie: Redactiezaken, Strips, Tekeningen

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties