Tekort aan Belgisch bier? Onmogelijk

Een belachelijk bericht op Fok.nl: ‘Tekort aan Belgisch bier dreigt‘. Er bestaat helemaal niet zoiets als een ‘tekort aan Belgisch bier’. Belgen kunnen namelijk helemaal geen bier brouwen:

Alle pogingen van Belgen om bier te brouwen, leveren dranken met rare smaken op, maar een lekker biertje zit er niet bij. Het is maar goed voor al die mislukte Belgische bierbrouwers dat er zoveel mensen zijn die lijden aan het misverstand dat een schuimend drankje met een merkwaardige smaak en een gore afdronk een ‘bijzonder biertje’ is, want anders zouden ze hun brouwsels rechtstreeks het riool in moeten pompen, waar ze horen, en nu krijgen ze er nog geld voor. Zo.

In het gunstigste geval is er geen overschot aan Belgisch ‘bier’, maar het gunstigste geval wordt voorlopig helaas niet bereikt, aangezien ze het maar blijven proberen en iedere druppel Belgisch ‘bier’ er één te veel is. Het enige goede Belgisch bier is geen Belgisch bier.

15-01-2010 1.47 | Door: Stommeling Jones | Categorie: België, Cultuur

Er zijn 3 reacties op “Tekort aan Belgisch bier? Onmogelijk”

  1. […] praat, begrijpen ze je wel.”). Afijn, die eerste Belg gaat dus in Engeland naar de pub om een pilsje te pakken. Hij heeft de goede raad onthouden en zegt: “Mag… ik… van… u… […]

  2. […] van andere merken dan de merken van de sponsoren, beginnen we nu maar vast: drink Bavaria. Drink Belgisch bier. U begrijpt dat wij dit niet van harte doen, doch uitsluitend voor de goede zaak. En uit wraak voor […]

  3. […] drinkt hij bij voorkeur Warsteiner, Grolsch, Brand, Hertog Jan of Dommelsch (nooit Heineken of Belgisch ‘bier’ ). Als hij niet genoeg geld heeft, dus meestal, drinkt hij het goedkoopste bier van Dirk of Albert […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.23 RSS-feed/RSS-feed reacties