Stan van Houcke steelt weer

Stan van Houcke, de antisemitische oude dief aan wien wij hier met zijn allen een schijthekel hebben, blijkt niet alleen het blerghen niet te kunnen laten, maar het stelen ook niet. Vandaag wilde hij per se een gedicht van Günter Grass op zijn blergh plaatsen, maar omdat Stan van Houcke niet alleen een dief is, maar ook een vrek, wilde hij daar niet netjes voor betalen. Plaats het dan niet, zouden wij zeggen, maar zo zit Stan ‘de antisemitische oude dief’ van Houcke niet in elkaar, dus hij plaatst het toch, maar dan in vertaling. Zoiets heet volgens Stan ‘auteursrechten? Daar veeg ik mijn reet mee af’ van Houcke het ‘omzeilen van een regel’, maar het is natuurlijk pure diefstal. Zelf zegt hij:

Omdat er copyright op rust, is een publicatie niet toegestaan zonder Grass om toestemming te vragen; we hebben deze regel deze keer omzeild, omdat het origineel overal al opduikt én omdat het gedicht een maatschappelijk geraas en getier op gang bracht en daarom ook interessant is voor Nederlandstalige lezers

Wat een verzameling kutsmoezen. Over de vraag of Günter Grass nou wel of niet een antisemiet is en of Israël hem terecht de toegang voortaan weigert, maken wij ons trouwens niet druk. Günter Grass is namelijk van 1927, dus die heeft in zijn Duitse jeugd sowieso een tik van de vliegende spintschimmel beetgekregen en bejaarden hebben nu eenmaal wel vaker de neiging hun jeugd te gaan idealiseren. Verder hebben wij ooit geprobeerd ‘Die Blechtrommel’ te lezen, maar dat vonden we niet om door te komen en toen we de film een keer op televisie hadden kunnen bekijken hebben we hem vrij snel weggezapt omdat er geen reet aan was. Waarom een slecht gedicht (het rijmt niet eens en het heeft geen metrum, of zou dat aan de vertaler liggen?) of een slecht stuk proza van zoiemand enige ophef waard zou zijn, ontgaat ons volkomen.

10-04-2012 13.06 | Door: Cpt. Iglo | Categorie: Boeken, Juridisch, Loggers gelogd, Stan van Houcke

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.23 RSS-feed/RSS-feed reacties