Yvonne van Hertum windt zich op

Herinnert u zich Yvonne van Hertum nog? De laatste keer dat ze hier aan de orde geweest is, was in ‘De ‘pedojaagster’ en de nazi’s‘ van onze doctorandus. Vandaag kunnen wij echter niet om haar heen, want wij hebben ons weer eens rotgelachen.

Wat wil namelijk het geval? Het geval wil dat mevrouw van Hertum eerder deze maand twee aandoenlijke pogingen gedaan heeft om de aandacht te trekken via haar persoonlijke koppiepeestblergh (lastig woord: eerst typten wij per ongeluk koppiebeest en toen koppieplee, maar dat is een heel ander verhaal) met de aankondiging van het langverwachte monsterproces tegen de door mevrouw van Hertum bedreigde huishoudelijke hulp, wier naam mevrouw van Hertum telkenmale anders spelt, wat hier niet echt ter zake is. Vandaag twitterde de mevrouw echter het volgende:

je kan hier beter een bejaarde bestelen dan werken!! GODVERDOMME slechts 120 uur taakstraf heeft dat MONSTER GEHAD

Wij begrijpen de redenering niet helemaal, daar werkende mensen in Nederland betaald worden voor hun werk, tenzij ze dat werk uitvoeren in het kader van een taakstraf. Je kunt in Nederland alleen beter stelen dan werken als je niet gepakt wordt, dachten wij, en dat dan nog slechts wanneer je niet voorzien bent van een goede opvoeding, een geweten of enig schuldgevoel, om maar eens iets te noemen. Wij geloven overigens nog steeds niet dat die huishoudelijke hulp bestaat en dus ook niet dat er werkelijk een rechtszaak geweest is, maar mocht dat wel zo zijn, dan zal de diefstal dus waarschijnlijk niet zo enorm geweest zijn als Yvonne van Hertum beweert, want iemand die eigenlijk nix gestolen had, kreeg daarvoor al 250 uur taakstraf, per slot van rekening.

Interessant is overigens dat mevrouw van Hertum in ‘Het net sluit zich…‘ zegt:

Het is toch frappant dat ze 4 jaar lang voor 0,00 gewerkt heeft. Ja je leest het goed ze heeft nooit betaald gehad voor haar werk….tenminste dat zegt ze, ik kan het me voorstellen dat ze zoiets uit haar duim zuigt, want ze voelt de hete adem van een uitkering instantie in haar nek.

Wij menen ons te herinneren dat dezelfde mevrouw van Hertum in het verleden gezegd heeft dat zij de geldzaken voor haar moeder deed, dus dan beschikt mevrouw van Hertum vast wel over de overschrijvingen waaruit blijkt dat de huishoudelijke hulp wel degelijk betaald is. Tenzij mevrouw van Hertum de huishoudelijke hulp zwart betaald heeft, c.q. de belastingdienst eens met een paar vraagjes bij mevrouw van Hertum langs zou moeten gaan. En met een leuke aanslag, natuurlijk.

Goed, terug naar het getwitter. Vervolgens twitterde @YvonnevanH:

assia M uit Hendrtik Ido Ambacht je bent nu van mij! Mijn moeder voor ruim 17.000 bestelen en eraf komen met een TAAKSTRAF

Ten eerste lijkt dit ons een duidelijk dreigement, waarin de spelfouten niet noodzakelijkerwijs duiden op de grote woede waarmede het is ingeklopt, daar zowel de relatie tussen mevrouw van Hertum en haar toetsenbord als de relatie tussen mevrouw van Hertum en de Nederlandse taal tot spelfouten kan leiden. Ten tweede menen wij ons te herinneren dat er ook andere bedragen genoemd zijn, door mevrouw van Hertum, en dat interesseert ons niet zo, maar ten derde denken wij dat er, als er dus kennelijk een groter bedrag verdwenen is dan waar de dievegge voor veroordeeld is, er nog een verdachte op vrije voeten is. Zou de huishoudelijke hulp een medeplichtige gehad hebben? Of zou er iemand anders zijn die zich over dat grotere bedrag ontfermd heeft, na een kleinere diefstal, door de huishoudelijke hulp, te hebben geconstateerd? Die persoon moet dan ook vrij toegang tot de moeder van Yvonne van Hertum gehad hebben. De tuinman misschien? De butler?

Mevrouw van Hertum twitterde vrolijk verder:

@VoartsWiefke alle sieraden al haar gouden munten, contant geld enz enz pleite en wat krijgt dat kadaver?? slechts 120 uur taakstraf!!!

Ziet u dat? Er staat “kadaver”. Zou dat betekenen dat Yvonne van Hertum die sneue huishoudelijke hulp (als je aan de kost moet komen door het bestelen van bejaarden ben je volgens ons vrij sneu) in gedachten al vermoord heeft? Het zou natuurlijk kunnen, want de relatie tussen Yvonne van Hertum en de rechtsstaat is nog wankeler dan die tussen haar en haar toetsenbord en haar en de Nederlandse taal. Yvonne van Hertum is de weg, de waarheid, het licht, de aanklager, de jury, de rechter en de beul, als wij Yvonne van Hertum’s gedachtengang goed kunnen volgen. Nou ja, misschien vergissen wij ons, dat gebeurt wel eens.

Daar staat tegenover dat Yvonne van Hertum zelf zegt:

Heeft moordneigingen

We begrijpen niet helemaal wat ze in dat kader bedoelt met:

gaat alles openbaar maken van dat monster!!

Gaat ze de ingewanden “van dat monster” aan de deur van het gemeentehuis spijkeren? Het hoofd “van dat monster” op een paal spietsen en ronddragen door Ahoy? Of gaat ze zich strafbaar maken door de nawgegevens, het telefoonnummer en een foto met onderschrift op haar blerghje te pletteren? Dat zou wel komisch zijn, natuurlijk, want ze heeft haar vorige straf nog niet eens uitgezeten. Die Yvonne van Hertum toch.

26-06-2012 16.28 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Juridisch, Twitter, Yvonne van Hertum

Er heeft iemand gereageerd op “Yvonne van Hertum windt zich op”

  1. John says:

    Idd, Die Yvonne van Hertum toch. Haha. haha. haha. en nog eens haha. Wat een sneue gast is dat toch. hahaha. hehehe., hoehoehoe wahaaa haaaaa. #sneu


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties