Reconversie? Voorstellingsbeeld? Geen idee

“Van een reconversie gesproken”, aldus de presentator. In de volgende zin hoorden wij het woord “voorstellingsbeeld”, dat een stuk Nederlandser klinkt dan het is. Wij konden er geen chocola van maken, maar ja, het was dan ook geen Nederlands, maar Belgisch. En dan krijg je dat. Wat zou trouwens een “uitrijdende Olympische kampioen zijn”? “En nog is het niet gedaan, ook het wisselen van de truitjes hoort erbij”. Onze atleten dragen geen truitjes. Shirtjes, misschien, hempjes of hemdjes, desnoods, maar truitjes? Nooit.

6-08-2012 0.15 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Atletiek, Belgiƫ, Taal, Televisie

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.23 RSS-feed/RSS-feed reacties