Obama’s horses and bayonets

Afgelopen nacht zijn wij weer in slaap gevallen tijdens en door het debat tussen Obama en Romney, maar vandaag hebben wij begrepen dat Obama wederom gewonnen heeft en daarbij een rake klap heeft uitgedeeld, zij het slechts figuurlijk. In eerste instantie hadden wij dat van die rake klap niet eens meteen zo door, maar dankzij de extreem conservatieve idioten van Commentary Magazine zijn wij er nu wel van op de hoogte. Zij schrijven namelijk: ‘McCain: Obama’s Sarcasm “Inappropriate” and “Unpresidential”‘.

Voor degenen die even vergeten zijn wie McCain ook alweer was: McCain had in 2000 president willen worden, maar werd toen niet genomineerd, omdat George W. Bush de voorkeur kreeg en toen McCain het in 2008 wel mocht proberen, werd hij verslagen door Obama. In 2008 had Romney president willen worden, maar hij werd toen voor de Republikeinse nominatie verslagen door McCain. McCain wou Romney toen niet eens hebben als vice-president, wat wel erg is, vooral als u zich nog kunt herinneren aan wien McCain op dat moment de voorkeur gaf. Inderdaad, de geestelijk minvermogende Sarah Palin:

Asked why he chose not to go with Romney, McCain said: “Oh come on, because we thought that Sarah Palin was the better candidate. Why did we not take [Tim] Pawlenty, why did we not take any of the other 10 other people. Why didn’t I? Because we had a better candidate, the same way with all the others. … Come on, why? That’s a stupid question.”

Die McCain dus:

Sen. John McCain blasted President Obama’s “horses and bayonets” zinger as “unpresidential” on a conference call this morning, saying it showed a “lack of maturity.”

Tuurlijk joh. Maar reken maar dat John McCain had staan juichen als Mitt ‘47%’ Romney met een vergelijkbare “zinger” op de proppen was gekomen. Het is echter iets te veel gevraagd om enige gevatheid te verwachten van iemand die onderdoet voor Sarah Palin, zeg nu zelf.

“I don’t know why the president of the United States feels it’s necessary to denigrate and insult his opponent,” said McCain. “It’s not only bad taste, and, frankly, inappropriate for a president of the United States, but it’s also wrong.”

Ach, Freek de Jonge zei al lang geleden, in ‘De goeroe en de dissident’ als wij ons niet vergissen, dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen gingen tussen “meneer Niks en meneer Helemáál Niks”, die elkaar verweten dat ze niks waren, en sindsdien is het er niet beter op geworden. Als meneer Niks Romney probeert zijn tegenstander de POTUS te denigreren en te beledigen, vindt meneer Minder Dan Niks McCain dat ongetwijfeld getuigen van volwassenheid en uitstekende debattechniek. En wat heeft Obama nou helemaal voor verkeerds gezegd?

Obama said last night that America’s shrinking Navy isn’t a concern, because “we also have fewer horses and bayonets, because the nature of our military’s changed.”

Dat kon best eens kloppen, dacht u niet?

But McCain pointed out that Obama’s plan to “pivot” to Asia requires a strong naval presence, and sequestration would hinder that.

“Pointed out” is misschien wat veel gezegd. ‘Beweerde’, maar dan in het Amerikaans, is iets waarschijnlijker.

“The fact is, we will have the smallest Navy since 1914 if sequestration takes place,” said McCain. “To then justify a steady reduction in ship building shows a misunderstanding of the size of the challenge we face in the Asia-Pacific region.”

Dat geldt alleen als je het gelooft. De Tweede Wereldoorlog, Vietnam en Afghanistan hebben daar echt al wel een beetje een deuk in geslagen. Zou die McCain nooit van de Slag bij Midway gehoord hebben? Daar bleek toch vooral dat je meer hebt aan een vliegtuigje dan aan een vliegdekschip, om maar iets te noemen. En de hedendaagse vliegtuigjes kunnen zonder tussenlanding veel verder dan die van vroeger, dus heb je die drijvende vliegvelden helemaal niet nodig. Laat ons intussen niet afdwalen:

Meanwhile, the Wall Street Journal notes that bayonets (while used infrequently) are still standard-issue weapons for U.S. Marines, and they’re trained to use them in hand-to-hand combat situations.

Wat niet wegneemt dat er veel minder bajonetten zijn dan voorheen en dat ze ook minder gebruikt worden. Het staat er zelfs: “while used infrequently”. Wijzelf zijn geen fan van de bajonet, maar wel van Lance-Corporal Jack Jones wiens “They don’t like it up ’em!” wij niet uit eigen ervaring kunnen beamen, maar waar wij ons toch wel iets bij kunnen voorstellen. Afgezien daarvan weten wij dat in de handen van een geoefend geheim agent zelfs een stijf opgerolde Eppo al een dodelijk wapen is, dus zo nodig zijn die bajonetten sowieso al niet.

Obama’s remark was met with criticism from some Marines on Twitter, and from military surplus outlets that sell the weapon.

“Military surplus outlets that sell the weapon”? Hm. Dat betekent dus dat het Amerikaanse leger ze nu al aan het dumpen is. Dat komt natuurlijk doordat Obama als Commander-in-Chief gezegd heeft dat ze ze best konden missen, maar zou Mitt ‘en die paarden moeten ook terug’ Romney nu werkelijk de mondiale bajonettenindustrie nieuw leven willen inblazen? Misschien wel.

Wij weten niet precies waarom, maar wij moesten plotseling denken aan de film ‘Le Viager‘ waarin iemand een heleboel geld verspeelt door het vlak voor het einde van de Tweede Wereldoorlog te investeren in fietstaxi’s, omdat het met die fietstaxi’s zo geweldig liep. En concluderend durven wij te stellen dat Obama met zijn “horses” en “bayonets” gewoon een rake klap heeft uitgedeeld, maar dat hadden we al gezegd.

23-10-2012 20.43 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Film, Verenigde Staten

Er heeft iemand gereageerd op “Obama’s horses and bayonets”

  1. […] Only in America. In other countries people are perfectly able to make do with whatever weapon they have lying around, including tightly rolled-up copies of Eppo. […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties