Rutte en Samsom gephotoshopt

Mark Rutte en Diederik Samsom worden veelvuldig gephotoshopt. Wij hebben er zelf weinig behoefte aan de plaatjes te gaan zoeken, daar wij een schijthekel hebben aan beide rotkoppen, gephotoshopt of niet, en we ze al vaak genoeg in de krant zien. Wel kunnen wij ons voorstellen welke duo’s er door de fotosjoppers als voorbeeld genomen worden.

Ten eerste is daar natuurlijk het duo waar iedereen aan denkt als er om een komisch duo gevraagd wordt, namelijk Laurel & Hardy. Dit is een belediging voor Laurel en Hardy, aangezien Laurel en Hardy zelfs in Atoll K nog talloze malen leuker waren dan Samsom en Rutte ooit zullen worden. Het tweede duo is ook komisch en ligt minder voor de hand, daar de gemiddelde Nederlander geen filmkenner is: Abbott en Costello. Dit heeft alleen zin als het niet om photoshoppen gaat, maar om een filmpje. De beroemde sketch ‘Who’s on first’ kan in het Nederlands vertaald worden als ‘Wie is er het eerst de lul’. Daarna wordt het allengs moeilijker het nog leuk te houden.

Het volgende duo is, omdat de De Telegraaf zo lui is met woordspelingen, Marx en Lenin. Niet dat die ooit echt een duo gevormd hebben, maar als je Marx en Engels neemt, weet helemaal niemand meer wie het zijn, of moeten voorstellen, dankzij het inmiddels tientallen jaren falende onderwijs in Nederland. Aangezien Diederik Samsom, die ooit deel uitmaakte van de ‘Rooie ingenieurs’ en net zo rood is als het achterste van een mandril (“Ome Stommeling, bedoelt u geen baviaan? Een mandril heeft helemaal geen rood achterste.” “Precies. Ik weet echt wel wat ik bedoel.”) kaal is, mag hij voor Lenin spelen.

Als we het toch over flauwe woordspelingen hebben, schieten ons de grootste vertegenwoordigers van de Belgische Bagger te binnen, te weten Samson en Gert. Wij weten wel dat Samsom geen Samson heet en dat ‘Samsom en Snert’ wel heel erg gezocht is, maar dat is niet de belangrijkste reden dat deze het ook niet gaat worden. Samson en Gert zijn namelijk een nephond en een neppresentator, terwijl Samsom en Snert (het begint al te wennen, dank u) allebei rothonden zijn.

Als we het niet in de komische duo’s zoeken, komen we eerst terecht bij Mengele en Goebbels, die ook zo hun eigen ideeën hadden over volksgezondheid, bevolkingspolitiek en hoe je de bevolking enthousiast maakt voor een collectieve zelfmoord. Dit is echter in een gefotosjopt plaatje niet goed over te brengen, zijn wij bang. Het monster van Frankenstein en de bruid van Frankenstein dan misschien? Of neen, nu weten wij het: Victor Frankenstein en het monster van Frankenstein, waarbij Diederik Samsom en Mark Rutte allebei Victor Frankenstein mogen spelen en het zorgstelsel de rol van het monster krijgt, met dien verstande dat het monster van Frankenstein levensvatbaarder was dan de loden proefballon van de Victors, en dat het monster van Frankenstein meer sympathie opwekte, doordat het in tegenstelling tot het tweede kabinet Rutte niet inherent slecht was.

Twee dracula’s en een slachtoffer misschien? Het slachtoffer kan dan gespeeld worden door het Nederlandse volk. Bonnie en Clyde? Die ligt wel erg voor de hand, waardoor het merkwaardig is dat we er niet eerder opgekomen zijn. Neen, we weten het: het zijn Kang en Kodos. Dat we daar niet eerder aan gedacht hebben. En voor degenen die even vergeten zijn wie Kang en Kodos ook weer waren: Kang en Kodos zijn de buitenaardse wezens die beroemd zijn geworden door de halloweenafleveringen van de Simpsons. Dat Kang en Kodos een stuk minder griezelig zijn dan Zak en Haarloos (en als u een betere woordspeling weet, horen wij dat graag, maar bij het plaatje dat wij ons hierbij voorstellen, werkt hij gewoon, begrijpt u wel). Er zijn nog veel meer mogelijkheden, maar onze koffie staat koud te worden, dus die verzint u zelf maar even.

U kunt uw gephotoshopte bijdragen naar ons opsturen en als we uw bijdrage leuk genoeg vinden, plaatsen we hem. Als u leuke plaatjes van genoemde gauwdieven op internet heeft zien staan, kunt u de URL even doorgeven in het reactieveld, dat iedereen er even om kan lachen. Dat lachen moet dan wel in stilte, want lachen is de beste medicijn, dus voor u het weet wordt er aangebeld en of u maar even wilt betalen. Het zijn barre tijden.

2-11-2012 12.38 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Beesten in het nieuws, België, Computerij, Film, Geschiedenis, Onderwijs, Politiek, Televisie

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2019 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.18 RSS-feed/RSS-feed reacties