Hadden de Romeinen aftrekposten?

Het is werkelijk allemaal heel vreselijk, en allemaal werkelijk heel vreselijk, maar in het licht van de wereldgeschiedenis stelt het nix voor. Als wij er 50% in koopkracht op achteruitgaan, hebben wij altijd nog veel meer koopkracht dan de armen in Nederland, die op hun beurt weer veel meer hebben, zelfs koopkracht, dan de armen in Afrika. Het is allemaal zo relatief.

Ach jee, wat is het allemaal relatief. Als Stommeling Jones er in koopkracht 100% op achteruitgaat, heeft hij precies hetzelfde als wat hij nu heeft, want 100% van nul is nul en andersom ook. En over honderd jaar zijn we allemaal dood, waardoor tegen die tijd niet alleen niemand zich een goed beeld kan vormen van het verschil tussen “een klein verlies in koopkracht”, “een enorme daling in koopkracht” en “Bob Hope”, al was het maar omdat die zaken, met uitzondering misschien van “Bob Hope”, tegen die tijd geen hond meer interesseren.

Individuen doen er namelijk niet toe. Groepen doen er niet toe. Landen doen er niet toe. Maak het verhaal zelf af, kleur de plaatjes en bereik de conclusie dat de mensheid er niet toe doet. En als u zo ver bent, kan het u allemaal geen reet meer schelen en besluit u om de korte tijd die u in uw zinloze bestaan heeft, zo aangenaam mogelijk door te brengen, want je bent dood voor je het weet en als je dood bent weet je het niet.

9-11-2012 11.14 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Wetenschap

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2019 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.18 RSS-feed/RSS-feed reacties