Usabilitytips

100 usabilitytips om je website te verbeteren‘, lazen wij. En dat stond er ook. Nu zijn wij zelf erg goed in het bouwen van webzijden (vooral doordat we het aan een deskundige overlaten, dat spaart tijd, geld en ergernis), dus wij hebben de tips geïnteresseerd gelezen. We hebben er geen bruikbare tips tussen zien staan, maar we hebben er zelf wel twee voor de schrijver van het stukje:

 1. Bedenk voordat je een veel te lang stuk met domme tips op internet plettert eerst even of iemand er iets aan heeft.
 2. Houd in gedachten dat zelfs de grootste idioot (naam en adres bij de redactie bekend) inmiddels wel een redelijke webzijde kan bouwen en dat je lezers misschien niet blij zijn als blijkt dat je ze als volslagen achterlijk beschouwt.
3-12-2012 15.03 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Koppen, Taal, Webzijden

Er zijn 4 reacties op “Usabilitytips”

 1. Ruud Harmsen says:

  Betreffende scribent blijkt bijv. hier http://www.diepbizniz.nl/gebruik+van+witruimte+in+je+website.aspx in de HTML-code pareltjes te gebruiken als:

  ===
  Hoe moet je witruimte gebruiken?


  Lijnhoogte
  De witruimte tussen regels en paragrafen zijn van belang als het gaat om leesbaarheid en scanbaarheid op een webpage. Als de regels te dicht op elkaar staan, zijn ze moeilijker om te scannen en als ze te ver uit elkaar staan gaan woorden zweven en missen ze de verbinding met de andere woorden.
  ===

  Ik krijg ook veel (onterechte? denk het wel) kritiek op mijn website, maar zoals hierboven moet het duidelijk niet, denk ik toch. In cleane code zou er behalve h2 ook h3 gebruikt zijn, en strong en de witruimte (en daar gaat het stukje dus juist over!) hoort, if at all, in css gevarieerd te worden. Maar de defaults zijn normaal al goed genoeg, dus niks meer aan doen.

 2. Ruud Harmsen says:

  Citaat:
  “Over het algemeen worden koppen als H1, H2, H3 en H4 gebruikt.”

  Maar auteur Robert-Jan van Diepen doet dat zelf dus niet! Handig!

 3. Ruud Harmsen says:

  “De definiëring hiervan is terug te vinden in je CMS.”

  CMS = content management system
  CSS = cascaded style sheets

  Zijn die begrippen hier door elkaar gehaald?

 4. Ruud Harmsen says:

  Vind het verder toch wel goeie tips. Alleen kende ik ze al en hield ik me er allang aan.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2019 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.18 RSS-feed/RSS-feed reacties