‘Moeten we niet willen’ = sneu

Moetenwenietwillen.nl: dat willen we niet‘, schreven wij een paar dagen geleden. Wij gaven daarin aan dat wij reeds op het eerste gezicht een hekel hadden aan ‘Moeten we niet willen’, “Moeten We Niet Willen” (zoals ze zelf zeggen) en MWNW (zoals ze ook zelf zeggen, misschien omdat ze wel net zo populair willen worden of denken te zijn als DWDD) en waarom:

De toon van Moetenwenietwillen.nl staat ons niet aan […] Wij hebben geen idee wie er achter genoemde webzijde zit, of waarom, maar iedere webzijde die probeert het irritante taalgebruik van de hondelulle van GeenStijl te imiteren is daarmede bij ons aan het verkeerde adres. Eén GeenStijl is meer dan genoeg en meer dan genoeg is te veel, zoals u weet.

Ook zeiden wij:

Wij hebben even overwogen om een studie te gaan maken van ‘Moeten we niet willen’, of ‘MWNW’, zoals sommige mensen zeggen, maar dat leek ons zonde van de tijd […]

Dat heeft ons er echter niet van weerhouden het stuk ‘Sneue kneuzen van moetenwenietwillen.nl begrijpen de rechtsstaat niet‘ te schrijven, waarin wij opmerkten:

Een stelletje sneue kneuzen dus, die makers van moetenwenietwillen.nl.[…]

Wij hebben moetenwenietwillen.nl aan ons RSS-lezertje toegevoegd, omdat wij wilden weten of ze nou veel stukjes per dag produceren en of het net zo slecht zou blijven als wat wij er tot dan toe van gezien hadden.

Welnu: zo gek veel produceren ze niet en het meeste is erg sneu, want vooral gekoppiepeest en GeenStijlimitatie.

In ‘Makbouli‘ heeft De Grote Vrager nog even een sneu stukje van zo’n sneu moetenwenietwillenfiguur uit elkaar getrokken, maar daar denken we het voorlopig wel bij te kunnen laten. Onze indruk dat ‘Moeten we niet willen’ synoniem is aan sneu is bevestigd en als gevolg daarvan denken wij onze tijd en energie beter te kunnen besteden.

17-12-2012 15.26 | Door: Cpt. Iglo | Categorie: Webzijden

Er heeft iemand gereageerd op “‘Moeten we niet willen’ = sneu”

  1. Yvonne Bedrog says:

    Google eens op dutchpredators en Ton Broekhuisen. Ze hebben een mooie huiscolumnist. Meer woorden zijn er niet nodig denk ik zo?


Opinieleiders.nl © 1999 - 2019 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.18 RSS-feed/RSS-feed reacties