Bloggen. Hoe houd je het vol?

Hoewel het internet alweer een paar jaar bestaat en het fenomeen bloggen bijna verdwenen is, blijken er nog steeds mensen te zijn voor wie het allemaal nog een beetje te nieuw en daarmede onbegrijpelijk is. De mevrouw wier blerghpostje wij bespraken in ‘Je zal zo’n moeder hebben‘ blijkt er zo eentje te wezen. Zij had namelijk kennelijk niet bedacht, begrepen of onthouden dat iedere idioot niet alleen alles op internet kan pletteren, zoals zij zelf reeds had bewezen, maar ook alles kan lezen wat openbaar gemaakt wordt en daar dan iets over kan zeggen. En nu is ze heel zielig, want geblokkeerd. In ‘Bloggen. Hoe houd je het vol?‘ zegt ze tenminste:

Vóór mijn blogbreak heb ik een heel persoonlijk blog geschreven. Een ongecensureerd blog over een zondagmorgen. Omdat het mij leuk leek, u een kijkje in mijn ziel te geven zoals mijn dag er ook wel eens uitziet. Zonder alle leut en vrolijkheid. Gewoon, de rauwe versie van mijzelf. Doodeng, maar ik deed het en uw talrijke reacties waren liefdevol, hartverwarmend en ondersteunend.
Maar er was één bezoeker, die mij niet persoonlijk kent en nog nooit iets van mij gelezen had, die mijn tekst van dat blog heeft gekopieerd en geplakt in zijn eigen blog, en mij, in zijn blog, tot op het bot heeft afgebrand.

En dat raakt mij diep.
En ineens durf ik nergens meer over te schrijven.

Sneu, vindt u niet? Maar goed, nu weet ze in ieder geval dat het niet zo slim is om je hele hebben en houden ongevraagd, ongefilterd en onbewaakt op internet te zetten.

7-01-2013 16.06 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Loggers gelogd

Er heeft iemand gereageerd op “Bloggen. Hoe houd je het vol?”

  1. Laura inPalmer says:

    Hulde! Waarom? Omdat je die blogs helemaal hebt gelezen, wat een ongestructureerd zootje is dat zeg, wat een verveling spreekt eruit, kan ze niet gewoon de keuken gaan soppen?


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.22 RSS-feed/RSS-feed reacties