Boerderij.nl kan de pot op

Cookies zijn soms best nuttig, maar meestal niet. Niet voor ons, in ieder geval. Wij hebben dan ook een grondige hekel aan webzijden die ons willen dwingen hun cookies te accepteren en als wij geen zaken met zo’n webzijde hoeven te doen, komen wij er gewoon niet meer.

De aanhef van dit stukje zou u bekend voor kunnen komen, want wij zijn bezig aan een eenmansactie tegen zinloze cookies en hebben die eerste zinnen al vaker gebruikt. Meestal vervolgen we dan met de mededeling dat we de desbetreffende webzijde uit ons RSS-lezertje verwijderd hebben en best zonder die webzijde kunnen. En zij zonder ons.

In het geval van Boerderij.nl ligt het anders. Wij wilden namelijk ‘Leve de Plofkip! Weg met Wakker Dier!‘ aldaar onder de aandacht brengen, en toen wij cookies bleken te moeten toestaan om de webzijde te kunnen bekijken, viel dat onder het “zaken met zo’n webzijde [moeten] doen” en hebben wij de sitevoorkeuren dienovereenkomstig aangepast. Toen wij vervolgens echter ook nog bleken te moeten inloggen om een reactie te kunnen plaatsen, vonden wij het wel mooi geweest. Wij komen om in de gebruikersnamen en wachtwoorden en we verdommen het verder.

Boederij.nl kan derhalve de pot op en komt ons RSS-lezertje niet eens in. Bovendien passen we de webzijdevoorkeuren opnieuw aan en gaan er nooit meer kijken. Als ze ons iets te vertellen hebben, sturen ze maar een mailtje, dat wij dan niet al te welwillend zullen lezen. Daar. Dat zal ze leren.

12-01-2013 12.03 | Door: Cpt. Iglo | Categorie: Redactiezaken, Webzijden

Er heeft iemand gereageerd op “Boerderij.nl kan de pot op”

  1. […] niet. Het onderhavige geval is namelijk vergelijkbaar met dat van Boerderij.nl. Het gaat hier mutatis mutandis om Volkskrant.nl, alwaar wij ‘Wilders wisselt van boksbal: SP […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties