U bent slachtoffer van skimmen

Wij ontvingen het volgende imeeltje:

U bent slachtoffer van skimmen.

Gisteravond hebben er diverse klanten meldingen gedaan bij de bank dat er bedragen zijn afgeschreven van hun rekening op de nacht van vrijdag 11 januari op zaterdag 12 januari.
Vanochtend na intensief onderzoek bleek dat al deze klanten een pintransactie hebben gedaan bij hetzelfde plaats delict en slachtoffer zijn geworden van Skimmen .
Skimmen is een vorm van betaalpasfraude, waarbij criminelen de magneetstrip van een pas kopiлren en de pincode bemachtigen op het moment dat er een betaaltransactie wordt verricht.
Vervolgens maken de fraudeurs een kopie van de pas, samen met de pincode kunnen zij geld opnemen en betalen in binnen- en buitenland.

Na onderzoek is gebleken dat ook u een pintransactie heeft gedaan bij het plaatst delict.
Er zijn geen opvallende afboekingen gedaan bij u tot heden. Uw rekening staat hierdoor wel onder extra toezicht.
Om financiele schade te voorkomen wordt u geadviseerd een nieuwe betaalpas aan te vragen en een nieuwe pincode te kiezen.

Onze excuses voor het ongemak.

U kunt meer informatie over Skimmen op de website krijgen.

Met vriendelijke groet,
ING Bank N.V Nederland.

Wij denken dat dit meeltje niet afkomstig is van de ING en wel hierom: wij hebben geen geld en dus ook geen bankrekening met bijbehorende pinpas. En bij ons weten is het pinnen overal vervangen door het nieuwe pinnen, waarbij de chip wordt uitgelezen in plaats van de magneetstrip, juist om skimmen te voorkomen. Wij hebben het meeltje dan ook doorgestuurd aan de afdeling Valse Emails van de ING. Dat zal ze leren.

14-01-2013 7.00 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Computerij, IP-vanger en aanverwant

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.19 RSS-feed/RSS-feed reacties