Annelies van der Veer

Annelies van der Veer, zegt dat u iets? Ons ook niet, maar toen wij toevalligerwijze terechtgekomen waren bij ‘Dit schreeuwt om wraak!‘ en het nog gelezen hadden ook, vroegen wij ons daarna af waarom een zichzelf respecterende webzijde, al is het maar hoeiboei, haar een stukje zou laten schrijven. Welnu, volgens ene Floris Schreve is zij de hoofdredactrice, dus dat verklaart een hoop. Hij schrijft, onder andere:

Hoeiboei is een groepsblog, opgericht door een aantal vroegere medewerkers van de Gezonde Roker van Theo van Gogh. De auteurs wisselden nogal van samenstelling. De hoofdredactrice is Annelies van der Veer, tevens columniste voor het gratis krantje Metro.

Dat laatste roept meteen de vraag op waarom een krantje, al is het maar gratis en de Metro bovendien, haar een column zou laten schrijven. Antwoord, vooralsnog: geen idee.

Bij alles wat die Floris Schreve zegt, moet je trouwens je vraagtekens zetten, want hij is volgens eigen zeggen een volslagen humorloze (“Favoriete humor is Jiskefet, alles van Arjan Ederveen en Hertenkamp”) idioot (“Ik ben opgegroeid in Twente en heb in Almelo en Hengelo op school gezeten”) die er maar niet in slaagt zijn studie Kunstgeschiedenis af te maken en ons minst favoriete dorp bruisend en kosmopolistisch vindt. En over Frontaal Naakt zegt hij:

De stukken op die site zijn vaak goed geschreven en ook erg geestig. Ik lees het in ieder geval meestal met veel plezier.

Geen kritisch lezer dus, die Floris. Maar even verder over Annelies van der Veer:

Hoofdredactrice Annelies van der Veer wordt vooral gedreven door een obsessie. En dat is de hoofddoek, of sluier, zoals die door een deel van de islamitische vrouwen gedragen wordt. De hoofddoek is echt het ultieme kwaad. Bovendien is alles wat er in de islamitische wereld of met moslims gebeurt, ieder politiek probleem, eigenlijk zo’n beetje alles te reduceren tot dit lapje stof. Tot een gedifferentieerde kijk op de dracht van dit toch symbolische kledingstuk is Annelies van der Veer niet in staat. Haar waarheid is ‘de Waarheid’. En om die te verkondigen wordt geen middel geschuwd en niemand gespaard. Ook kinderen niet, of in haar geval juist de kinderen moeten eraan geloven, zie bijvoorbeeld hier. Kinderen zijn trouwens haar favoriete slachtoffer als Annelies vindt dat ze op beschavingsmissie moet. Zie ook hier .

En:

Maar had Theo van Gogh soms op een bepaalde manier nog enige klasse, bij Annelies van der Veer is het allemaal vooral heel naar, vaak niet erg intelligent en bovendien ook erg doorzichtig en opportunistisch.

Wij zullen u niet vermoeien met het kloosrieden van de column (“Dit schreeuwt om wraak!”, weet u nog?) die voor ons aanleiding was om even op [“Annelies van der Veer”] te koekelen, want dat is zonde van iedereen zijn tijd. Een scheet in een netje, en dan nog geeneens een substantiële scheet, dat is het.

22-01-2013 11.42 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Godsdienstwaanzin, Kranten, Loggers gelogd, Personen, Webzijden

Er zijn 3 reacties op “Annelies van der Veer”

  1. […] Annelies van der Veer is weer bezig. Dit keer schrijft ze: ‘Mocrodebat? Parlementaire enquête!‘. Een tamelijk onbegrijpelijke kop, vooral als je niet weet wat een mocro of een mocrodebat is. De Wikipedia zegt over mocro: […]

  2. […] Annelies van der Veer heeft een hoofddoekenfobie. Dat is heel sneu voor Annelies van der Veer, maar er is vast wel een medische naam voor haar aandoening dus is het zeer wel mogelijk dat ze op kosten van de verzekering in therapie zou kunnen, maar net als collegageesteszieken als Micha ‘Joris Demmink is de antichrist’ Kat heeft Annelies van der Veer geen inzicht in het eigen ziektebeeld. En ook zij heeft niemand die haar tegen zichzelf in bescherming neemt. Vandaag schrijft ze: ‘Het overheidsvertrouwen te grabbel gegooid‘. […]

  3. […] Je kunt je eraan ergeren en je kunt ze belachelijk maken, maar dat geldt ook voor de idioten die het hoofddoekje als grootste gevaar […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.23 RSS-feed/RSS-feed reacties