Rop Gonggrijp verliest rechtszaak

Rop Gonggrijp heeft een rechtszaak verloren. Wij hadden na ons vorige stukje over die man nooit meer aan hem gedacht, net als daarvoor dus, maar nu kwamen we zijn naam toevallig tegen en wel in ‘Appeals court to activists: Nope, you can’t see what else the Feds have on you‘.

Enkele activisten hadden gevraagd, of geëist, daar willen we afwezen, dat ze mochten weten welke bedrijven, behalve Twitter, want dat wisten ze al, de FBI had benaderd om aan informatie te komen:

On Friday, a federal appeals court in Virginia ruled (PDF) that three activists involved in a WikiLeaks investigation have no right to find out what companies the government sought information from other than Twitter.

[…]

The three activists—Jacob Appelbaum (@ioerror), a Dutch hacker named Rop Gonggrijp (@rop_g), and member of the Icelandic parliament Birgitta Jonsdottir (@birgittaj)—are being represented by the American Civil Liberties Union (ACLU) and the Electronic Frontier Foundation (EFF). All three have known ties to WikiLeaks and are under investigation.”

En nou kunnen die ‘activisten’, hun advocaten en hun persagenten wel heel hard huiliehuilie gaan doen, maar daar trappen wij niet in. Zoals wij het zien is het namelijk heel simpel: tijdens een onderzoek naar criminelen en criminele activiteiten (we hadden bijna ‘een lopend onderzoek’ geschreven, maar dat was door het “tijdens” al overbodig. En nu staat het er toch. Sorry) hoeft de politie de boeven natuurlijk niet te vertellen welk bewijs er al waar, wanneer en hoe verzameld is, dacht u wel? En of die ‘activisten’ het nou leuk vinden of niet, ze worden beschouwd als boeven en derhalve ook zo behandeld.

Dus, als ze het proces dat ze nog moeten krijgen ook verliezen, zien we die Gonggrijp voorlopig niet terug en als ze winnen, kunnen ze er vast wel een meer dan behoorlijke schadevergoeding uit onderhandelen.

26-01-2013 13.18 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Juridisch, Twitter

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2019 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.18 RSS-feed/RSS-feed reacties