146.0.79.23

146.0.79.23 is een ipadres dat ons opviel in WassUp, aangezien de eventuele bijbehorende gebruiker ergens zat waar wij hem niet wilden hebben: op een inlogpagina. Nu komen wij zelf ook wel eens per ongeluk op een inlogpagina terecht, bijvoorbeeld als wij vanuit ons goeie ouwe tellertje een skakel terugvolgen, dus het enkele feit dat hij daar zat vonden wij nog geen reden om onze internettoezichthouder opdracht te geven hem te blokkeren. Even koekelen leverde echter ‘Bad / Annoying IP Addresses‘ op, alwaar wij over 146.0.79.23 lazen:

This address tried brute-forcing its way into one of my client’s sites as the administrator account. It was pesky and persistent, and sneaky too—it would wait about 20 minutes between login attempts. Of course, the admin password is more than 30 characters, random, uppercase and lower, with numbers and symbols… so there’s little chance brute-forcing would actually work. Plus, Drupal 7 provides simple brute-force (‘flood’) prevention. But since I don’t like this IP address anyways, BLOCKED!

Dat was genoeg. En nu gaat onze internettoezichthouder in de gaten houden of meneer of mevrouw 146.0.79.23 het nog een keer denkt te proberen.

29-01-2013 12.41 | Door: De Grote Vrager | Categorie: IP-vanger en aanverwant

Er zijn 3 reacties op “146.0.79.23”

  1. MJ12bot says:

    […] is de bot van Majestic-12. En omdat we toch bezig waren, hebben we die meteen ook maar even geblokkeerd. We gaan er nog meer doen, want volgens ons kosten […]

  2. Ruud Harmsen says:

    Inmiddels heb ik 100en geblokkeerde IP’s in m’n firewall zitten, die hebben geprobeerd in te breken in ssh. Komen er elke dag wel 3 of 4 bij. Schijnt heel normaal te zijn, zo’n hobby. Ik vind het maar raar.

  3. […] van de eerste geblokkeerde adressen was overigens 146.0.79.23, zodat onze internettoezichthouder daar ook geen omkijken meer naar […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties