VSF Simple Block

VSF Simple Block is een WordPress plugin, of een WordPressplugin, zoals sommige mensen zeggen, waarmee je ongewenste bezoekers op je webzijde kunt blokkeren. Aangezien wij met Wassup geconstateerd hadden dat er nogal wat ongewenste spiders voorbijkwamen, dachten wij VSF Simple Block wel te kunnen gebruiken.

En daar hadden wij natuurlijk gelijk in. Van meet af aan functioneerde deze plugin uitstekend, maar plotseling ontdekten wij dat er een bot (kan ook een crawler geweest zijn) was doorgelaten, dien wij wel degelijk geblokkeerd dachten te hebben. In overleg met onze internettoezichthouder hebben wij eens gekeken waar de fout zou kunnen zitten en die hebben wij vrij snel gevonden.

Het is namelijk zo dat VSF Simple Block een tabel vult in een database en de omvang van die tabel beperkt wil houden. Tot zover is er nog niets aan de hand. Helaas heeft de schrijver van de plugin een foutje gemaakt, met als gevolg dat het misgaat zodra de tabel de maximumomvang bereikt heeft. Wij hebben ons niet verdiept in wat er dan precies fout gaat, maar vermoeden dat de tabel niet, of niet snel genoeg, meer gevuld wordt, waardoor het programma blijft hangen. Of zo. In ieder geval hebben wij het heel simpel (quick and dirty, jazeker) opgelost, door op de juiste plek (en het werkt, dus we weten zeker dat het de juiste plek is) de volgende code in te voegen:

$result = mysql_query(“SELECT * FROM `wp_vsf_block`”); $rijen = mysql_num_rows($result); if($rijen > 400) { $sql = “TRUNCATE TABLE `wp_vsf_block`”; mysql_query($sql); }

Hierdoor bereikt de tabel nooit de maximale grootte en doet het hele probleem zich niet meer voor.

Een van de eerste geblokkeerde adressen was overigens 146.0.79.23, zodat onze internettoezichthouder daar ook geen omkijken meer naar heeft.

Onze internettoezichthouder: duidelijk geen blinde baviaan met een zonnebril die de godgansche dag met zijn reet naar het beeldscherm aan zijn taas zit te trekken. Daardoor ziet hij van alles.

Onze internettoezichthouder: duidelijk geen blinde baviaan met een zonnebril die de godgansche dag met zijn reet naar het beeldscherm aan zijn taas zit te trekken. Daardoor ziet hij van alles.

11-02-2013 15.34 | Door: De Grote Vrager | Categorie: IP-vanger en aanverwant, Redactiezaken

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.19 RSS-feed/RSS-feed reacties