CBP, de hondelulle van de week

Onze doctorandus had iemand per imeel een vraagje gesteld. Om hem moverende redenen wilde hij het antwoord ook graag per imeel hebben en bovendien wil hij niet thuis lastiggevallen worden, dus toen men hem per imeel om zijn telefoonnummer en adresgegevens vroeg, gaf hij die gegevens niet.

Wie schetst derhalve zijn verbazing, toen hij vanochtend toch gebeld werd? Men had zijn telefoonnummer gewoon uit de eigen database geplukt. Aangezien het een bedrijf betrof waar hij klant was (en ondanks het telefoongesprek in quaestie nog steeds is, voor zover hij en wij weten), verbaasde het hem niet dat men over zijn nummer beschikte, maar wel vroeg hij zich af of dat zomaar mag: iemand die niet gebeld wil worden toch bellen. Wij wilden dat wel even voor hem nagaan, en fietsten daarom internet op. Het CBP kon volgens ons die vraag wel beantwoorden. En wat troffen wij aan onder Contact CBP? Dit:

Let op: vanaf 1 juli 2011 beantwoordt het CBP geen privacyvragen meer per e-mail.

Daarom roepen wij bij dezen het CBP uit tot Hondelulle van de week. Dat zal ze leren.

12-02-2013 11.18 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Hondelulle, Juridisch

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2019 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.15 RSS-feed/RSS-feed reacties