De Buitenparlementaire Oppositie

‘De buitenparlementaire oppositie’, zegt dat u iets? Ons wel, in dier voege dat wij de term wel eens gehoord hadden. Wij wisten echter niet dat er een webzijde bestond die zich ‘De Buitenparlementaire Oppositie’ noemde en nu wij het wel weten, krijgen wij sterk de indruk dat genoemde webzijde inmiddels ter ziele is. Heel sneu.

Toch gaan wij de webzijde even bespreken, al was het maar omdat we nix beters te doen hebben. Ook heel sneu, eigenlijk. De webzijde heet dus ‘De Buitenparlementaire Oppositie‘ en heeft zichzelf ook een ondertitel meegegeven: “AAP – Aktiefront voor een Andere Politiek”. De voorpagina biedt wat dat betreft al meteen heel weinig hoop: een paar humorloze flutstukjes, meer is er niet. En het laatste dateert van 26 oktober vorig jaar, ook nog. De achtergrond daarbij is een plaatje van een in een verbodsbord gevatte krantenjongen die een krant met nepkoppen (“Wilders uit PVV gezet”, “SP grootste partij” en “CDA opgeheven na verlies”) omhooghoudt. De krantenjongen en de krant zijn voorzien van een vijfpuntige ster met daarin de letters AAP.

Nou willen wij niet veel zeggen, maar volgens ons is ‘De Buitenparlementaire Oppositie’ een beetje geobsedeerd door het parlement. Vanwaar anders die overdreven aandacht voor politieke partijen?

We kijken even verder, in de hoop dat we ergens kunnen vinden wie er achter deze webzijde zit. Wij denken dat het iemand is die heel erg in het begin van de jaren tachtig is blijven steken, dus vermoeden een arbeidsongeschikte vijftiger. We bekijken eerst het welkomstwoord:

Welkom bij de Oppositie. Aktiefront voor een Andere Politiek afgekort AAP.

“De Oppositie”. Toe maar.

Hier mag iedereen die wat zinnigs te zeggen heeft schrijven over de landelijke en plaatselijke politiek.

Dat is lief. Maar waarom zou iemand dat willen, op een volslagen onbekende vage webzijde?

Waar komen de geschreven stukken vandaan, ik weet het niet. Als schrijver van kritische en politiek beladen onderwerpen jat je natuurlijk van alles bij elkaar.

Fout. Als dief jat je natuurlijk van alles bij elkaar. Als schrijver schrijf je. De instelling van deze dief doet ons denken aan die van krakers dien wij gekend hebben: zij kraakten officieel uit ideologische overwegingen, maar zodra ze zichzelf een leuke woonruimte verschaft hadden, bleek dat het hun er uitsluitend om te doen was geweest geen huur te hoeven betalen. Hetzelfde soort mensen dat winkeldiefstal ‘proletarisch winkelen’ noemde en zichzelf daarbij wenste voor te stellen als een soort Robin Hood, waarbij ze wel vergaten dat die de gestolen waar niet voor zichzelf hield.

Ik heb overigens bij alles wat ik leuk of interessant vind de neiging om binnen de kortste keren te denken dat ik het allemaal zelf heb verzonnen.

Wat een kutsmoes. Welnu, lul: ‘Leer uzelf autorijden (een handleiding)’ heb je alvast niet zelf verzonnen, maar van ons gejat. Klootzak.

Of dit een slecht of goede eigenschap is laat ik aan de lezer over, er is ruimte genoeg om te reageren en ik hoop dan ook dat daar veel gebruik van wordt gemaakt.

Je mag drie keer raden. Eikel.

Wij zijn de buitenparlementaire oppositie!

Waar blijkt dat uit?

Natuurlijk zijn wij legaal bezig, maar dat kan van de een op andere dag veranderen omdat onze tegenstanders namelijk bepalen wat legaal is!

Gelul. Om te beginnen is diefstal in strijd met de wet, dus daar ga je al met je “legaal bezig”, en verder bepaalt de wetgever wat er al dan niet legaal is, of de wetgever het nou met je eens is of niet. Daarom heet het namelijk legaal. Heeft iets te maken met het Latijnse lex, legis. Legalitas regnorum fundamentum, bijvoorbeeld. Zou deze dief soms zo’n aluhoedje zijn dat denkt zich onafhankelijk te kunnen verklaren om zijn huur niet te hoeven betalen?

Het is in Nederland al haast onwettig als je anders denkt of sympathie hebt voor een andere groepering.

Daar horen wij van op. Maar hij zegt “haast onwettig”, dus kennelijk mag het nog net. Zou hij nog een bepaalde “andere groepering” bedoelen? Het duidt er wel op dat hij ervan uitgaat dat er in Nederland minimaal één instantie is die gedachten kan lezen. Dus duidelijk een aluhoedje.

Verder zijn wij zeer gehecht aan uw en onze privacy en de vrijheid van meningsuiting, dus leef je uit!

Wij zijn zeer gehecht aan onze privacy en het is ons opgevallen dat je uitleven in het openbaar het stomste is wat je in dat geval kunt doen. En voor onze vrijheid van meningsuiting hebben wij geen hulp van dieven en aluhoedjes nodig.

Vrijheid van meningsuiting is een zeer belangrijk recht, want hiermee kunnen andere rechten verkregen worden dan wel behouden blijven.

Klinkt goed, maar het is gewoon gelul van een dronken aardbei.

In de oude media heerst veel censuur.

Hé, waar hebben we dat meer gehoord? Ons aluhoedjesalarm is zojuist doorgebrand. Hoe zou dat nou komen?

Afwijkende meningen (en de argumenten daarvoor) worden niet gehoord, waardoor er al gauw een verkeerd beeld ontstaat over bepaalde onderwerpen.

Gaap.

De nieuwe media, zoals internetforums en -blogs, plegen helaas ook censuur.

Voorbeeldje?

Politieke partijen zijn tegenwoordig ook als de dood voor relletjes; ze willen alles in de hand houden en Tweede Kamerleden zijn verworden tot stemvee.

Is het ooit anders geweest? Dat hebben we dan even gemist.

Veel politieke partijen hebben geen forum op hun website; hebben ze dat wel, dan plegen ze veelvuldig censuur.

Weet u wat wij denken? Wij denken dat dit dievende aluhoedje van alle fora waar hij op had willen zitten is afgeschopt en toen maar voor zichzelf begonnen is. Dat is helemaal niet erg, want zo is uw en onze captain ook begonnen, min of meer, maar zeg dat dan gewoon, zonder meteen van die grote woorden te gebruiken. “Censuur”. Ha.

Wij zijn niet bang voor het vrije woord; en verwelkomen dat juist.

Goed zo. Leve het vrije woord.

Berichten en reacties worden direct geplaatst, er zijn wel moderators die de berichten mogen aanpassen of zelfs verwijderen mochten er persoonlijke aanvallen, onnodig beledigende en/of bedreigende opmerkingen geplaatst worden.

CENSUUR! CENSUUR! SCHANDE: CENSUUR! Ja, wij kunnen ook heel goed bij het minste of geringste CENSUUR! roepen. Alleen doen wij het voor de grap, omdat wij namelijk wél goed bij ons hoofd zijn.

Veel meer woorden gaan wij aan ‘De Buitenparlementaire Oppositie’ niet vuil maken. We hebben namelijk zojuist ontdekt dat zelfs het stukje ‘Onze helden‘ gewoon jatwerk is. Bovendien zijn zijn helden de onze niet en nooit geweest ook. We hebben er eigenlijk spijt van dat we überhaupt aandacht aan genoemde webzijde hebben besteed, want je moet geestelijk gestoorden niet te veel aanmoedigen, maar omdat er een hoop werk in is gaan zitten en we het dochtertje van onze stagiaire weg hebben moeten schoppen omdat ze ons zat af te leiden, plaatsen we dit toch maar, opdat het lijden niet voor niets is geweest. En nu: op naar nieuwe avonturen!

13-02-2013 16.50 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Aluhoofddeksels, Juridisch, Politiek, Taal, Webzijden

Er zijn 2 reacties op “De Buitenparlementaire Oppositie”

 1. Ruud Harmsen says:

  Wel grappig dat er ook berichten op staan uit vervlogen tijden toen internet toen niet eens bestond. Hebben ze ijverig papieren aksiekrantjes van toen zitten overtikken?

  Lui zijn ze dan in elk geval weer niet, daar.

 2. Colani says:

  Beste Opinieleider,

  Ik heb eens zitten nadenken hoe ik je kan helpen in je ‘discussie’ met mij . Misschien moet je eens overschakelen naar een meer ‘verborgen strategie’. Ik stel me zo voor dat je het volgende zou kunnen doen.

  1. Lees de boeken brave new word (Huxley), 1984, Animal Farm (Orwel) en ‘op gevoel: Sylvia Millecams eigenzinnige strijd tegen kanker (Kamphuis)

  2. Leef je dieper in in de rol van Medische Inquisitie en Thought Police (zie 1984)

  3. Neem contact op met de Telegraaf en het Parool die je graag zullen helpen.

  4. Neem samen met deze 2 en je (andere?) kompanen (je hebt het altijd over wij) contact op met de Minister van Justitie en Schijn-Veiligheid (Onze Ivo)

  5. Zorg, samen met de Minister, voor een aanklacht van het Openbare Ministerie tegen mij. Bijv. medeplichtig aan de moord op of gevaar voor de nationale veiligheid. Jullie verzinnen wel wat.

  6. Laat mij verhoren door een innemende Rechter Commissaris die mij een verklaring weet af te dwingen of te ontlokken die tegen mij gebruikt kan worden (zie 1984 en Op gevoel)

  7. Geef journalisten van het Parool en de Telegraaf geld voor het publiceren van een vernietigend artikel over mij.

  8. Laat Ivo en zijn vrienden in het parlement aangeven dat ik een gevaar vorm en dat ‘nader onderzoek gewenst is’.

  9. Vraag de journalisten, net zoals ze bij Frontaal Naakt ook hebben gedaan, voor een continue stroom van negatieve publicaties.

  10. Succes gegarandeerd.

  Ik zal deze 10-stappen strategie toevoegen aan de brief aan Ivo Opstelten op mijn eigen website en sturen naar enkele Tweede Kamerleden en enkele redacties van kranten. Ik hoop dat ik je hiermee voldoende heb geholpen.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2019 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.18 RSS-feed/RSS-feed reacties