Christine McVie

Wij lieten wat vers gedigitaliseerde muziek over de redactie schallen toen onze stagiaire plotseling zei: “Wie is deze zangeres? Ze klinkt een beetje als Joan Armatrading, maar die zal het wel niet zijn.” Onze stagiaire houdt er een merkwaardig soort logica, of gebrek daaraan, op na, doch ze had gelijk. Het was niet Joan Armatrading.

Het nummer was ‘I’d Rather Go Blind’ van Chicken Shack, waarvan wij slechts wisten dat die groep ook wel ‘Stan Webb’s Chicken Shack’ genoemd is of geheten heeft, wat ons eraan doet denken dat we de elpee ‘Roadies Concerto’ ook nog moeten doen, doch dit terzijde. Wij dachten niet dat de zangeres Stan Webb zelf was, dus zijn we even internet opgefietst, alwaar wij er achterkwamen dat de zangeres Christine Perfect was. Christine Perfect leek ons een pseudoniem, maar bleek wel degelijk een echte naam.

Wij lazen:

Chicken Shack are a British blues band, founded in the mid-1960s by Stan Webb (guitar and vocals), Andy Silvester (bass guitar), and Alan Morley (drums), who were later joined by Christine Perfect (McVie) (vocals and keyboards) in 1968.

De naam Christine McVie dachten wij te herkennen van Fleetwood Mac, wat wij even hebben of zijn nagegaan, en inderdaad:

Christine left Chicken Shack in 1969 after meeting Fleetwood Mac bassist John McVie.

Het is toch wat.

4-03-2013 13.13 | Door: Cpt. Iglo | Categorie: Computerij, Muziek

Er heeft iemand gereageerd op “Christine McVie”

  1. Ruud Harmsen says:

    Ze treden dezer dagen gewoon nog op, alleen is zij er niet bij, geloof ik. John wel? Weet ik niet meer.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2019 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.18 RSS-feed/RSS-feed reacties