Hassnae Bouazza weet niet wat een goed gesprek is

Hassnae Bouazza heeft een emailadres. Het nut van dat emailadres is echter vrij beperkt, want ze leest haar mail niet, of ze weigert haar mail te beantwoorden. Wij zijn geen psycholoog, en wij geloven ook niet in de psychologie, maar je hoeft geen psycholoog te zijn om te snappen waarom Hassnae Bouazza haar mail niet beantwoordt: alleen op deze wijze kan zij voor zichzelf haar grote gelijk overeind houden en hoeft zij nooit te twijfelen. Wie haar een mail stuurt met vragen, valt haar lastig en wie haar lastigvalt, is de vijand. Onze doctorandus is derhalve sinds 18 maart 2013 ook de vijand. Toen stuurde hij haar namelijk een eposteltje met de volgende text:

Naar aanleiding van uw stukje ‘Antisemitisme’ ( http://www.hassnaebouazza.nl/antisemitisme.html ) heb ik een paar vraagjes.

Bij het stukje ‘Hassnae Bouazza verweert zich’ ( http://www.opinieleiders.nl/wordpress/?p=37413 ) schreef iemand namelijk als reactie:

“Ik heb alle citaten in Stotterlingo bekeken. Daaruit blijkt dat Hassnae ‘had ik maar een goed geheugen’ Bouazza eerder dit jaar beweerde dat de citaten op het blog van Loor Schrijft bewerkt waren. Nu blijkt dat dit niet zo is zijn die uitspraken “satirisch” bedoeld. Volstrekt ongeloofwaardig mens.”

Ik zal niet van u vragen uw eigen geloofwaardigheid te beoordelen, maar ik wil wel graag weten wat u van deze reactie vindt, en dan met name de stelling dat u beweerd heeft dat de bedoelde citaten bewerkt waren. Heeft u dat echt beweerd? Zo ja, waarom?

In afwachting van uw antwoord,

Geen idee waarom Hassnae Bouazza dit mailtje niet beantwoord heeft, maar niet heus. Het volgende mailtje is ook van 18 maart, een behoorlijk aantal uren later en luidt:

Bij dezen wijs ik u op het stukje ‘Broodroof volgens Hassnae Bouazza’ op http://www.opinieleiders.nl/wordpress/?p=37442.

Is dat een geval van lastigvallen? Of is dat een geval van iemand erop wijzen dat er iets over iemand verschenen is, waardoor iemand zou kunnen reageren en zich zou kunnen verdedigen tegen valse beschuldigingen? Maar goed, als mevrouw Bouazza niet zich niet wil verdedigen, is dat natuurlijk haar zaak. Ze moet alleen niet kunnen beweren dat wij haar de kans niet gegeven hebben. Zo denkt onze doctorandus er ook over, dus stuurde hij haar ook het volgende bericht:

Bij dezen attendeer ik u op ‘De doorzichtige truukjes van Hassnae Bouazza’ op http://www.opinieleiders.nl/wordpress/?p=37465

Tevens wijs ik u erop dat u mijn vragen uit een eerder mailtje nog niet beantwoord heeft.

Als ik uw getwitter (zie bijlage) goed interpreteer, vindt u dat ik u lastig val en heeft u besloten mijn mails meteen ongelezen weg te gooien. Dat past wel ongeveer bij het beeld dat ik van u heb, dus ik ga niet zeggen dat ik daar heel erg van opkijk.

Mocht ik mij vergissen c.q. u alsnog netjes antwoord gaat geven, dan hoor ik dat graag.

De bijlage waarvan sprake is, is het volgende door uw en onze captain gemaakte screenshot van Twitter:

Hassnae Bouazza houdt niet van lastige vragen en daarom blokkeert ze twitteraars en gooit ze haar mail ongelezen weg

Hassnae Bouazza houdt niet van lastige vragen en daarom blokkeert ze twitteraars en gooit ze haar mail ongelezen weg

Het zal u niet verbazen dat ook dat mailtje onbeantwoord bleef, evenals het volgende:

Bij dezen wijs ik u op ‘Hassnae Bouazza heeft gewoon gelijk’ op http://www.opinieleiders.nl/wordpress/?p=37482.

Dankzij respondent Rambam kwamen wij terecht bij ‘Arabieren kijken met Hassnae Bouazza‘, waar Hassnae Bouazza sprekend wordt opgevoerd en zegt:

Het erge is: inhoudelijk reageren helpt niet, hard uithalen helpt niet, en negeren helpt ook al niet.

Dat negeren in ons geval niet helpt, klopt. Dat hard uithalen niet helpt, klopt ook, temeer daar Hassnae Bouazza hard uithalen verwart met dom schelden. Dat inhoudelijk reageren niet helpt, is echter aperte onzin. Inhoudelijk reageren helpt wel degelijk, of zou kunnen helpen, maar Hassnae Bouazza heeft vermoedelijk geen idee wat inhoudelijk reageren inhoudt. Inhoudelijk reageren betekent namelijk dat je ingaat op de inhoud van datgene waar je op wilt reageren, en het betekent ook dat je soms, of, in het geval van mevrouw Bouazza, vrij vaak tot de conclusie moet komen dat je je vergist hebt of dat je gelijk toch iets minder groot is dan je dacht.

Sargasso laat mevrouw haar traditionele klaagzang over hoe gemeen iedereen wel tegen haar is afsteken en laat haar besluiten met:

En wat het met me doet? Het maakt me radicaal. Vooral omdat ik besef dat sommigen zichzelf (en anderen) voeden met deze haat. En daar helpt geen goed gesprek tegen.

Mevrouw Bouazza vergist zich. Als mevrouw Bouazza in plaats van te zwelgen in haar grote gelijk en overal complotten te zien tegen haar en haar vriendje eens een goed gesprek had gevoerd, had ze kunnen weten dat degene die zich ‘voedt met haat’ mevrouw Bouazza is. Maar waarschijnlijk beschouwt mevrouw Bouazza een gesprek waarin ze wordt tegengesproken niet als een goed gesprek. Stel je toch voor dat je naar aanleiding van een gesprek zou moeten gaan nadenken of, erger nog, ongelijk bekennen. Dat kan niet goed zijn.

21-03-2013 12.02 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Aluhoofddeksels, Godsdienstwaanzin, Taal, Twitter, Wetenschap

Er zijn 2 reacties op “Hassnae Bouazza weet niet wat een goed gesprek is”

 1. Rambam says:

  Informeer eens bij Robert Engel over zijn verziekte lesprogramma bij Hogeschool Avans na NSB-praktijken van juffrouw Bouazza & geliefde.

  Informeer eens bij de site De Dagelijkse Standaard die adverteerders dreigde te verliezen dankzij de NSB-praktijken van juffrouw Bouazza & geliefde.

  Informeer eens bij Raja Felgata die dankzij de NSB-praktijken van juffrouw Bouazza & geliefde bijna een toegekende prijs aan haar neus voorbij zag gaan.

 2. Sanne says:

  http://www.maroc.nl/forums/wie-schrijft-blijft/283239-hassnae-pist-op-abbos-cheppih.html

  http://www.maroc.nl/forums/wie-schrijft-blijft/283239-hassnae-pist-op-abbos-cheppih-2.html

  ‘En ze mogen hun gang gaan, scheld maar door, ontken waar je voor staat. Maar onthou dit: als je zelf maar wat graag tegen schenen schopt en scoort ten koste van anderen, moet je niet zeuren als je zelf eens de wind van voren krijgt. Dat hoort bij het debat en als je daar niet tegen kunt, moet je je mond maar houden.’

  HAHAHAHA


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties