Cultureel Persbureau ingepakt door Hassnae Bouazza

Hassnae Bouazza is niet te vertrouwen, maar heeft kennelijk een vlotte babbel, want pakt iedereen in. Wij komen hierop doordat wij op Twitter tegen het ‘Cultureel Persbureau’ aanliepen, waarna zich de volgende conversatie ontspon. Eerst lazen wij een twiet van het ‘Cultureel Persbureau’:

Recensie-overzicht is out! http://paper.li/cultuurpers/1321265989 … ▸ Top stories today via @Hassnae @annemariepostma @Theaterjournaal”

Omdat de naam @Hassnae genoemd werd, meenden wij er in het kader van onze haatcampagne op te moeten wijzen dat een boek van een onbetrouwbare schrijfster niet kan deugen, als volgt:

@cultuurpers Iedere recensie die er niet op wijst dat @Hassnae onbetrouwbaar is ( http://www.opinieleiders.nl/wordpress/?p=37465 ) is het lezen niet waard.

Tot onze verbazing werd deze opmerking gerietwiet, maar de rietwieter was wel zo vrij geweest het belangrijkste, de skakel, er uit te slopen en een opmerking toe te voegen:

Dank, Grote Leider RT @Opinieleiders @cultuurpers Iedere recensie die er niet op wijst dat @Hassnae onbetrouwbaar is is het lezen niet waard

Het ‘Cultureel Persbureau’ heeft zijn inspiratie kennelijk opgedaan in de ‘Culturele Revolutie’ en ziet uw captain daardoor aan voor de Grote Roerganger, of zo. Uw captain begreep het niet helemaal en zei:

@cultuurpers Leuk, dat retwieten, maar waarom de link over de onbetrouwbaarheid van @Hassnae ( http://www.opinieleiders.nl/wordpress/?p=37465 ) verwijderd?

Het antwoord van het ‘Cultureel Persbureau’ was buitengewoon grof:

@Opinieleiders @Hassnae omdat wij niet meewerken aan persoonlijke verdachtmakingen, O Grote Leider.

Dat schoot uw captain in het verkeerde keelgat en hij antwoordde:

@cultuurpers Ik neem aanstoot aan de term “persoonlijke verdachtmakingen” https://twitter.com/cultuurpers/status/317438867282227200 Dat @Hassnae niet deugt is een feit

Wij hadden nog nooit van het ‘Cultureel Persbureau’ gehoord en zijn even op de desbetreffende webzijde wezen kijken, om te zien of ze Hassnae Bouazza daar misschien al van vroeger kenden, en inderdaad troffen wij een stukje aan, waarin zij genoemd wordt, te weten ‘Hassnae Bouazza’s duizend tinten Arabië op #wu13‘. Daarin lezen wij onder andere:

[…] Hassnae Bouazza, die in het dagelijks leven constant onder vuur ligt van haatblogs als GeenStijl, benadrukt graag dat de Arabische cultuur veelvormiger is dan de oorlogshitsers ons willen doen geloven.

Ook lezen wij:

Bouazza heeft een boek geschreven over de onverwachte kanten van de Arabische cultuur. We zijn benieuwd, […]

Dit stukje was geschreven door de ons onbekende Wijbrand Schaap. Even koekelen leverde op dat deze Wijbrand Schaap in februari van dit jaar vriendjes was met Peter Breedveld, de huilebalk van Frontaal Naakt. Op 16 februari plaatste Wijbrand een commentaar bij het stuk Sneeuwhol en op frontaalnaakt.nl krijg je geen commentaren geplaatst als je geen vriendjes bent met Peter ‘vrijheid van meningsuiting is leuk, maar alleen als je mijn mening uit’ Breedveld en je kunt alleen vriendjes met Peter ‘Hassnae is een heilige’ Breedveld blijven als je zijn Hassnae heilig verklaart. Zo sneu ligt het.

Samengevat en concluderend kunnen wij stellen dat wij met onze eerste twiet al geen schijn van kans maakten. Het Cultureel Persbureau, of althans de oprichter ervan, loopt blindelings achter Hassnae Bouazza aan en wil de vraag of een onbetrouwbare schrijfster een goed boek kan schrijven niet beantwoord zien. Sterker nog: het Cultureel Persbureau durft de vraag niet eens te stellen.

29-03-2013 11.50 | Door: Cpt. Iglo | Categorie: Arabische wereld, Boeken, Personen, Twitter

Er zijn 3 reacties op “Cultureel Persbureau ingepakt door Hassnae Bouazza”

 1. Ruud Harmsen says:

  > op de moeten wijzen dat een boek van een onbetrouwbare
  > schrijfster niet kan deugen

  Redeneerfout. Nodeloze rancune. Niet-objectief.

  Hier kan ik niet achter staan zodat ik me hier met klem van distantieer.

 2. Ruud Harmsen says:

  > omdat wij niet meewerken aan persoonlijke verdachtmakingen

  Terecht. Ook al kan iemand, in dit geval Hassnae Bouazza, niet tegen kritiek, en scheld ze soms als een viswijf, dan nog kan haar boek best deugen. Ik heb het niet gelezen.

 3. Ruud Harmsen says:

  Inderdaad is er de vervelende menselijke neiging dat mensen ergens fan van worden en zich dan consequent blind maken voor elke kritiek.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2019 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.18 RSS-feed/RSS-feed reacties