Herstel: alles is de schuld van de hindoes

In het kader van onze haatcampagne tegen Peter ‘ik heb er echt zelf om gevraagd’ Breedveld kwamen wij gisteren terecht op Wijblijvenhier.nl, wat ons tot de conclusie leidde dat ze daar denken dat alles de schuld is van Wilders.

Inmiddels hebben wij in ‘Fabeltjes Driehoek‘ gelezen dat het net even iets anders ligt. We gaan het even met u kloosrieden.

Het stuk is “ingezonden door Hasan Kucuk, raadslid in Den Haag voor Islam Democraten” en de leader is:

“Volgens Marcouch zullen speciaal getrainde politieagenten van deur tot deur moeten gaan om aangiften in te zamelen tegen bedreigingen door moslim-extremisten”, aldus dagblad Trouw als reactie op de vermeende ‘Sharia driehoek’.”

Wij denken niet dat dat gaat helpen, als die bedreigingen bestaan. En als ze niet bestaan slaat het sowieso nergens op. Daar heeft die Marcouch misschien wel over nagedacht, maar vast niet langer dan vijf minuten. Meneer Kucuk begint:

Het leken net een stel wilde honden die aan het vechten waren om het laatste bot.

‘Als twee honden vechten om een been, loopt de derde ermee heen’ is een uitdrukking in het Nederlands. Wat de heer Kucuk bedoelt met zijn mededeling ontgaat ons. Bedoelt hij dat de derde hond reeds aanwezig was, en zich in het strijdgewoel gemengd had? Of verwijst hij helemaal niet naar eerdergenoemde uitdrukking en hebben we hier te maken met een cultureel verschil, waardoor wij nog nooit wilde honden van dichtbij gezien hebben en ons bij zijn opmerking dus niets anders voor de geest kunnen halen dan een Nederlands spreekwoord? Of heet zoiets een gezegde?

Soms heeft de politiek veel weg van een hondenasiel.

De laatste keer dat wij in een Nederlands dierenasiel waren, zaten daar geen wilde honden, wat vermoedelijk veroorzaakt wordt door het feit dat er in Nederland geen wilde honden voorkomen. Als wij ons niet vergissen, is de enige echte wilde hond de wolf, behalve in Australië waar het de dingo is, en waar ze ze niet in asielen stoppen, maar afschieten, omdat het kutbeesten zijn.

Allemaal honden die maar geen baasje kunnen vinden.

Vermoedelijk bedoelt raadslid Kucuk helemaal geen wilde honden, want een wolf of een dingo aan een baasje helpen, is ten eerste onbegonnen werk en ten tweede niet verstandig, daar het baasje een gerede kans loopt opgevroten te worden.

Marcouch en Yucel zijn in dit geval de meest lelijke honden die niemand wil hebben en daarom het hardst blaffen.

Blaffende honden bijten niet. Zou raadslid Kucuk die uitdrukking kennen? Wat heeft die man eigenlijk met honden? Zou hij soms in het asiel gewerkt hebben? Dan zal hij wel ontslagen zijn omdat hij niet goed met de honden omging, doordat hij er te weinig verstand van had.

‘Zint eer gij begint’ is een uitdrukking die jammer genoeg niet voor de politiek geldt.

“Zint eer gij begint”? Neen, die kennen wij niet. ‘Bezint eer gij begint’ wel. ‘Op wraak zinnen’ trouwens ook. Wij begrijpen wel wat het raadslid Kucuk hier bedoelt, namelijk dat de honden te vroeg zijn gaan blaffen. Zouden de heer Marcouch en mevrouw Yücel het eigenlijk prettig vinden om voor hond te worden uitgescholden?

Waar de lokale Haagse politiek, met uitzondering van de lokale PVV en de PvdA fractie, direct aangaf zich niet te herkennen in de inhoud van het Trouw artikel doken de allochtone PvdA Kamerleden erbovenop.

De lokale PVV en de lokale PvdA hebben samen iets meer dan een derde van de raadszetels, zeggen wij uit ons hoofd. Niet onbelangrijk. En dat de rest van de lokale Haagse politiek niet alleen niet wil weten dat, maar zelfs niet wil weten of, er een probleem is, is niet de schuld van de lokale PVV en de lokale PvdA.

Als niet-Hagenaars erkenden zij alle in het artikel veronderstelde problemen.

‘Erkennen’ houdt in dat zij dus reeds op de hoogte waren van de problemen en toegaven dat die bestonden. Zou raadslid Kucuk hier in de haast het verkeerde woord gekozen hebben? Bezint eer gij begint. Ook gij, Kucuk.

Wij vroegen ons af waarom een journalist een dergelijk artikel publiceert.

Wij denken het te weten, maar we zijn benieuwd naar wat raadslid Hasan ‘het orakel’ Kucuk ervan maakt.

Na het lezen van eerdere stukken van de betreffende journalist werd het een stuk duidelijker.

De spanning stijgt.

De betreffende journalist is goed thuis in het PVV hindoewereldje.

Rang. Pats. Paf. Klababberem. Het zijn de hindoes. Die vieze vuile gore rot PVV-hindoes, waar wij nog nooit van gehoord hadden, maar ja, wij zijn geen raadslid in Den Haag en wij hebben nooit in een dierenasiel gewerkt, dus dan merk je daar nix van. Of zo.

Hij schreef minder dan een jaar geleden een artikel over een onderzoek naar het stemgedrag van hindoes.

Hoe durft hij. Schande. Ehm, waarom eigenlijk? Mag niet?

“[…] hindoes die de moslims zien als bezetters en onderdrukkers van hindoes, India en mogelijk straks de rest van de wereld als ze niet worden gestopt.

O, die hindoes. Of Hindoes, natuurlijk. Vreemd, dat ze denken dat Hindoes of hindoes in India worden opgeblazen door moslims, want dat gebeurt nooit.

Zij kregen dat mee in hun opvoeding”.

Foei.

Het frappante is dat het betreffende gebied de grootste hindoebasisschool van Nederland telt en een hindoetempel.

Maar hoe lang nog?

Het voorgeschotelde beeld komt dus niet overeen met de werkelijkheid.

“Het voorgeschotelde beeld” is dat er in het desbetreffende gebied minimaal een paar fundamentalistische moslims lopen te zieken tegen minder fundamentalistische moslims, tegen godsdienstwaanzinnigen van andere signatuur en tegen ongelovigen, om er maar eens een paar te noemen. De grootste hindoebasisschool van Nederland en een hindoetempel zouden wel eens prima doelwitten kunnen zijn, dus om nou te zeggen dat uit hun aanwezigheid blijkt dat ze niet lastiggevallen worden, neen.

Er is in het artikel duidelijk sprake van een eenzijdige kijk op de buurt.

Dat kan. De vraag is alleen of het beeld klopt.

De gebruikte bewoordingen vinden wij ook vreemd.

Waarom?

Het leek ons allemaal teveel op de PVV retoriek. Wij hebben nooit een bewoner horen spreken over een ‘Sharia Driehoek’ of ‘Punt van het Zwaard’.

Wij denken zomaar dat raadslid Hasan Kucuk zelf niet in de schilderswijk woont, en gezien het feit dat hij in de raad zit voor een partij op godsdienstwaanzinnige grondslag, denken wij niet dat mensen die last hebben van fundamentalistische godsdienstwaanzinnigen daarover gaan klagen bij raadslid Hasan Kucuk, wiens achternaam ook geschreven wordt als Küçük, omdat hij Küçük heet. Geen idee waarom dat op Wijblijvenhier.nl Kucuk moest worden, maar een kniesoor die daar op let.

De journalist gaat zelfs zo ver om zogenaamd een bewoner te citeren “Een keer is mij zelfs nageroepen: Verdwijn met dat smerige beest, anders komt die in de punt van het zwaard”.

“Zogenaamd”? Raadslid Hasan ‘hou het maar op Kucuk’ Küçük is alwetend?

Als journalist komt het wel heel goed uit als bewoners nou net die ene term gebruiken die een mooie kop maakt.

Tuurlijk joh. Strax ga je ons nog vertellen dat er niet alleen geen fundamentalistische moslims in de Schilderswijk wonen, maar dat de moskee binnenkort drie weken gesloten wordt omdat hij wordt omgebouwd tot hondenasiel.

Het is geen hogere wiskunde om vast te stellen dat er een hoop valt aan te merken op de geloofwaardigheid van het artikel.

Dat is inderdaad geen hogere wiskunde. Maar er is wel een verschil tussen vaststellen en beweren, waarbij je van alles kunt beweren zonder ook maar iets vast te stellen. Wij betwijfelen altijd de geloofwaardigheid van ieder kranteartikel, maar ook de geloofwaardigheid van artikelen die de geloofwaardigheid van andere artikelen betwijfelen. Wat wij helemaal altijd betwijfelen is de geloofwaardigheid van gemeenteraadsleden en stukjesschrijvers, vooral als ze hun bezigheid verrichten vanuit een godsdienstwaanzinnige gedrevenheid. Oftewel: als een PVVjer zegt dat de Schilderswijk niet de Shariawijk is, klinkt dat net iets geloofwaardiger dan als raadslid Hasan ‘de islam democraat’ Küçük dat doet. Of het nou waar is of niet.

Het is spijtig dat hele bevolkingsgroepen en hele buurten worden gestigmatiseerd uit politiek en journalistiek gewin.

Afgezien van de hindoes, kennelijk.

Het zijn met name de mensen die niks met de Schilderswijk te maken hebben die de beeldvorming het meest schaden.

Nou, dat kranteartikel heeft anders de meeste schade aangericht, dachten wij zo.

Mensen zoals Marcouch, Yucel en Wilders.

En de hindoes, toch?

Als politiek moet je kritisch zijn over wat er in de pers wordt geschreven.

Ach welnee. ‘Als politiek’ moet je gewoon je werk goed doen, dan kan de pers zich bezighouden met belangrijker zaken, als daar zijn de voorbeschouwingen op de finale van de Champions League en de vraag waar het nieuwe nationale schaatscentrum nou moet komen.

Eén getuige is geen getuige.

Gelul. Eén getuige is één getuige. Niet meer, maar zeker ook niet minder. Als men niet meer getuigen vindt, is één getuige niet genoeg, tenzij men behalve over de getuige ook over bewijsmateriaal beschikt, zodat het verhaal van de getuige getoetst kan worden aan het bewijsmateriaal. Dat een getuige, of zelfs een groot aantal getuigen, te weinig kan zijn, staat buiten kijf, en wij verwijzen hier wat dat betreft graag naar ‘Vertrouwd en o zo vreemd‘.

Wij zijn reuze benieuwd of raadslid Hasan ‘ik ben de Cock niet’ Küçük zich inmiddels al naar de Schilderswijk begeven heeft om het bewijsmateriaal tegen de hindoes boven tafel te krijgen, want één getuige mag dan wel degelijk één getuige zijn, één vooringenomen getuige is één hoogst verdachte getuige. En nou weten we nog steeds niet of het verhaal in Trouw misschien gewoon klopte.

22-05-2013 13.46 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Beesten in het nieuws, Boeken, Geert Wilders, Godsdienstwaanzin, Juridisch, Schaatsen, Taal, Voetbal

Er zijn 5 reacties op “Herstel: alles is de schuld van de hindoes”

 1. Ruud Harmsen says:

  Küçük, schijnt hij te heten, getuige http://www.denhaag.nl/home/bewoners/to/Kucuk-H.-Hasan-1.htm, wat nogal wat uitmaakt kwa uitspraak, kuutsjuuk versus koedzjoek.

 2. Ruud Harmsen says:

  > wiens achternaam ook geschreven wordt als Küçük, omdat hij Küçük heet.

  Oei. Had ik nog niet gezien. Eerst lezen, dan mekkeren.

 3. Ruud Harmsen says:

  > maar een kniesoor die daar op let.

  Juist, dat ben ik dus, zoals gewoonlijk. Iemand moet het doen.

 4. Anoy says:

  Een of ander zielig figuur op: http://www.opinieleiders.nl/wordpress/?p=38348

  Schreef als reactie op Abdelkarim een hele lul verhaal over dat wij hier bezig zijn om wilders alle schuld te geven. En nu de volgende dag beweert hij dat hij een fout heeft gemaakt en dat we nu hier alle hindoes de schuld geven?

  Wie is deze zielige figuur. Ik zou hem graag willen spreken hier op wijblijvenhier.nl

  Voor zijn informatie: i dont care about hindoes or geert wilders of jouw maffia vriendjes. Dat er een artikel is geplaats in Trouw die tegen gesproken wordt door veel mensen die in schiderswijk wonen en wordt ondersteund door mensen die zelf nooit in schilderswijk zijn geweest. Zowel autochtoon als alochtoon. Dat is je zeker ontgaan.

  Je zit nu hier zogenaamd zielig te doen met je domme veranderende reacties (net als het weer van Nederland verandert) en doet net of jij de slachtoffer bent. Terwijl wij moslims hier worden zwart gemaakt.

  Ik heb serieus nog nooit zo’n zielig persoon gezien in mijn gehele leven. Hij zit zelf te schreeuwen over onrecht en ‘vingertje wijzen politiek’ door moslims naar Wilders en hindoes. Terwijl zijn opiniestukken zelf stinken naar dit gedrag.

  Echt om ziek van te worden van dit soort figuren.

 5. D. G. Neree says:

  Anoy, neem een pilletje, adem 5 keer diep in en uit en loop een blokje om is mijn raad.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties