Blaffende koeien bijten niet (79)

Wat voorafging: een oude vrouw en haar lijfwacht zijn uit het ziekenhuis ontsnapt. De oude vrouw is vervolgens zogenaamd omgekomen bij een parachutesprong. Een journalist probeert nu te achterhalen waar haar kleinzoon en haar pasgeboren baby uithangen.

“Dat lijkt mij ook”, zei Bert.
“Dat dacht ik al”, zei Bart: “Maar zelfs als hij wel meer antwoord zou wensen, zou hij het niet kunnen krijgen. Een eenmaal beantwoorde vraag blijft beantwoord. De vraag bestaat dan niet meer, als het ware.”
“Dus”, zei Bert.
“Inderdaad”, zei Bart.

“Maar jullie hebben mijn vraag helemaal niet beantwoord”, riep Johan.
“O, niet”, zei Bert: “Dat is dan niet zo mooi van ons. En wij maar denken dat we antwoord hadden gegeven. Dat schiet dan ook niet echt op, is het wel?”
“Wat vindt u daar nou zelf van”, vroeg Bart.
“Dat moet je hem natuurlijk niet vragen, want dan moet hij antwoord gaan geven, terwijl hij juist een vraag had. Dat leidt maar tot verwarring en dan weten we helemaal niet meer waar we aan toe zijn. En die man heeft toch al zo’n moeite met het stellen van de juiste vraag”, zei Bert.
“Het zal wel een journalist zijn”, antwoordde Bart: “Of een dierenarts.”
“Ik wed dat het een dierenarts is. Gespecialiseerd in aambeien bij kamelen. Wist je trouwens dat je kamelen geen bier moet laten drinken”, vroeg Bert.
“Hoe dat?”
“Daar kunnen ze helemaal niet tegen. Kamelen kunnen namelijk niet boeren, dus als je ze bier laat drinken, ontploffen ze. Behalve als je ze eerst helemaal omwikkelt met plakband. Dan kunnen ze niet ontploffen.”
“Volgens mij ben jij in de war met hamsters.”
“Wat? Moet je je kameel helemaal omwikkelen met hamsters voordat je hem bier laat drinken? Zijn kamelen niet bang voor hamsters dan?”
“Neen, dat zijn olifanten, die zijn niet bang voor muizen, maar ze lopen er wel met een boog omheen, meen ik mij te herinneren. En kamelen zijn wel degelijk bang voor olifanten, vooral als ze een paar biertjes gedronken hebben. Maar muizen en hamsters, dat gaat dan weer wel samen door een deur.”
“Of in een tredmolen.”
“Olifanten en kamelen dan weer niet, in een tredmolen. Of het zou een heel grote tredmolen moeten zijn, maar dan nog kun je je afvragen of het raadzaam is.”

“Waar is die kleinzoon nu? En dat kind? Waar is dat”, vroeg Johan nog maar een keer.
“Van die olifant of van die kameel”, vroeg Bert.

5-02-2010 15.34 | Door: Een Schrijver | Categorie: Feuilleton

Er heeft iemand gereageerd op “Blaffende koeien bijten niet (79)”

  1. […] Wat voorafging: een oude vrouw en haar lijfwacht zijn uit het ziekenhuis ontsnapt. De oude vrouw is vervolgens zogenaamd omgekomen bij een parachutesprong. Een journalist probeert nu te achterhalen waar haar kleinzoon en haar pasgeboren baby uithangen. […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties