Menno Stam, martelaar voor het vrije woord

Menno Stam, wie kent hem niet? Wij niet. En u niet. En niemand niet. Maar Menno Stam beweert dat hij op last van de politie een twiet heeft moeten verwijderen, volgens de hondelulle van GeenStijl althans: ‘Komiek moet slechte grap wegjorissen van politie‘. De slechte grap in quaestie luidde als volgt, schijnt:

Zo, straks lekker naar #Artis, homo’s kijken. Of nee, aapjes…! Haal die twee nog altijd door elkaar. Echt nodig hoor, zo’n #gaypride.

En de politie zou de moeite hebben genomen die man te bellen? Voor zo’n waardeloze grap? Als het al een grap is? Wij geloven er geen barst van.

Weet u wat wij denken? Wij denken dat Menno Stam in de boot genomen is door iemand met gevoel voor humor, dat denken wij. De ‘Gay Pride’, ‘Gay Parade’ of hoe dat homogedoe in de Amsterdamse grachten ook heet, staat al jaren bij iedereen bekend als aapjes kijken, dus hoe er iemand serieus aanstoot zou kunnen nemen aan genoemd twitterbericht, wil ons best even ontgaan, om te beginnen. Verder heeft de politie een grote achterstand op het gebied van ICT en andere moderne technieken, waardoor het ons heel sterk lijkt dat er bij de politie iemand in dienst is die weet hoe een telefoon werkt of welke knopjes je in moet drukken om te kunnen telefoneren. Telefoneren? Ze kennen het woord niet eens, willen wij wedden.

Wat is er dan wel gebeurd? Welnu: iemand heeft het desbetreffende kwetterberichtje gelezen, de telefoon gepakt, Menno Stam gebeld en zich voorgedaan als politieman. Daar is Menno Stam met open ogen ingestonken, meer is het niet. Dus ook dit is gelul:

Ze zeiden: we monitoren de boel omdat we de Gay Pride leuk willen houden. We begrijpen dat je cabaretier bent en dat het een grap is, maar we vrezen dat allochtonen meelezen en dit soort tweets misbruiken om rotzooi te trappen. Ik moest het bericht weghalen of anders zou er aangifte worden gedaan.

Alsof Menno Stam bij allochtonen wel bekend is, om te beginnen. En alsof er iemand, allochtoon of autochtoon, tweets van onbekenden nodig heeft om rotzooi te trappen. En dan, als klap op de vuurpijl: “We begrijpen dat je cabaretier bent en dat het een grap is”. HAHAHAHAHAHA! Sorry. Neen, wij houden het erop dat Menno Stam in de boot genomen is door een van de vijf mensen die zijn telefoonnummer hebben. Als hij het tenminste niet gewoon allemaal zelf bijmekaarverzonnen heeft.

4-08-2013 11.50 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Juridisch, Personen, Twitter

Er heeft iemand gereageerd op “Menno Stam, martelaar voor het vrije woord”

  1. […] Menno Stam beweerde een poosje geleden dat hij op verzoek van de politie een twiet verwijderd had. Wij geloofden daar onmiddellijk geen barst van en zeiden: […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties