Menno Stam doet huiliehuilie

Menno Stam beweerde een poosje geleden dat hij op verzoek van de politie een twiet verwijderd had. Wij geloofden daar onmiddellijk geen barst van en zeiden:

wij houden het erop dat Menno Stam in de boot genomen is door een van de vijf mensen die zijn telefoonnummer hebben. Als hij het tenminste niet gewoon allemaal zelf bijmekaarverzonnen heeft.

Wij hadden niet gedacht hier ooit nog iets over te horen, maar dat viel tegen. Inmiddels heeft Menno Stam er een stukje over geschreven: ‘Gaypride: over mijn tweet en de politie‘. In dat stukje houdt Menno Stam hardnekkig vol dat er wel degelijk een gesprek heeft plaatsgevonden. De politie heeft hem echter laten weten dat dat dan geen gesprek met de politie is geweest:

[…] dat er niemand van de SGOB en de politie-organisatie in het bijzonder contact met mij heeft opgenomen. Daarnaast is op landelijk niveau gekeken of een individuele agent contact met mij heeft gezocht. Ook hier is geen registratie van gevonden.

Maar daar neemt Menno Stam geen genoegen mee, want hij moet en zal gebeld zijn door de politie:

Het is nog steeds mogelijk dat ik ben aangesproken door iemand van de politie. Het kan zijn dat dit gesprek wel is geregistreerd maar niet terug te vinden is, omdat het op een andere wijze is vastgelegd. Ik weet zelf dat ik dit telefoontje niet heb verzonnen met de bedoeling de aandacht op mijn persoon te vestigen.

Misschien weet hij dat zelf, maar wij zijn er nog steeds niet van overtuigd. Menno ‘als ik nou toch zeg dat ik echt gebeld ben’ Stam houdt de mogelijkheid open dat iemand hem in de boot genomen heeft:

-Ik ben door iemand anders gebeld bij wijze van grap of prank of hoe je het noemen wilt.

Hij blijkt er een aparte gedachte over practical jokes op na te houden:

In dit laatste geval wil ik toch wel even duidelijk maken dat een grap, of ie nu leuk is of niet, altijd eindigt met een punchline. En een prank met een ontknoping. Na de Badaboem volgt altijd de Pats!

Een goede practical joke eindigt niet alleen niet met een punchline, maar begint ook niet met “Lopen twee Hell’s Angels een pottencafé binnen”, “Komt een vrouw bij de dokter” of “Een Feyenoordfan ligt op sterven en vraagt zijn vrouw, tot ieders stomme verbazing, de buurman, een Ajaxied (of Ajacied, zoals sommige mensen zeggen) te halen”, of woorden van gelijke strekking. Dat zijn flauwe moppen voor in het café. Verder bevat een practical joke geen “badaboem” en geen “pats”. De practical joke ís de pats, als het ware.

Als dit een grap of prank is, dan zou ik hem zeker claimen als ik jou was. Ik kan me voorstellen dat iemand die niet zijn beroep heeft gemaakt van grappen, nogal geschrokken is van de ontstane mediastorm. That makes two of us.

Wat een onzin. De betere grap wordt juist helemaal niet opgeëist, zodat men nog jaren kan speculeren over de naam van de grappenmaker, die zich al die tijd rotlacht, tenzij hij ook af en toe iets anders doet. Zou Menno ‘ik weet niet zo veel’ Stam wel eens van Piltdown gehoord hebben?

Welke van de twee scenario’s ook de waarheid is, één ding is zeker: ik heb geen enkele mogelijkheid om het te bewijzen. Tot iemand zich meldt om de grap af te maken of het politieverzoek te claimen, is het dus aan ieder om zelf een mening te vormen.

Tsja, knul, daar had je eerder aan moeten denken. En je had bijvoorbeeld kunnen vragen om een schriftelijk verzoek, in het kader van de dossiervorming. Zo doen wij dat ook altijd en dat werkt als een speer: als het geen grappenmaker is, krijg je het gevraagde en anders hoor je er nooit meer wat van, tenzij de grappenmaker een hele goeie is, of denkt te zijn.

Menno ‘geloof me maar’ Stam houdt vol dat hj het niet zelf verzonnen heeft:

Ik heb geen bericht verzonnen om mezelf eens lekker in de kijker te spelen.

Dat kan. Hij zegt dat hij alleen maar goedgelovig is geweest, dus dat zal dan wel, en vervolgt:

Maar ik ga ook niet huilie huilie doen.

Hm. Wij zien dat hele stukje als een uitgebreide vorm van huiliehuilie, dus hieromtrent lopen de meningen uiteen. Maar goed: tenzij de grappenmaker zichzelf alsnog bekend maakt (uit doorgaans onbetrouwbare bron weten wij dat hij dat niet van plan is, doch dit terzijde) is hiermede de kous wel zo’n beetje af en heeft Menno ‘vijftien minuten toch?’ Stam bij dezen zijn vijftien seconden roem opgesoupeerd.

7-08-2013 11.07 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Juridisch, Moppen, Personen, Twitter, Webzijden, Wetenschap

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties