In de Verenigde Staten is nauwelijks criminaliteit, dankzij de zware straffen

U wist het misschien niet, maar in de Verenigde Staten is nauwelijks criminaliteit. Wij keken er ook van op, maar het moet wel waar zijn. Er is al heel lang geen land ter wereld dat criminelen zo zwaar straft als de Verenigde Staten en ons favoriete extreemrechts blogje heeft bewezen dat er een rechtstreexe relatie is tussen zware straffen en minder criminaliteit. Economische factoren (er wordt weinig ingebroken als er nergens iets te halen valt of als iedereen even ruim in de spullen zit, bijvoorbeeld) en emoties (de meeste moorden in beschaafde landen vinden plaats in de relationele sfeer, omdat iemand onredelijk boos op iemand anders is, hoort men wel eens) hebben er helemaal niets mee te maken. ‘Zal links ooit stoppen met liegen over zwaardere straffen en criminaliteit?‘, vraagt het blogje zich af. Tsja. Zal extreemrechts ooit stoppen met liegen over zwaardere straffen en criminaliteit? Net zo min, waarschijnlijk.

10-02-2010 22.00 | Door: Cpt. Iglo | Categorie: Juridisch, Loggers gelogd, Polls, enquĂȘtes en rapporten

Er zijn 3 reacties op “In de Verenigde Staten is nauwelijks criminaliteit, dankzij de zware straffen”

 1. Danny says:

  Om tot een eerlijk resultaat te komen zal een gebied met “dezelfde” populatie als Nederland in beschouwing genomen moeten worden en zeker niet heel Amerika afzetten tegen een speldenknop op de wereldkaart.
  Er valt een hoop voor te zeggen over voor en nadelen van hard straffen en er lijkt een causaal verband. Om er met een artikel als dit gewoon een scheet over te laten is wat kort door de bocht. Er wordt namelijk in het originele artikel geclaimd dat het verband uitgebreid gedocumenteerd is.
  Is dit bovenstaand artikel niet eerder een reactie in een extreem-links blogje, vanwege de agitatie over de wijzende vinger naar links (om in gelijke bewoording te reageren)?

 2. willem says:

  in de vs zijn hele stads wijken waar de politie niet komt,heb ik mij laten
  vertellen .als dat waar is .dan tellen de misdaaden daar zeker niet nee

 3. […] Het zijn vooral extreemrechtse idioten als Geert Wilders, Fred Teeven en hun niet juridisch geschoolde aanhangers die denken dat de straffen in Nederland te laag zijn. Uit talloze onderzoeken is gebleken dat zwaardere straffen alleen maar tot zwaardere misdaden leiden (geen idee of het waar is, want we verzinnen het ter plekke, doch dit terzijde), of dacht u echt dat er in de Verenigde Staten nauwelijks criminaliteit is, dankzij de zware straffen? […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2019 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.18 RSS-feed/RSS-feed reacties