De persoon in kwestie laat het er op aankomen

Cessante causa cessat effectus” is Yvonne van Hertum’s Chinese spreuk van de dag. Wij kenden die uitspraak eigenlijk alleen van Marx en Engels (en Plechanov, nu we erover nadenken) en hebben nooit zo beseft dat dat Chinese filosofen waren. Omne principium difficile, zullen we maar zeggen. Afgezien daarvan klopt het natuurlijk wel: zolang mevrouw van Hertum de grappen blijft aangeven, blijven wij ze afmaken. En ze heeft weer een leuke, getiteld: ‘De tijd is verstreken‘. Hoe waar. Tempora mutantur et nos mutamur in illis, niet dan? Maar dat bedoelt ze niet.

Ze bedoelt dat ze weer eens iemand zogenaamd voor de rechter gaat slepen. Of zou het dit keer echt zijn? Ignoramus et semper ignorabimus, zoals de Chinezen zeggen, op voorwaarde dat ze Latijns geleerd hebben. Nou ja, als het echt is, komen we er wel achter, want wij weten vrij zeker dat de persoon in quaestie de kans op een beetje publiciteit niet zal laten lopen.

48 uur had het persoon in kwestie van mijn advocaten gekregen om zijn website’s off line te halen. Dit dmv een aangetekende brief jl vrijdag.

Bedoeld is ongetwijfeld niet dat “het persoon in kwestie” zijn “website’s” per aangetekende brief moest weghalen, maar dat zulks hem per aangetekende brief was medegedeeld. Maar ja, advocaten gaan daar niet over, dus het zou ons niets verbazen als “het persoon in kwestie” niet meteen gedaan had wat er werd gevraagd. Of geëist. Of gesommeerd.

Zou dit persoon het niet doen dan zou mijn advocaat hem in rechte gaan betrekken en aan de voorzieningen rechter een verzoek doen tot een kortgeding. Dat was fase 1. Je raad het al, het persoon heeft er maling aan, dus laat het persoon het aankomen op een kortgeding.

Dat “het persoon” er maling aan zou hebben, hadden wij inderdaad al geraden. Dat hij het “dus laat” aankomen op een “kortgeding” is nieuw voor ons, maar dat zal dan wel.

Ik kan niet anders zeggen dan GE-WEL-DIG, eindelijk kan fase 2 in werking gesteld worden. Zodra de dagvaarding betekend wordt zal ik hem hier neerzetten zodat iedereen kan zien dat dit persoon nummer 1 is in de rij.

Ach welja. En zet er dan meteen datum, tijd en plaats even bij, opdat eventuele belangstellenden niet achteraf hoeven te horen dat ze iets leuks gemist hebben. Ignorantia juris nocet, ignoratio facti non nocet, per slot van rekening. Dat laatste is misschien niet helemaal ter zake, maar we wilden het toch even zeggen.

15-02-2010 11.29 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Juridisch, Loggers gelogd, Taal, Webzijden, Yvonne van Hertum

Er zijn 2 reacties op “De persoon in kwestie laat het er op aankomen”

  1. […] zake. ‘De persoon in kwestie laat het er op aankomen‘, schreef collega De Grote Vrager vanochtend. Mevrouw van Hertum heeft inmiddels een nieuw […]

  2. […] ‘Yvonne van Hertum dreigt met kort geding‘, schreven wij eerder.Dat stukje ging over onze doctorandus, die zo vrij was het ultimatum van mevrouw van Hertum naast zich neer te leggen. In februari had dezelfde mevrouw van Hertum al iemand anders met een kort geding bedreigd, waarop onze De Grote Vrager constateerde: ‘De persoon in kwestie laat het er op aankomen‘. […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.19 RSS-feed/RSS-feed reacties