Sex en de zonde van het belastinggeld

Onze trouwe lezers weten allebei dat wij vinden dat de staatsomroep moet worden opgeheven. Volgens ons heeft een democratie geen staatsomroep nodig en bovendien worden de programmaas van de staatsomroep gemaakt op kosten van de belastingbetaler, zodat wij worden gedwongen mee te betalen aan bagger waar wij niet alleen niet aan wensen mee te betalen, maar die wij nog niet zouden bekijken als we geld toekregen.

Dit gezegd zijnde begrijpt u dat wij niet gekeken hebben naar ‘Seks en de zonde’, de nieuwe serie van de gewezen politica Femke Halsema. Dat wij er toch wat over gaan zeggen, komt doordat wij bij The Post Online het stuk ‘De ontluikende borstjes van Femke Halsema‘ gelezen hebben. Wij zagen daarin een aantal dingen staan waarmede wij het zonder het programma gezien te hebben meteen eens konden zijn. Zo lazen wij:

De NTR maakt een ultieme denkfout. Een bekend hoofd uit de politiek een serie programma’s laten maken. Met noch een kop, noch een staart. Wél met heel veel pretenties, die op geen enkele manier waargemaakt worden, want de kijker krijgt vooral een inkijkje in het elitaire wereldje van Halsema zelf.

Wij denken zomaar dat The Post niet liegt, al was het maar omdat deze schets precies past bij het beeld dat wij van Femke Halsema hebben: een hopeloos arrogante gemankeerde pseudoïntellectueel, zeg maar.

The Post vindt het geen goed programma en zegt onder andere:

Seks en de Zonde heet de serie van Femke en ze wil heel graag de dilemma’s van moslimvrouwen aan de oppervlakte brengen. Dus vooral veel plichten en weinig geneugten. Halsema wil de strijd in beeld brengen binnen zo’n moslimgezin, maar de grap is dat ze alleen maar vrouwen aan het woord laat, die al heel snel de hoofddoek in de ring hebben gegooid.

Wij hebben geen idee wie er gebaat zou kunnen zijn bij de dilemmaas van moslimvrouwen, behalve dan misschien Femke Halsema zelf, die er voor betaald wordt.

De recensent van The Post, Ton Lankreijer, heeft nog een goed advies voor mevrouw Halsema ook:

Ik zou zeggen, eerst gewoon het vak leren, vooral researchen en daarna pas héél voorzichtig beginnen met het korte werk. Want een serie documentaires maken van maar liefst vijftig minuten per aflevering vraagt om totaal andere vaardigheden dan een robbertje vechten met Wilders in de Kamer. Bovendien een uitglijder van jewelste van de NTR om een ex-politica met haar eigen stokpaardjes zó in het diepe te gooien.

Concluderend durven wij te stellen dat wij niet denken iets gemist te hebben door niet naar het programma te kijken. En om af te sluiten, citeren wij de reactie van iemand die wel gekeken heeft:

Op 37:17 min. valt Femke opnieuw door de mand. Ze zegt (slijmt) dan tegen de groep vrijgevochten ‘ongelovige’ actrices, die tot in New York halfnaakt halfnaakt voor volle zalen staan:

“Ik ken eigenlijk alleen maar vrouwen als jullie. Liberale moslims.” (..)

Klabang! Femke Halsema, de voorhoedevechtster van de linkse multiculturele droom, haantje de voorste bij het uitschelden van collega’s en ‘het volk’ voor ‘RACIST!’… bekent op nationale televisie dat ze precies NUL doorsnee moslims kent!

In plaats van belastinggeld te besteden aan een even onnodige als ongewenste staatspropagandazender, kan men dat geld beter steken in wetenschappelijk onderzoek, of de gezondheidszorg. Wat dacht u van onderzoek naar een geneesmiddel tegen godsdienstwaanzin?

12-05-2014 15.21 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Godsdienstwaanzin, Televisie, Wetenschap

Er zijn 4 reacties op “Sex en de zonde van het belastinggeld”

 1. Neusaap says:

  Ik ga er ook niet naar kijken, geen zin om de hele tijd naar FH temkijken, en het onderwerp interesseert me niet. Als we die moslimas zouden helpen dan lijden we volgens hen aan cultuurinperialisme, dus ze zoeken het maar lekker uit met hun eigen strijd of heen strijd

 2. Neusaap says:

  Heen moet zijn: Geen

 3. Ruud Harmsen says:

  Heel erg niet eens met dit artikel, want ik vond het een goed programma.
  https://twitter.com/rudharcom/status/466924706856468481

 4. Ruud Harmsen says:

  * Dit deel van de reactie geschrapt wegens niet ter zake *


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties