Quinsy Gario heeft iets tegen Zwarte Piet, wedden?

Doordat een stel idioten de een of andere bodemprocedure heeft aangespannen, is het gezeik over Zwarte Piet dit jaar nog eerder losgebarsten dan anders. In dat kader heeft Stommeling Jones een leuk plaatje gefabriekt, dat wij dan weer gebruikt hebben op deze Twitterpagina.

Neerlands bekendste zwartepiethater is ene Quinsy Gario (“Wie?” “Zie je wel, het valt best mee”) en die heeft een stukje geschreven: ‘GeenStijl vindt economische samenredzaamheid van anti-racistische Nederlanders eng‘. Wij gaan het kloosrieden, en wel nu:

Mevrouw Barryl Biekman liet weten dat een deel van de kosten voor de bodemprocedure nog niet gedekt was en ik moet zeggen dat de hoeveelheid positieve reacties die mij bereikt hebben nadat ik het doorspeelde was overweldigend.

Dan zal hij wel zijn blij.

Maar je kon er ook vergif op nemen dat de Telegraaf Media Groep’s GeenStijl en fans niet blij zouden zijn met de oproep van de Stichting Nationaal Monument Slavernijverleden om mee te helpen betalen.

Nou, eerlijk gezegd waren ze daar volgens ons heel blij mee, om niet te zeggen dat ze zich rotgelachen hebben. Ze hebben er zelfs een update aan gewijd, in het stukje ‘De OORLOG om Zwarte Piet is echt begonnen‘:

Update: Fa wakka. De oorlogskas is leeg. Iemand doekoe?

Als zelfbenoemd zwartepietbestrijder heeft Quincy ‘er mag niet gelachen worden’ Gario wat moeite met humor. Als hij gevoel voor humor had gehad, had hij het als zwartepietbestrijder natuurlijk ook nooit zo ver geschopt. Sterker nog, dan was hij er niet eens aan begonnen. Fanatiekelingen zijn nooit lachebekjes, let er maar eens op.

De bodemprocedure was aangespannen door een aantal mensen die ook in oktober een bezwaarschrift hadden ingediend tegen de vergunning van de intocht in Amsterdam.

Sommige mensen weten gewoon niet wanneer ze kansloos zijn.

De burgemeester wees deze klachten af en publiceerde de afwijzing in de NRC, waar hij overigens ook de Machiavelli prijs voor ontving.

Natuurlijk wees de burgemeester die klachten af. Wat de Machiavelliprijs ermee te maken heeft, ontgaat ons volkomen, maar misschien heeft Machiavelli een boek over Zwarte Piet geschreven, dat ons dan even ontgaan is.

Een aantal uit deze groep spande vervolgens een kort geding tegen de aanwezigheid van de figuur zwarte piet tijdens de intocht.

Quincy Gario schrijft niet geheel samenhangend, maar wij denken toch te begrijpen hoe het gegaan is.

Nadat die was afgewezen, een juridische dwaling volgens velen, werd de bodemprocedure begonnen.

“Die”? Wie “die”?

Dat deze bodemprocedure nu zichtbaar uit eigen zak wordt betaald is een bedreiging voor het idee dat anti-racisme onder politiek getinte subsidie valt.

Dat zien wij toch echt anders. Dat de zeurnegers nu moeten schooien om de bodemprocedure te kunnen betalen is vooral een adstructie voor de gedachte dat het er maar een paar zijn en dat ze niet veel geld hebben.

In het verleden zijn drogredenen als efficiency en wetenschappelijke kwaliteiten de afgelopen jaren zijn gebruikt om de aanval te openen op de subsidies van instituties die het koloniaal verleden en het racistisch heden van Nederland in kaart brengen.

Wij denken dat Quincy ‘halve’ Gario hier iets denkt te betogen, maar wij kunnen het zo gauw niet volgen. Zou hij bedoelen dat het blote feit dat de zeurnegers geld tekortkomen racistisch is?

Vorige week gaf minister Asscher nog dat het Europees gerenommeerde Meldpunt Discriminatie Internet in zijn begroting moest wijken voor instanties waar weinig tot geen mensen van gebruik maken.

Zo, “gaf” minister Asscher dat? Als bedoeld wordt dat het MDI wordt opgeheven, dan vinden wij dat helemaal niet erg, want het MDI is van begin af aan een lachertje geweest. Wij zitten trouwens nog steeds te wachten op antwoord van het MDI, maar dat kunnen we nu dus ook wel schudden.

En de onderzoekers van het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis, die over de hele wereld presentaties gaven, werden door onder andere Gert Oostindie als niet wetenschappelijk genoeg bestempeld.

Wij denken dat daar best eens een goede reden voor zou kunnen zijn. Misschien wel dat het instituut in quaestie niet wetenschappelijk genoeg is. Het is een wilde gok, dat geven wij grif toe.

Waar het NiNsee haar museum en kantoor tegenover het Oosterpark moest opgeven en nu met slechts twee werknemers in de Bazel zit door een subsidie van de stad Amsterdam, is het MDI met particuliere steun en fondsen verder gegaan.

Dat zullen de Amsterdammers leuk vinden, dat hun gemeentelijke belastingen worden besteed aan het in stand houden van een onwetenschappelijk instituut in Bazel. O neen, het is ‘de Bazel’. Veel maakt het niet uit, want verspilling van belastinggeld blijft het.

Ik noem mensen niet zo snel racisten, maar bij Annabel Nanninga is het inmiddels duidelijk.

Hij liegt. Hij noemt mensen ontzettend snel racisten. Of Annabel Nanninga racistisch is, weten wij niet, maar misschien gaat hij laten zien hoe hij tot die gedachte gekomen is.

Als toevoeging aan een ronduit racistisch en opruiend stuk van haar hand over een t-shirt, ridiculiseert ze het feit dat mensen met hun portemonnee aangeven wat zij belangrijk vinden.

“Racistisch en opruiend”? Dat viel best mee. De opruiers zijn de haatzaaiende relnegers die Zwarte Piet de oorlog verklaard hebben, lijkt ons. En dat ze geld tekortkomen, is natuurlijk hilarisch, zeg nu zelf.

Je zou denken dat de Telegraaf Media Groep, die een hetze voert tegen subsidie, eigenlijk wel voor financiële samenredzaamheid zou zijn.

Schooien is volgens Quincy Halvegario kennelijk hetzelfde als “financiële samenredzaamheid”, wat dat dan ook wezen mag.

In dit geval dus niet omdat het bedreigend is.

Wij denken dat meneer Halvegario zichzelf, de relnegers en de zeurnegers een beetje overschat. Ze maken een hoop herrie en ze zijn machtig irritant, maar bedreigend zijn ze niet, zolang ze hun gerel, gezeur en geschreeuw tenminste beperken tot de rechtszaal en wat stompzinnige TVprogramma’s.

Wanneer de bodemprocedure gewonnen is zal het een jurisprudentie opleveren die men in elke gemeente kan inzetten om de intocht voor iedereen plezierig te maken.

Als die bodemprocedure gewonnen wordt door de haatzaaiende relnegers, kon de intocht in een aantal gemeenten wel eens een stuk minder plezierig worden. Gelukkig zullen de meeste gemeenten wel zo verstandig zijn zich nix van eventuele schreeuwende relnegers en relblanken aan te trekken, bodemprocedure of geen bodemprocedure.

Door de financiële en economische kracht van de gediscrimineerde groep te activeren wordt namelijk duurzame anti-racisme ingezet.

Als ze nog niet eens een paar honderd euro bij mekaar kunnen krijgen zonder op internet te moeten schooien, valt het met die financiële en economische kracht kennelijk erg tegen.

Het betekent ondernemerschap maar pepert ook het besef in dat we niet zullen gaan wachten tot de staat ons geld geeft om tegen de staat te vechten.

Schooien en ondernemerschap zijn twee verschillende zaken. Afgezien daarvan: het gezeik over Zwarte Piet heeft volgens meneer Halvegario dus eigenlijk tot doel de Nederlandse staat te bevechten. Zouden zijn medestanders dat ook weten?

Als vertegenwoordiger van de staat heeft de burgemeester namelijk de bezwaarschriften afgewezen.

Meneer Halvegario is staatsrechtelijk niet onderlegd. De burgemeester is hooguit de vertegenwoordiger van de gemeente en zeker niet van de staat.

Zoals Kabinet Rutte 1 aantoonde wordt alles afgebroken wat meer in de buurt komt van kritiek.

Een boude bewering, die voorbeelden behoeft.

De nu aangesproken eigen kracht zal niet alleen de schreeuwende racisten de mond snoeren, maar ook een inclusief leefklimaat waarmaken.

Wij denken niet dat schreeuwende racisten, of het nou negers of blanken zijn, minder gaan schreeuwen omdat de zeurnegers geld tekortkomen. Wat een inclusief leefklimaat is, weten wij niet, maar het zou zomaar kunnen dat een paar honderd euro niet genoeg is om zo’n klimaat tot stand te brengen.

Bij deze dus nogmaals de oproep om mevrouw Biekman te steunen in het coördineren van deze strijd met ten minste €1.

Opdat wij niet vergeten dat ze geld nodig hebben.

27-05-2014 15.11 | Door: Cpt. Iglo | Categorie: Cultuur, Juridisch, Personen

Er heeft iemand gereageerd op “Quinsy Gario heeft iets tegen Zwarte Piet, wedden?”

  1. dick jansen says:

    Bij dit soort krijsende creaturen vraag ik me altijd af wat ze positief hebben bijgedragen aan de maatschappij. De staatsruif leegvreten kan iedereen, al schijnen kunstenaars daar patent op te hebben.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2019 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.18 RSS-feed/RSS-feed reacties