Nederland wint boutwedstrijd

Het zal wel aan ons liggen, maar wij kijken dit WK voetbal niet voor onze lol. Vanavond hadden wij bijvoorbeeld helemaal willen overslaan, maar omdat onze stagiaire, die de ballen verstand van voetbal heeft, haar grote scheur, maar wel de verkeerde, opentrok, moesten wij hier met zijn allen naar die kutwedstrijd tegen Spanje gaan zitten te kijken. En dat nog wel terwijl wij na die moordaanslag van Nigel de Jong

Een volk dat zoiets huldigt, verdient de wereldbeker niet

Een volk dat zoiets huldigt, verdient de wereldbeker niet

nooit meer naar het Nederlands Elftal willen kijken als die klootzak erin meedoet of op de bank zit, of zelf maar overwogen wordt. Ze wordt bedankt. die kutstagiaire van ons.

Nu hadden wij nog wel het geluk dat Spanje na twintig minuten (“Is de wedstrijd al begonnen?” “Ja, officieel wel” “En is er al wat gebeurd?” “Neen, natuurlijk niet, wat had je dan verwacht?”) op 1-0 voor kwam, zodat wij konden beginnen te zeiken, wat tot gevolg had dat we een compromis konden sluiten. Wij mochten ‘Ascenseur pour L’Echafaud’ opzetten, maar de rest bleef kijken, zodat wij alleen het geluid van onze klassieker konden horen, en de rest verstoken bleef van het gelul van de Nederlandse commentator.

Dat werkte een hele poos, maar toen kwam Nederland gelijk en nog op voorsprong ook, dus toen moesten we toch aan het geluid bij het voetbal geloven. Na lang soebatten bereikten we een nieuw compromis, zodat het België werd (“Die zijn tegen ons, maar dat willen ze niet weten, en dat is altijd beter dan die lul op de staatsomroep, die wil dat we winnen, hoe slecht we ook spelen”). Wij hadden liever die film gezien, maar dat ging dus niet. En toen heeft Nederland nog gewonnen ook, dus onder die andere kutwedstrijden op dit kuttoernooi komen we ook pas uit als Nederland uit het toernooi ligt, wat gelukkig in de volgende ronde is, als ze die halen.

En dan nu waar het om gaat: wat wij gezien hebben, was een kutwedstrijd waarin een aantal fitte broekemannen via countervoetbal (“Wat is dat, Ome Stommeling?” “Dat is dat je niet kunt voetballen en er geen zin in hebt ook, maar wel wilt winnen.” “Dat is dus helemaal niet leuk?” “Neen, dat is helemaal niet leuk. Niet om te doen en niet om te zien.”) en een paar blunders van de keeper (“Wat is dat?” “Dat is die eikel die er staat om ballen tegen te houden en niet om ze weg te geven.” “Is dat blunders?” “Neen, dat is keeper. Rot op. Kutkind.”) wonnen van een paar bejaarden (“Een paar? Hadden ze er geen elf?” “Daar leek het wel op.”) die met zijn allen meer wedstrijden in de benen hadden dan dit Nederlands Elftal er ooit zal spelen, en dus net zo vermoeid oogden als ze waren. En dat terwijl je zoveel lekkere dingen kunt doen met macaroni.

14-06-2014 1.01 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Film, Televisie, Voetbal

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.22 RSS-feed/RSS-feed reacties