Fuck Spotify

Wij zijn dol op muziek en hebben dan ook al een tijdje een account op of bij Spotify. Omdat wij ook tienduizenden nummers op een harde schijf hebben staan, komen wij niet vaak op of bij Spotify, maar vanochtend wilden wij het album ‘Back from the Dead’ van Spinal Tap eens beluisteren en dus gingen wij naar Spotify.

Tot onze verbijstering konden wij genoemd album daar niet in zijn geheel beluisteren en kregen wij na een paar nummers plotseling een nummer te horen van het album ‘Break Like the Wind’, wat we godverdomme niet alleen al jaren in huis hebben maar ook reeds lang geleden op genoemde harde schijf hebben gepletterd.

De laatste keer dat wij op of bij Spotify waren, kon je nog wel een heel album beluisteren, ook met een gratis account als het onze, zij het dat je dan af en toe wat reclame had, maar daar kunnen wij wel tegen, dus dat was prima. Nu kun je een heel album alleen nog beluisteren als je ‘VIP’ bent, wat nix anders wil zeggen dan dat je moet betalen. Wij begrijpen best dat Spotify geen liefdadige instelling is, en graag geld wil verdienen, maar wij denken niet dat dit de manier is. Voor ons werkt het in ieder geval niet: wij hebben uitgelogd en komen waarschijnlijk nooit meer op of bij Spotify, want met die nummers op de harde schijf hebben wij sowieso voor meer dan een half jaar genoeg muziek, als we ze allemaal een keertje beluisteren (waarbij moet worden aangetekend dat er hele radiouitzendingen en elpeekanten tussen zitten, die dus langer duren dan de traditionele gemiddelde drie minuten, als u begrijpt wat wij bedoelen).

Voeg daarbij dat we kabel hebben, wat enkele tientallen radiostations oplevert, en dat we via Live365, National Jukebox LOC.gov en TuneIn Radio ook nog zo het een en ander aan muziek tot ons kunnen nemen en u begrijpt dat wij Spotify helemaal niet meer nodig hebben, nu ze het enige voordeel, namelijk dat je hele albums kon beluisteren, tenietgedaan hebben. Wat een sukkels. Spotify kan verder de pot op. En voor het geval ze daar geen Nederlands begrijpen, zeggen wij het ook even in het buitenlands: Fuck Spotify.

Op dit moment luisteren we naar het station Dixieland Gumbo, van iemand die het wel begrepen heeft, want op zijn thuispagina zegt:

Hi, folks. Just wanted to let you know that Dixieland Gumbo is back to a regular station after being dropped into VIP only mode from LIve365.com.

En zometeen gaan we naar Jazz Banjo Radio. Ja, we hebben het er maar druk mee.

19-04-2015 10.10 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Muziek, Webzijden

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2019 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.16 RSS-feed/RSS-feed reacties