Fuck Al-Jaberi

De maanden voordat we in 1980 de actie op de Dam uitvoerden, hadden we gesprekken met staatsrechtwetenschappers van de Universiteit van Amsterdam. We wilden weten hoe de democratie precies in elkaar zat. De koningin wordt niet gekozen, dat was duidelijk. In die gesprekken bleek al gauw, dat ook de premier en de regering niet worden gekozen. Er is zelfs geen stemming in het parlement als er een nieuwe regering aantreedt. Nederland is veel minder democratisch dan we denken. Geen gekozen burgemeester. Geen gekozen Commissaris van de Koningin.

De anarchisten die op 30 april 1980 de rookbommen naar de Dam droegen, wilden méér democratie en hadden daar over nagedacht.

Zie ‘Fuck Al-Jaberi‘.

13-05-2015 16.16 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Godsdienstwaanzin, Losse skakels, Monarchie

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2019 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.18 RSS-feed/RSS-feed reacties