Wat een racistische mongolen, daar bij ZAPP

Het dochtertje van onze stagiaire kijkt iedere avond naar twee kutseries op de staatsomroep, te weten ‘Spangas’ en ‘Brugklas’. Beide series zijn vreselijk, zoals het kutseries betaamt, en het zijn weer twee goede redenen om de staatsomroep op te heffen.

Daar zouden wij het bij kunnen laten, maar we wilden even de aandacht vestigen op het racistische karakter van beide series. Het is vast allemaal beter bedoeld dan geschreven, maar dat neemt niet weg dat alle hele en halve negers alsmede andere niet-blanke personages in iedere aflevering een groot deel van de tijd lopen te zeiken over racisme, waar de blanken dan weer al dan niet schuldbewust op reageren.

En het is toch zo simpel: een klootzak is een klootzak en een trut is een trut, ongeacht huidskleur, afkomst en aangeboren of opgelopen afwijkingen. Als wij een neger in een rolstoel die over onze voeten heenrijdt de huid volschelden en helemaal stijf vloeken heeft dat niets met racisme te maken, want met ieder ander doen wij dat ook en wij zeggen slechts dat wij iets tegen dit individu hebben omdat hij ofwel stront in zijn ogen heeft, of, nog erger, het expres deed. Als wij een dikke blanke middelbare geestelijk gehandicapte schoolkrantredacteur een knal voor zijn kop geven, is dat ook puur persoonlijk en wil dat helemaal niet zeggen dat wij iets tegen blanken hebben. Wij zouden ons er wel voor schamen, want wij hebben altijd geleerd dat je patiƫnten niet mag slaan, maar het is dan ook slechts een voorbeeld.

12-01-2016 19.49 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Bezopen, Televisie

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.22 RSS-feed/RSS-feed reacties