Van Rompuy heeft het charisma van een dweil en het uiterlijk van een bankbediende

EP-lid bestraft voor beledigen Van Rompuy‘, aldus de De Telegraaf. Het desbetreffende parlementslid schijnt gezegd te hebben dat Van Rompuy „het charisma van een dweil en het uiterlijk van een bankbediende” had. Aangezien Van Rompuy daadwerkelijk het charisma van een dweil en het uiterlijk van een bankbediende heeft, zien wij niet in hoe de constatering dat Van Rompuy het charisma van een dweil en het uiterlijk van een bankbediende heeft een belediging voor Van Rompuy zou kunnen zijn. De dweil zien wij ook niet komen klagen en als wij een bankbediende zouden zijn met het uiterlijk van Van Rompuy, zouden wij wijselijk onze mond houden, om niemand op ons te attenderen, want dan zouden wij het al moeilijk genoeg hebben.

Wij kunnen ons trouwens niet voorstellen dat Van Rompuy zich erg heeft opgewonden over de genoemde woorden (in het stukje staat: “De Belg Van Rompuy zelf deed de beledigingen later af als „een zielige vertoning”.”, dus dat zal dan wel), wat natuurlijk heel anders had gelegen als het Europarlementslid hem echt beledigd had, bijvoorbeeld door te zeggen dat hij “het charisma van Balkenende en het uiterlijk van Balkenende” had. Dat zou hij vast nooit gepikt hebben, daar Balkenende het charisma van een bankbediende paart aan het uiterlijk van een dweil. Dit deed ons overigens denken aan een van de landgenoten van Herman ‘de dweilende bankbediende’ Van Rompuy, waarna wij het stukje van uw en onze captain erbij gezocht hebben. Wie alles bewaart, die gooit niets weg, per slot van rekening: ‘Belgische minister begrijpt het verkeerd‘. Deze ministerin had zich:

afgevraagd of “in personeelsadvertenties voor ministers in Nederland ‘stijf, kleinburgerlijk en truttig’ noodzakelijke voorwaarden zijn”.

Uw en onze captain heeft toen een paar criteria gegeven:

Zo moet een minister in Nederland:

  • een motoriek hebben op grond waarvan je kunt concluderen dat het een godswonder is dat hij een pleintje kan oversteken zonder te struikelen en plat op zijn gezicht te gaan.
  • de kamer kunnen voorliegen wanneer dat nodig is en voor het gemak ook maar meteen als het helemaal niet nodig is
  • godsdienstwaanzinnig zijn, of althans overtuigend kunnen doen alsof
  • een betonnen plaat voor zijn kop hebben, waar beledigingen op afstuiteren
  • dom kunnen lachen als er nix te lachen valt

En nou niet zeggen dat het niet klopt. Dank u.

2-03-2010 22.30 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Bewindslieden, Bezopen, Europese politiek

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2019 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.18 RSS-feed/RSS-feed reacties