Brussel ziet aswolk die er niet is

Een computer of compjoeter

Terwijl alle ons bekende piloten ons melden dat het zicht in geen jaren zo goed is geweest en dat er van een IJslandse aswolk geen spoor te bekennen is, wordt het vanuit Brussel opgelegde vliegverbod alsmaar verlengd. Waarom zou dat zijn? Als wij Micha ‘Aluhoedje’ Kat, Alumutsje Bou of een ander aluhoofddeksel waren, hadden wij vast wel een mooie complot in de aanbieding, maar zo zijn wij niet, dus dat hebben wij niet.

Wel hebben wij zo onze eigen denkbeelden over compjoetermodellen (en wij zijn niet de enigen: zie ‘Maar schaatsen kunnen ze niet‘ en ‘De toekomst ligt vast‘. Doch dit terzijde). Onze conclusie is dan ook dat er vermoedelijk iemand een kop koffie heeft laten vallen op een printje, met als gevolg dat de aldus ontstane enorme koffievlek is aangezien voor een IJslandse aswolk van niet geringe omvang. Als wij de desbetreffende stagiaire waren, zouden we ook mooi onze mond houden, want dagelijkse miljoenenverliezen voor de luchtvaart wegen mooi niet op tegen zo’n riante stagevergoeding en die stagevergoeding raak je kwijt als ze je er uitschoppen. Vandaar dus dat Brussel een aswolk ziet die er niet is.

* NOOT VAN UW CAPTAIN: Bij ons weten is John Travolta de enige piloot die tot de kennissenkring van Stommeling Jones gerekend mag worden en dan nog alleen als ‘van het zien in de film’ meetelt. Wij zijn niet op de hoogte van enig contact tussen John Travolta en Stommeling Jones (hoewel op de redactie het hardnekkige gerucht te ronde doet dat John Travolta in enig stadium een straatverbod tegen Stommeling Jones geëist heeft, maar dat is een heel ander verhaal). Wel heeft Stommeling Jones eerder op de dag ruzie gehad met onze stagiaire omdat Stommeling Jones een kop koffie had omgegooid waardoor een tekening van het dochtertje van onze stagiaire geruïneerd geraakt was. Vermoedelijk heeft dat hem geïnspireerd. Anders weten wij het ook niet. EINDE NOOT *

19-04-2010 12.47 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Aluhoofddeksels, Bezopen, Computerij, Toerisme

Er zijn 2 reacties op “Brussel ziet aswolk die er niet is”

  1. Ruud Harmsen says:

    Deze is wel grappig, vooral de note. Of noodt. Daar hebben wij meer nood aan, zouden ze in Flamingië zeggen.

  2. Wat ons wel bekend is, dat een jetmotor niet precies hetzelfde is als een stofzuiger, alhoewel bij een jetmotor het stof er van voren ingaat en er van achteren niet uitkomt, terwijl van een stofzuiger iets soortgelijks verwacht mag worden, hebben wij zelden stogzuigers waargenomen, die er op een hoogte van 30.000 feet de brui aangaven. Uitgezonderd stofzuigers die aan boord van een vliegtuig waren, uitgerust met jetmotoren. Het vliegtuig dan wel te verstaan, niet de stofzuiger.
    Maar deze informatie helpt u ongetwijfeld ook niet om toch met een vliegtuig te vertrekken.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2019 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.18 RSS-feed/RSS-feed reacties