En toen werd het weer stil, maar voor hoe lang?

Nadat het even, zij het veel te kort, rustig was geweest, is mevrouw van Hertum vorige week opnieuw begonnen mij lastig te vallen. Op zich kan ik daar inmiddels smakelijk om lachen, daar er een redelijk vast patroon in haar gedragingen te ontwaren valt, maar het is toch vervelend als idioten je webruimteverschaffer rare mailtjes gaan sturen met valse claims. Daarom heb ik de desbetreffende webruimteverschaffer zelf maar even een berichtje gestuurd, met daarin onder andere het volgende:

De naam van mevrouw van Hertum komt op www.opinieleiders.nl veelvuldig voor. In juni vorig jaar heeft mevrouw van Hertum voor het eerst contact met mij opgenomen. Zij beweerde toen dat er smaad en laster over haar op de site stond, maar wilde niet aangeven wat er dan wel smaad of laster zou zijn. Ik heb dit beschreven in ‘Yvonne van Hertum dreigt met aangifte, maar waarvan?‘.

Vervolgens is zij mij gaan belasteren op haar site stopkindersex.com (later stopkinderseks.com), ben ik met haar in een e-mailwisseling terechtgekomen en heeft zij mij bedreigd. Ook hierover is op opinieleiders.nl een en ander te lezen. Helaas heeft zij nooit aangegeven wat er dan wel precies laster en smaad was, en ik heb geen zin om zonder goede reden stukjes van de site te verwijderen, zoals u zult begrijpen. (Zie ook ‘Met Yvonne van Hertum valt niet te communiceren‘).

Aangezien mevrouw van Hertum zich met regelmaat in de publiciteit begeeft en onder haar eigen naam zeer actief is op het internet en daarbuiten, behoeft het mijns inziens geen verwondering te wekken dat haar naam genoemd wordt op een satirische/humoristische/journalistieke site als opinieleiders.nl. Het lijkt mij sterk dat het merkenrecht zo ver zou gaan dat zelfs het enkele noemen van een naam er onder zou vallen. Misschien zou mevrouw van Hertum een en ander even moeten verduidelijken, maar ik kan niet om die verduidelijking vragen: de laatste keer dat ik haar een mailtje stuurde, in mijn hoedanigheid van “internetjournalist”, werd ik door haar beschuldigd van stalking, dus dat doe ik maar niet meer. Als ik haar aan de telefoon heb (ze belt mij af en toe om mij uit te schelden of boos met de rechter te dreigen) komt er weinig zinnigs uit, dus dat schiet ook niet op.

Van afbeeldingen waarop zij rechten zou kunnen doen gelden, is mij helemaal niets bekend. […] Ook hier geldt: als ze precies zou willen aangeven wat er niet in de haak is of welke rechten zij precies op welke foto denkt te kunnen laten gelden, zou iedereen daarmee enorm geholpen zijn.

Mevrouw van Hertum heeft er een handje van met de rechter te dreigen en te proberen mensen en providers te intimideren, maar bij mijn weten kan er alleen sprake zijn van een dwangsom als de rechter daartoe beslist. Als mevrouw van Hertum persoonlijk iedereen die haar onwelgevallig is een dwangsom naar keuze zou kunnen opleggen, was zij inmiddels multimiljonair.

Zij heeft mij en anderen (zoals u via Google ongetwijfeld snel kunt zien) al meer dan eens met aangiften en rechtszaken gedreigd, maar tot op heden is daar in mijn geval nog niets van gekomen. Haar laatste rechtszaak […] heeft zij overigens verloren (zie ‘Yvonne van Hertum verliest kort geding‘).

U begrijpt misschien dat ik op dit moment niet overga tot het verwijderen van “de verwijzingen naar de naam en afbeeldingen van mevrouw Van Hertum”.

Op mijn vragen aan mevrouw van Hertum heb ik helaas geen antwoord gehad. Wel heb ik nog een mailtje mogen ontvangen met een volslagen absurde verwijzing naar artikel 1019e Rv en dat was het dan voorlopig weer even. De vraag is natuurlijk voor hoe lang.

2-06-2010 16.33 | Door: Arnold Kuijk | Categorie: Bezopen, Juridisch, Yvonne van Hertum

Er zijn 6 reacties op “En toen werd het weer stil, maar voor hoe lang?”

 1. Mart says:

  De rechter heeft besloten in mijn rechtzaak (KG) tegen Mevr, dat Mevr een dwangsom moet betalen als ze mijn persoons gegegevens op stopkindersex liet staan en als deze wederom daarop kwamen.

  De site is inderdaad daarna omgezet naar stopkinderseks.
  Ze heeft op stopkindersex naar de beslissing mijn persoonsgegeven wederom gegeven. Later is inderdaad die site omgezet naar stopkinderseks.com

  Daarop is ze wederom mijn persoons gegevens gaan geven en later en nu nog op haar eigen weblog. Mevr heeft maling aan de wetgeving en aan uitspraken van rechters.

  Op dit moment is er een opdracht gegeven aan de deurwaarder om al 11.500 euro te vorderen van Mevr voor de overschreden feiten waarin ze zichzelf niet aan de beslissing van de rechter heeft gehouden.

  Uitspraak van de rechter onderaan: http:www.marthauser.eu/vonnis2.pdf

  Tevens heb ik via mijn advocaat nu haar hoster laten sommeren om zowel op stopkinderseks en yvonnevanhertum mijn persoons gegevens te behalen en te behouden.
  Ik heb Mevr zelf ook al 2 keer gesommeert via mijn advocaat, om mijn persoons gegeven van haar site’s te behalen. Gebeurd er nu niks via de hoster dan laat ik weer een rechtzaak voeren tegen Mevr en de hoster van die site’s.

 2. Ruud Harmsen says:

  Opmerkelijk. Ook ik heb vanmorgen de aankondiging van Yvonne van Hertum ontvangen, dat ze wil proberen via artikel 1019e Rv mijn website uit te lucht te laten halen, als ik niet ophoud haar naam te noemen en over haar te schrijven.

  Maar ik verwijder niks, sterker nog, er komt vandaag of morgen nog een stukje bij.

 3. […] 1019e Rv bedoelt. Daar loopt ze namelijk al een poosje mee te dreigen. Uit een reactie bij ‘En toen werd het weer stil, maar voor hoe lang?‘ blijkt dat ze inmiddels ook Ruud Harmsen op de korrel […]

 4. Ruud Harmsen says:

  > Maar ik verwijder niks, sterker nog, er komt vandaag
  > of morgen nog een stukje bij.

  Het staat er nu:
  http://rudhar.com/politics/yvhertum/comment.htm

 5. […] op 2 juni op deze webzijde aangegeven dat mevrouw van Hertum weer bezig was geweest (zie ‘En toen werd het weer stil, maar voor hoe lang?‘). “Sommige mensen draaien altijd de rollen […]

 6. […] van Hertum gaat weer eens aangifte doen. Tegen mij nog wel. Daarmee is de vraag uit ‘En toen werd het weer stil, maar voor hoe lang?‘ definitief […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.19 RSS-feed/RSS-feed reacties