Als Job Cohen Gargamel is, is Femke Halsema dan de Smurfin?

Wij hebben er al eens op gewezen dat de vergelijking tussen Job Cohen en Gargamel kant noch wal raakt en dat Gargamel deze belediging niet verdiend heeft. Helaas zijn Matt Herben en het extreemrechts blogje niet de enigen die op grond van een oppervlakkige uiterlijke gelijkenis genoemde vergelijking menen te moeten trekken. Haha, wat lachen.

Wij willen echter niet lullig doen en voor de aardigheid de vergelijking zelfs nog even doortrekken ook. Als Job Cohen Gargamel is, moeten er ook Smurfen zijn, want anders heeft Gargamel niets te doen. In de strip zijn er slechts honderd Smurfen en die zijn allemaal even vriendelijk, met uitzondering van de moppersmurf die vooral veel moppert. Een mooie rol voor Marijnissen, nu we er over nadenken. Maar daar gaat het nu niet om. Waar het wel om gaat is de Smurfin.

Niet iedereen weet dat, omdat niet iedereen de Smurfen goed genoeg kent, maar de Smurfin is geen Smurf. Zelfs geen vrouwtjessmurf. Gargamel heeft de Smurfin gemaakt om de Smurfen te grazen te kunnen nemen. Oorspronkelijk ziet de Smurfin er als volgt uit:

Ze heeft zwarte haren, een simpel jurkje en een dikke neus.

Sprekend Femke Halsema, met dien verstande dat dat geen creatie van Job Cohen is, maar het gaat om een vergelijking. Als u het verhaal helemaal wilt lezen zoals Peyo het geschreven heeft, dan koopt u het album maar.

Haar karakter is echter vreselijk en de Smurfen worden haar stilaan moe.

Dat klopt dan weer wel. Maar goed, je moet zo’n flauwe grap ook niet te ver doortrekken, dus laten we het hier maar bij.

10-06-2010 18.38 | Door: Cpt. Iglo | Categorie: Kamerleden, Strips

Er zijn 2 reacties op “Als Job Cohen Gargamel is, is Femke Halsema dan de Smurfin?”

  1. Simpel says:

    Als ik Mark Rutte in profiel zie, dan zie ik tante Sidonia. En ik kom daar maar niet los van.

  2. […] als u begrijpt wat wij bedoelen, en zelfs memoreerde dat de Smurfin oorspronkelijk het werk was van Gargamel. Het is toch […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties