Nationaal Historisch Museum gaat niet door: miljoenenbesparing

Stommeling Jones als kamerclown

Er is geen enkele reden waarom een land een Nationaal Historisch Museum zou moeten hebben. Een land dat toch al geld tekortkomt, hoeft dan ook geen miljoenen te steken in een Nationaal Historisch Museum. Tot voor kort (zeg vijf minuten geleden) was Nederland van plan, tegen alle logica in, toch een Nationaal Historisch Museum te bouwen en in te richten. In Arnhem nog wel, waar je alleen heen gaat voor de dierentuin en het ouwehuisjesmuseum en niet voor een Nationaal Historisch Museum. Voor een Nationaal Historisch Museum ga je sowieso nergens heen, want een Nationaal Historisch Museum is niet alleen een overbodig, maar ook een beetje een zielig concept.

De hele geschiedenis van een land, zelfs al is het maar Nederland, in één Nationaal Historisch Museum. Als je denkt dat dat kan, ben je nog nooit in het Oorlogsmuseum in Overloon geweest, om maar eens iets te noemen. De enige manier om de hele geschiedenis van een land, zelfs al is het maar Nederland, in één gebouw te persen, is het allemaal op te schrijven, er boekwerken van te maken en die al dan niet op alfabetische volgorde in kasten te zetten. Als je de boeken te koop aanbiedt, noem je het gebouw de Nationaal Historische Boekwinkel en anders kun je het de Nationaal Historische Bibliotheek noemen.

Maar goed: uit doorgaans onbetrouwbare bron hebben wij zojuist vernomen dat er in de kantine van de Tweede Kamer spijkers met koppen geslagen zijn en dat er binnenkort een zeer breed gedragen wetsvoorstel, of motie, of wat het dan ook is, wordt ingediend om af te zien van het Nationaal Historisch Museum. Het Nationaal Historisch Museum gaat dus niet door en dat levert een miljoenenbesparing op. Inmiddels zijn de desbetreffende kamerleden op zoek naar nog meer overbodige luxe om te schrappen. Welnu, wij hebben wel een suggestie: de monarchie. Monarchie en democratie verdragen elkaar niet en als de kamerleden zelfs maar de illusie zouden willen hebben dat Nederland ooit een democratie zou kunnen worden, zullen ze toch eerst van de monarchie afmoeten. Wedden dat ze niet durven?

Kots op de monarchie, olé olé. Kunt u nog kotsen, kots dan mee

Kots op de monarchie, olé olé. Kunt u nog kotsen, kots dan mee

24-06-2010 12.12 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Boeken, Godsdienstwaanzin, Monarchie, Toerisme

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2019 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.18 RSS-feed/RSS-feed reacties