Moet zo’n zeilmeisje niet naar school?

Wie niets weet kan zich nooit vergissen

Laura Dekker, kent u die naam? Laura Dekker is een wat dommig meisje dat graag in haar eentje de wereld wil rondzeilen, via een route die zo populair is dat er sprake is van serieuze filevorming en vertraging, zoiets. Oftewel: Franciscus Tietjerkstradeel lacht zich rot en zelfs als het wel een prestatie zou zijn, wat dan nog?

Nou moet zo’n meisje dat misschien helemaal zelf weten, en waarom zouden wij ermee moeten worden lastiggevallen, en dergelijke, maar de staatsomroep denkt er anders over en meldt: ‘Laura Dekker vertrokken voor zeilreis‘.

Nu snappen wij best dat zo’n kind in haar vakantie een vakantietochtje gaat maken, maar wij hebben begrepen dat ze een paar maanden onderweg denkt te blijven. Is zo’n kind dan niet gewoon leerplichtig? Moet zo’n kind dus niet gewoon naar school? Of zit er nu ergens een leerplichtambtenaar zich te verkneukelen omdat hij er over een week of vijf persoonlijk werk van mag gaan maken door met een zeewaardig luxejacht achter haar aan te varen en haar te rammen ter hoogte van de Azoren, de Canarische eilanden of de achtersteven? En hoeveel hoeren neemt zo’n man dan mee voor onderweg? Kortom: vragen, vragen, vragen, maar geen antwoorden. Wij zijn het trouwens geheel eens met uw en onze captain, die al heel lang pleit voor een kortere leerplicht, maar dat is een heel ander verhaal.

4-08-2010 11.06 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Bezopen, Onderwijs

Er zijn 2 reacties op “Moet zo’n zeilmeisje niet naar school?”

  1. Volgens de plannen zal zij fysiek het Koninkrijk verlaten voor de duur van zo’n 2 jaren met bestemming “onbekende bestemming”. (zij heeft vooralsnog geen specifiek land van nieuwe vestiging)

    Gedurende die 2 jaren is zij niet verplicht zichzelf als Nederlands ingezetene geregistreerd te houden, zij mag zich uitschrijven als ingezetene van het Koninkrijk.

    In geval van uitschrijving als ingezeten van het Koninkrijk dient zij zich te houden aan de leerplichtwet zoals de geldt in het land van haar nieuwe vestiging, in dit geval “onbekende bestemming” dus.

    Zelfs al zou zij als land van bestemming “de zee”op kunnen geven, dan nog bestaat er daar waarschijnlijk geen leerplicht.

    Ze hoeft dus niet gewoon naar school!


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.23 RSS-feed/RSS-feed reacties