Lachen, gieren, brullen met Job Cohen

Stommeling Jones als kamerclown

Job Cohen is niet goed bij zijn hoofd. Voor wie dat nog niet wist, komt het misschien als een verrassing, maar aangezien er niemand is die het nog niet wist, hadden we dit net zo goed niet hoeven zeggen. Onnozele Job schrijft:

Advies aan koningin: laat PvdA en VVD samen proeve van regeerakkoord schrijven

Vergun ons dat wij even heel hard lachen. HAHAHAHAHAHA! Sorry, dat moest even. Alsof er iemand, behalve dan misschien dat ongelofelijk nutteloze oude bemoeizuchtige zeikwijf, de PvdA in de regering zou willen hebben, nadat ze het laatste godsdienstwaanzinnige neostalinistische griezelkabinet Balkenende 666 niet alleen mogelijk gemaakt hebben, het veel te lang in stand hebben gehouden en het toen op buitengewoon lachwekkende wijze hebben laten vallen over helemaal niets, omdat ze dachten daar electoraal garen bij te spinnen.

Maar goed, wat schrijft Job ‘wie wil er nog een kopje thee’ Cohen? Hij schrijft:

Vanavond heb ik de koningin geadviseerd over de vervolgstappen in de informatie: de PvdA en de VVD samen een proeve van regeerakkoord laten schrijven. En als dat niet mogelijk blijkt een nieuwe korte consultatieronde. […]

Rot nou godverdomme gauw een eind op. Als er nu niet binnen een week, wat zeggen wij, voor het eind van deze werkweek een nieuw kabinet is, moeten er nieuwe verkiezingen komen. En als dat weer een onduidelijke uitslag oplevert, doen we het gewoon elke week opnieuw, net zolang tot we duidelijkheid hebben. En daarna wordt het door ons bepleite nieuwe kiessysteem ingevoerd, om dit soort flauwekul in de toekomst te voorkomen.

De monarchie schaffen we ook af, want daar heb je werkelijk helemaal niets aan, zoals dezer dagen weer overduidelijk blijkt, en het kost wel klauwen vol geld. Job heeft hier nog geen weet van, dus die neuzelt:

Drie maanden na de verkiezingsdag en twee weken voor Prinsjesdag heeft ons land nog geen zicht op een nieuwe regering. De formatiepoging over rechts heeft niet geleid tot een stabiele meerderheidsregering. Het zal u niet verbazen dat wij die conclusie niet betreuren.

Neen, dat zal ons niet verbazen. Job ‘geef mij maar allochtonen’ Cohen denkt nu eenmaal niet in het landsbelang, dat zegt dat iedere stabiele meerderheidsregering te prefereren valt boven geen regering of een demissionair griezelkabinet, maar uitsluitend in het zielige partijbelang van zijn zielige partijtje.

Tegelijkertijd neemt de urgentie toe om te komen tot een nieuw kabinet dat kan rekenen op een breed politiek en maatschappelijk draagvlak en in staat is ingrijpende hervormingen tot een goed einde te brengen. Gegeven het mislukken van de rechtse formatiepoging en met het oog op de nieuwe verhoudingen in de Kamer moeten we concluderen dat deelname van PvdA en VVD aan een dergelijk kabinet in de rede ligt.

Neen hoor, dat moeten we helemaal niet. Deelname van de VVD wel, en in het kielzog daarvan deelname van de PVV. De PvdA en de VVD in één kabinet? Ja, vroeger, toen de VVD nog een liberale partij wilde zijn en de PvdA nog iets sociaal-democratisch over zich had, toen kon dat. Nu niet meer. Met “het oog op de nieuwe verhoudingen in de Kamer” en met het oog op het totale gebrek aan richting bij de PvdA (een partij waarin die lul van een Samsom een prominente rol kan spelen, kan niet deugen, zo simpel is het. En als hij niet zijn eigen zoontje belazerd had, hadden we dat ook gezegd, want zo zijn wij. Zou hij die malle rooie overall eigenlijk nog wel eens dragen? De eikel.) is een nieuwe regeringsdeelname van de PvdA nou net het eerste waartoe niemand bij zijn gezond verstand kan concluderen.

Teneinde nu op zo kort mogelijke termijn tot een kabinet te komen met in ieder geval de VVD en PvdA, ben ik bereid met de fractievoorzitter van de VVD, de heer Rutte, samen te werken aan een proeve van een Regeerakkoord. Ik hecht eraan te benadrukken dat het niet voor de hand ligt het voortouw hiertoe uitsluitend aan de VVD te geven, mede gegeven de krachtsverhoudingen tussen beide partijen.

Kent u die van die olifant en die muis? Dat die muis zegt “wat stampen we lekker hè”? Of die van die leeuw en die muis? Dat die muis zegt “ja, maar ik ben pas ziek geweest”? Ondanks het feit dat de PvdA en de VVD in feite allebei muizen zijn, of liever nog ratten, vieze vuile gore rioolratten, moesten wij toch aan die grappen denken, en wel hierom: “ben ik bereid met de fractievoorzitter van de VVD, de heer Rutte, samen te werken aan een proeve van een Regeerakkoord”. Hij is bereid. Ja, je zuster op een houtvlot. Hij is niet alleen bereid, hij wil wel huilend op zijn blote knieën komen smeken of hij alsjeblieft mag meedoen. Of neen, dat zou hij moeten, maar dat ziet hij niet, de even wereldvreemde als arrogante studeerkamerpoliticus. Hij is bereid.

Mocht daarvoor op dit moment onvoldoende steun zijn, dan kan overwogen worden in een korte consultatieronde te laten verkennen met welke partijen een stabiele meerderheidscoalitie te vormen is en daartoe een informateur aan te wijzen.

Kent u de uitdrukking “gepasseerd station”? Wij wel. Job ‘een station? wat is dat?’ Cohen duidelijk niet. Kortom: het was weer lachen, gieren, brullen met Job Cohen, maar wij EISEN NIEUWE VERKIEZINGEN. En wel nu.

Kots op de monarchie, olé olé. Kunt u nog kotsen, kots dan mee

Kots op de monarchie, olé olé. Kunt u nog kotsen, kots dan mee

7-09-2010 0.20 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Beesten in het nieuws, Kamerleden, Monarchie, Moppen

Er zijn 4 reacties op “Lachen, gieren, brullen met Job Cohen”

 1. Ruud Harmsen says:

  > in feite allebei muizen zijn, of liever nog ratten, vieze vuile gore rioolratten,

  Trollengedrag. Ploink.

  O nee, dat kan hier niet.

 2. Ruud Harmsen says:

  > de even wereldvreemde als arrogante studeerkamerpoliticus.

  Wat een gematigdheid nou toch weer!

 3. Ruud Harmsen says:

  > maar wij EISEN NIEUWE VERKIEZINGEN. En wel nu.

  Citeer mezelf, uit http://rudhar.com/politics/election/legztlnl.htm :
  ===
  Stel dat …

  Stel dat de nu lopende, volkomen uitzichtloze formatiepogingen in Nederland hardnekkig op niets blijven uitlopen, het parlement bij ruime meerderheid besluit het systeem met de Lege Zetels in te voeren, en er vervolgens nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven. Volgens de peilingen kan de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders dan nogmaals fors winnen, en ditmaal zelfs de grootste partij worden.

  Als het kiezerspubliek cynisch is en blijft, kan de opkomst laag zijn. Dankzij de steun van de Lege Zetels zou Wilders dan als formateur snel alleen of met maar één coalitiepartner een regering kunnen vormen. Maatregelen en wetswijzigingen die door velen in politiek en samenleving als onacceptabel worden gezien, zouden dan kunnen worden doorgevoerd.

  Valt wel mee

  Ik denk dat dit gevaar meevalt, om de volgende redenen:
  […]
  /===

  http://rudhar.com/politics/election/legztlnl.htm

  Zie aldaar voor die redenen:


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.19 RSS-feed/RSS-feed reacties