Google Wave werkt al op iPhone en Android!

Een computer of compjoeter
'Google Wave werkt al op iPhone en Android!', lazen wij. Is het niet fantastisch? Nou neen. Wij hebben namelijk geen flauw idee wat het is, maar er staat Google voor en wij beginnen een steeds grotere hekel aan Google te krijgen, al was het maar omdat die hondelulle nooit hun email beantwoorden. Laat ons eens lezen:
"Terwijl veel mensen nog zitten te wachten op een Google Wave invite, zodat ze met de nieuwste Google applicatie aan de slag kunnen gaan, is Wave 'stiekem' al beschikbaar op zowel de iPhone als op Google's eigen Android-telefoons. Het enige nadeel is, opnieuw, dat je ook hiervoor een Google Wave invite moet hebben ontvangen."
Daar word je dus nix wijzer van. Wat is het, en wat doet het?
"Volgens TechCrunch kan je op twee verschillende manieren gebruik maken van Google Wave op de iPhone en op de Android-telefoons. De eerste manier is het makkelijkste; gewoon naar wave.google.com te surfen op de mobiele browser van de iPhone. Ondanks dat je de waarschuwing krijgt dat de toepassing niet ondersteund wordt, kun je zonder problemen doorklikken. Je krijgt dan een scherm zoals het plaatje hier rechts. De site is uiteraard geoptimaliseerd voor Webkit gebaseerde browsers zoals op de iPhone en Android-telefoons. Je kunt nu kiezen tussen verschillende gesprekken en contacten of je 'duikt' in een specifieke Wave."
"Je 'duikt' in een specifieke Wave"? Als we geïnteresseerd waren, gingen we vast wel uitzoeken waar het nou echt over gaat, maar we hebben wel iets beters te doen, dus voorlopig stellen we vast dat 'Google Wave' kennelijk een virtuele duikbril is waarmee je tijdens het surfen op internet in de golven kunt duiken, zoiets. Dat is de analogie van het internetsurfen wel een beetje ver doortrekken vinden wij en dat terwijl wij het internet meer zien als het digitale fietspad. Daarom zullen wij wel helemaal nix aan 'Google Wave' hebben, want als je tijdens het fietsen gaat duiken, val je heel hard op je gezicht en als je dan een duikbril op hebt, wordt het er vast niet beter op. Dan kun je nog beter een paar glazen bier te veel op hebben dan een duikbril.
"De tweede optie is wat lastiger en is alleen beschikbaar voor de iPhone. Deze optie biedt dan wel meer mogelijkheden. Net als met elke webpagina op de iPhone, kun je een bookmark opslaan op je beginscherm. Dit levert een klein pictogrammetje die ervoor zorgt dat de mobiele browser naar de webpagina gaat. Wanneer je Google Wave opslaat als een bookmark in je home-scherm, gebeurt er echter iets anders. Je gaat opnieuw naar de webpagina van Google Wave, maar dit maal zonder Safari-wrapper. Op deze manier open je Google Wave op een volledig scherm. Het werkt niet alleen een stuk fijner, maar het lijkt hierdoor ook een applicatie, zoals op het plaatje hier links."
Een Safariwrapper zal wel de benaming zijn voor het stukje pakpapier om een Lion-reep (bestaan die nog?), maar wat je tijdens het duiken met een reep chocola moet, is ons niet duidelijk, vooral niet als je een duikbril ophebt. Ook zonder duikbril lijkt het ons best lastig onder water een hap te nemen, eerlijk gezegd. Het stukje sluit af met:
"Ondanks deze toevoegingen blijft Google Wave nog altijd alleen beschikbaar voor een geselecteerd gezelschap. Het is nog altijd onbekend wanneer iedereen gebruik kan gaan maken van Google Wave. Het blijft voor veel mensen nog even afwachten."
Wij behoren niet tot de mensen die gespannen zitten af te wachten om deel te mogen uitmaken van het "geselecteerd gezelschap", dus mocht u van plan zijn ons een "Google Wave invite" te sturen: bespaar u de moeite. 2009-10-14 12:19:53| Door: Cpt. Iglo | Categorie: Muziek


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties