Bos en Balkenende kunnen niet buiten schot blijven

Ravine van ‘Slippery People’ wil een aantal mensen laten terechtstellen in verband met de wantoestanden bij de DSB. Zij noemt de volgende personen die in aanmerking komen: Dirk Scheringa, Gerrit Zalm, Frank de Grave, Ed Nijpels en Robin Linschoten. Daarnaast citeert zij met kennelijke instemming: “De externe Scheringa-gate verantwoordelijken – DNB boss Nout Wellink en AFM opperhoofd Hans Hoogervorst – op de brandstapel ermee.”

Met “terechtstellen” blijkt niet ‘terechtstellen‘ bedoeld te worden, maar ‘voor het gerecht dagen en kaalplukken’, als wij het goed interpreteren. Ons lijkt trouwens dat er hier een paar belangrijke namen ontbreken, waarvan de eersten zijn: Balkenende en Bos. Bos is de minister van financiën en in dier voege vast wel verantwoordelijk voor een en ander, waaronder het toezicht, en Balkenende heeft hem aangenomen, dus die moet ook hangen, lijkt ons. Dat wij die Balkenende overigens ook al voor veel minder opgeknoopt zouden willen zien, is puur persoonlijk en staat hier buiten. Wij stellen voor dat de genoemde mensen en alle anderen die zich buitensporig verrijkt hebben met dit piramidespel inderdaad voor het gerecht gedaagd worden en geheel worden kaalgeplukt.

Verder vinden wij het idee van de Chinezen om mensen die zich schuldig maken aan economische delicten de doodstraf te geven op dit moment eigenlijk helemaal zo slecht nog niet, maar gelukkig herinneren wij ons wat wij schreven in ‘Overheid moet eens ophouden met schelden‘:

Wij zijn het eens met de gedachte dat je van andermans spullen afblijft en wie onze fiets steelt verdient de doodstraf, maar wij vinden niet dat ‘de overheid’ of ‘overheidsvertegenwoordigers’ een moreel oordeel over fietsendieven hoeven te vellen. Wij vinden fietsendieven bijvoorbeeld hufters, klootzakken, kankerteringtyfuslijers en nog zo wat, maar wie weet zijn er soms zelfs wel verzachtende omstandigheden. Lag het oude moedertje van de fietsendief op sterven, moest hij er snel naar toe, wilde hij ons best vragen of hij even onze fiets mocht lenen, waren wij toevallig niet in de buurt, heeft de fietsendief ervoor gekozen onze fiets dan maar te stelen, maar schaamde hij zich daar best voor, zoiets. Dan beginnen we zelfs al aan de rechtvaardigheid van de doodstraf te twijfelen.

Zouden er hier nu erg veel verzachtende omstandigheden zijn? Dat lijkt ons eigenlijk niet. Toch maar kaalplukken en afschieten dan?

14-10-2009 14.17 | Door: Cpt. Iglo | Categorie: Bewindslieden, Juridisch

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties