Je kunt geen bellen blazen met sigarenrook

Omdat de rest van de redactie een dagje over de grens doorbracht en onze stagiaire onderweg nodig was voor de catering, zaten wij vandaag opgescheept met het dochtertje van onze stagiaire. Om het kind bezig te houden leek bellenblazen ons wel iets, waar wij gelijk in bleken te hebben. Aangezien we met een paar whisky’s en een doos sigaren zo’n dag ook wel doorkomen, had dat bellenblazen van ons eigenlijk niet zo gehoeven, maar toen we toch bezig waren, bedachten wij dat het misschien wel mooi, of anders merkwaardig, dan wel ten minste leuk voor het dochtertje van onze stagiaire, zou zijn om de geblazen bellen te vullen met de rook onzer sigaren.

Wij dachten dit voor elkaar te kunnen krijgen door een trekje te nemen en dan een bel te blazen, maar dat bleek niet te werken. Dit nu is heel merkwaardig, daar wij ons uit onze studententijd kunnen herinneren dat je bijvoorbeeld wel degelijk sigarettenrook door een trompet kunt jagen, dus waarom geen sigarenrook door zo’n knullig blaasding? Nou?

Misschien heeft de door ons genuttigde hoeveelheid alcohol er ook iets mee te maken gehad, doch daar gaan wij niet van uit, met als gevolg dat wij hopen dat de Myth Busters de zojuist door ons gecreëerde mythe te zijner tijd in nuchtere toestand zullen willen ontkrachten, dan wel bevestigen. Wij werken ondertussen door aan het volgende vraagstuk: hoeveel alcohol moet er in je adem zitten om je sigaar tot een spontane steekvlam te bewegen?

18-08-2009 0.13 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Wetenschap

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties